Ce este informația studopediya

Termenul „informație“ provine din cuvântul latin „informatio“. ceea ce înseamnă informații, clarificări, prezentare. În ciuda răspândirii largi a termenului, conceptul de informație este una dintre cele mai controversate în știință. În prezent, știința încearcă să găsească caracteristici și regularități comune inerente conceptului de informații cu mai multe fațete. dar, în timp ce conceptul rămâne în mare măsură intuitiv și devine un conținut semantic diferit în diferite sectoare ale activității umane:· Colocvial menționate ca date de informații sau orice informații pe care orice persoană interesată. De exemplu, un mesaj cu privire la orice evenimente cu privire la activitățile altcuiva, etc. „Inform“ în acest sens înseamnă „pentru a raporta ceva necunoscut înainte“;

· Tehnica de informații pentru a înțelege mesajele transmise sub forma unor semne sau semnale;

· În Cibernetică, informațiile se înțelege că o parte din cunoștințele, care este utilizat pentru orientare, acțiunea activă, gestionarea, și anume pentru conservarea, îmbunătățirea, dezvoltarea sistemului (Wiener).

Klod Shennon, un om de știință american care a pus bazele teoriei informației - știința care studiază procesele asociate cu transmisia, recepția, conversia și stocarea informațiilor, - consideră că informațiile cum de a elimina incertitudinea în cunoștințele noastre despre ceva.Iată câteva definiții:

· Informații - reprezintă informații despre obiecte și fenomene ale mediului înconjurător, parametrii lor, proprietăți, și posibilitatea de a reduce nivelul actual de incertitudine cu privire la ele, cunoașterea incompletă (NV Makarova);

· Informații - reprezintă negarea entropiei (Leon Brillouin);

· Informații - o măsură a complexității structurilor (moli);

· Informații - o reflectare a diversității (Ursul);

· Informare - este probabilitatea de selecție (Yaglom).

Imaginea științifică modernă a informației formulate foarte precis Norbert Wiener. „Părintele“ ciberneticii. Și anume:

Statistici - un conținut de denumire obținută din lumea exterioară în procesul de adaptare noastre să-l și să se adapteze la simțurile noastre.

Oamenii schimb de informații sub formă de mesaje. Mesajul - este o formă de prezentare a informațiilor sub formă de voce, text, gesturi, atitudini, imagini, date digitale, grafice, tabele, etc.

Informația este o caracteristică nu este mesajul, iar relația dintre mesajul și consumatorul său. Fără prezența consumatorului, cel puțin potențial, pentru a vorbi despre informația este lipsită de sens.

În ceea ce privește prelucrarea datelor pe calculator, informațiile se înțelege o secvență de semne simbolice (litere, cifre, imagini și sunete grafice codificate și altele asemenea), și care transportă un sens reprezentat într-o formă care poate fi citit de calculator. Fiecare nou personaj într-o informație de secvență de caractere mărește volumul de mesaje.