Ce este mișcarea naturală a populației - studopediya

Care sunt cele două tipuri de mișcare a populației.

Preparat de Maksim Udod

Populația actuală a districtului a fost format ca urmare a secole de istorie complexă a colonizării regiunii. Indigen Populația - Ciuvașă, Mari și Mordovian. Apoi au stabilit aici bulgari, cumani, mongoli, și Nogai. De la sfârșitul începutul secolelor XV- XVI cucerirea spațiilor Volga a fost unul dintre obiectivele principale ale românului și apoi statul român. Multe orașe mari din regiune (Volgograd, Samara, Saratov) a apărut ca o cetate pe granița naturală (Volga), pentru a proteja Rusia de triburi nomade.


Regiunea Modern Volga - una dintre cele mai dens populate regiuni din România. Densitatea medie a populației - 31 de persoane. la km 1kvadratny, regiunea Samara deosebit de dens populate, Tatarstan și Saratov regiune. În regiunea Samara cea mai mare densitate a populației - 61 persoane pe km 1kvadratny și Kalmikia - minim 4 persoane la 1 km pătrați.
Structura națională este acum aproape peste tot (cu excepția Kalmikia și Tatarstan) este dominat de română. De asemenea proporție semnificativă vie tătar compact (16%) și Chuvashes Mordovians (2 și 3%, respectiv).
Împreună cu credința ortodoxă este o proliferare a Islamului, în special în Republica Tatarstan, precum și budismul în Kalmikia. Deci, pe scară largă și angajamentul populației la budism este o raritate aproape toate regiunile din România. Nivelul de trai din regiunea Volga în comparație cu alte regiuni ale țării nu este suficient de mare. Din moment ce aproximativ 30% din populația regiunii au venituri sub minimul de existență. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile de venit din regiunea Volga de aproximativ 1 # 8725; 3, mai mică decât media din România


Rata de urbanizare Volga este de aproximativ 73%, iar populația este concentrată în principal în capitalele republicilor naționale și în marile orașe industriale. Regiunea dispune de resurse umane considerabile. Populația sa crește, mai ales din cauza unui aflux semnificativ de migranți. Dimpotrivă, trebuie remarcat faptul că creșterea naturală a populației este practic absentă și există o mică măsură și numai în Republica Kalmikia. Prin urmare, prioritatea și obiectivul rămâne dezvoltarea sănătății publice pentru regiunea Volga, creșterea veniturilor bănești și îmbunătățirea standardelor de viață în general.

1. mișcarea mecanică (migrația) - este influențată de procesele de migrație.
2. Mișcarea naturală este rezultatul proceselor naturale biologice - fertilitate și mortalitate.

statistici vitale - această modificare a populației din cauza nașteri și decese. Studiul mișcării naturale prin performanța absolută și relativă.

1. Numărul de nașteri pentru perioada (P)

2. Numărul de decese în timpul perioadei (V)

3. Estestvennyyprirost (scădere) a populației, definită ca diferența dintre numărul de nașteri și decese pentru perioada: P TU = - Y

Indicatorii mișcării populației disting: rata natalității, rata de deces, rata de creștere naturală și coeficienții factorului zhiznennosti.Vse, cu excepția coeficientului de vitalitate este calculată în ppm, adică la 1000 locuitori, iar indicele de vitalitate este determinat ca procent (de exemplu .... la 100 de locuitori).

statistici vitale - este o continuă schimbare în mărimea și structura populației, ca urmare a nașterilor, deceselor, căsătorii și divorțuri. Vital include, de asemenea, schimbări în vârstă și sex structura populației din cauza relației sale strânse cu toate schimbările proceselor demografice.