Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Avocat Business> Întrebări Utilitare> chitanțele Utilities> Utilități> Ce este inclus în întreținerea casei: o listă a tuturor serviciilor și ordinea lor de

facturile de utilități lunare ale cetățenilor au de multe ori elementul „întreținere acasă“. Nu toată lumea înțelege pe deplin, și care, cel mai important, ceea ce el plătește pentru o anumită sumă de bani pentru acest serviciu. Observând această tendință, resursa noastră a decis să ajute pe toți să înțeleagă termenul de „întreținere acasă“, pentru a defini ceea ce este inclus în datele set de proceduri, și, în general, considerat esența unui astfel de concept interesant.Ce este o întreținere acasă?

Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Ce este o întreținere acasă? Număr imagine 1

Conform blocurile existente zakonodatelstvuRumyniyav emit două tipuri de unități de suprafață:

 • proprietate individuală a cetățenilor (apartamente, balcoane, etc.);
 • proprietate comună a tuturor locatarilor casei (beciuri, mansarde, acoperișuri, fațade, scări, intrări, etc.).

În cazul în care prima zonă necesară pentru a satisface proprietarilor, responsabilitatea pentru siguranța și forma corespunzătoare a proprietății partajate se aplică tuturor locuitorilor unui bloc de apartamente.

De regulă, toate aspectele referitoare la structura de conținut cu oferte de locuințe și Management Company (BUG), cu câteva excepții - o colecție de chiriași.

În primul caz, de comun acord toți locatarii să încheie un contract cu Beetle, în care organizația se angajează să efectueze anumite activități pentru o taxă. În cazul conducerii casei, în numele rezidenților, care este extrem de rar, este cei care sunt responsabili pentru menținerea casele lor.

Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Aceasta se referă la menținerea unui bloc de apartamente? Număr foto 2

Principalele aspecte ale întreținerii acasă includ următoarele proceduri:

Lista cea mai exactă a serviciilor incluse în întreținerea casei, înregistrate în contractul în cauză, care implică structura chiriașilor cu gândacul. O copie a acesteia trebuie să fie disponibile pentru fiecare locatar al unui bloc de apartamente, sau cel puțin capul unui anumit intrare al reuniunii. Conform deciziei Adunării chiriașilor, ei au tot dreptul de a refuza anumite servicii sau nu au nevoie sau nu sunt disponibile în mod adecvat.Cine este implicat în întreținerea de case?

Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Ce organizații sunt implicate în întreținerea acasă? Număr foto 3

 • Locuințe și Management Company, cu care locatarii intră într-un acord de cooperare reciproc avantajoase;
 • proprietarii de ei înșiși apartamente separate de clădiri de apartamente care au fost identificate de către adunarea generală și sunt responsabile pentru întreținerea clădirilor pe baza încheierii oricăror acorduri sau acorduri orale.

În mai mult de 90% din casele de pe serviciul territoriiRumyniyatehnicheskim angajate în companiile de administrare. Conform acordului încheiat între aceștia și ocupanții contractelor case individuale, ele se angajează să efectueze o listă completă a procedurilor privind structura de conținut, pentru o taxă, burse lunare către Societatea acelorași chiriasi.

Servicii, care se angajează să furnizeze cetățenilor gândacilor, consacrate în acordurile relevante. Dacă oricare dintre aceste companii nu oferă sau sunt furnizate, dar de calitate foarte proastă, locatarii au dreptul de a:

 • necesită excluderea BEETLE de servicii specifice din lista celor care sunt incluse în întreținerea casei;
 • necesită gândacul reduce costul tarifelor pentru conținutul casei;
 • se aplică pentru Beetle în instanță, în scopul de a obține o compensație corespunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale.

Rezolvați intră în conflict cu societatea de administrare, este de dorit într-un mod pașnic. dar dacă nu se poate efectua această practică, trebuie să meargă la tribunal. Pledoarii ar trebui să implice reprezentanți ai întâlnirilor chiriașilor, câștiga încrederea și sprijinul lor.

Se înțelege că lucrul cel mai important în procesul de astfel de proceduri - pentru a dovedi BEETLE performanță slabă (de referință cu privire la starea proastă a casei, intrarea confirmării contaminării, etc.). În cazul în care astfel de dovezi nu este disponibilă, este puțin probabil să reușească să reușească în instanță.

Cum sunt taxele pentru construirea de întreținere?

Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Ceea ce este inclus în costul de întreținere acasă? Număr foto 4

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că legislația ordinea procedurii nu este definită. Legile sunt doar parțial afectează aceste aspecte ale raporturilor juridice prin definirea unei liste de bază de servicii care ar trebui să fie furnizate BEETLE clienților săi.

 • situația economică din țară și în mod specific abordează subiectul Federației Ruse;
 • Lista generală a serviciilor. care a fost definit în contractul dintre Beetle și locuitorii unei case specifice;
 • starea actuală a structurii și necesitatea pentru un comportament sistematic unele activități de renovare;
 • potențialul pentru găzduirea orice fel de reparații.

Ce este inclus în întreținerea casei și care este responsabil pentru conținutul clădirilor de locuit

Formarea tarifelor pentru servicii la domiciliu. Număr foto 5

Pentru formarea finală a tarifelor pentru întreținere acasă servicii îndeplinesc departamentul specific în fiecare gândacului. Prețurile sunt negociate înainte de încheierea angajamentelor contractuale și să fie de acord cu ele sau nu - este lăsată la chiriasi.

Este demn de remarcat faptul că în cazul în care ansamblul refuză să coopereze cu societatea de administrare pentru costul serviciilor sale, acesta va trebui fie să găsească o nouă organizație, și să coopereze cu ea, sau de a organiza propriul serviciu.

S-au găsit o eroare? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter. pentru a ne anunța.