Ce este cetoza în om - Simptome si tratament - cercul de cunoștințe

Ce este cetoza în om - Simptome si tratament - cercul de cunoștințe

Cetoza este procesul de divizare acumularea de grasime corporala pentru energie. Acest proces este pornit, în cazul lipsei de putere (în special - glucide) la conservarea maximă posibilă a masei musculare. În esență, acest proces nu este periculos, efect negativ asupra organismului au acumulat ca urmare a descompunerii corpului grăsime cetonă, în special - compus acetonă cel mai periculos. Cu acumularea lor considerabilă apare cetoacidoza, în formele severe, este o amenințare la adresa vieții.Ce este cetoza la om

Este necesar să se facă distincția esența conceptului de cetoza și cetoacidoza. poate să apară atunci când un proces cetoză insuficient carbohidrați organism receptor și proteine ​​alimentare de înlocuire de origine animală. Cel mai adesea, în condițiile moderne, este cetoza apare atunci când o persoană care face obiectul unei diete de specialitate, cu scopul de a maximiza arderea depozitelor de grasime. Scoală-te într-un astfel de caz, procesele de ardere de grăsime nu au nici o componentă patologică și nu poartă un pericol pentru sănătate.

În același timp, limitarea excesivă a listei de produse uzate duce la acumularea de substanțe în organism, care conține o grupare ceto. Prin acest tip de compuși includ diferite acetonă, la concentrații semnificative reprezintă un pericol pentru viața și sănătatea umană.simptome de cetoza

Simptomele cetoza la om sunt semne ale organelor iritatie ketonovyim ale membranelor mucoase ale tractului gastrointestinal și a sistemului urogenital: greață, vărsături, urinare frecventă. Pe ultimul fundal se dezvoltă deshidratare, ceea ce determină o sete constantă. In leziuni mai severe miros de respirație acetonă și urină, rata de insuficiență respiratorie observată - devine zgomotoasă și profundă.

Stat de cetoza este un obiectiv al multor diete sarace in carbohidrati scopul de a nu putea suporta greutate pentru o perioadă minimă de timp. Este demn de remarcat faptul că multe dintre aceste sisteme de putere sunt poziționate așa cum este utilizat în mod regulat de către celebrități, în scopul de a mentine greutatea normala. O astfel de afirmație este contrară principiului logicii de sunet, ca un regim alimentar dezechilibrat (în special - dieta saraca in carbohidrati) este un instrument de ajutor pe termen scurt de grăsime și este utilizată ca o măsură temporară. De exemplu, o astfel de dieta este practicat de culturisti imediat înaintea competiției. Este la astfel de diete includ foarte popular chiar acum pe sistemul de putere Dyukanu. Pentru dezvoltarea normală a corpului - în special atunci când sarcinile fizice semnificative. Este nevoie de o nutriție adecvată pentru a asigura recuperarea normală încărcate cu mușchi.

semne cetoza de detectare ar trebui să fie baza pentru accesul la medic, deoarece acest lucru poate indica faptul că forma inițială a diabetului zaharat.

tratamentul cetozei

Tratamentul cetoza în forme ușoare nu sunt necesare, dar este necesară pentru a restabili alimentația corectă, odihnă, și bea multe lichide. Dacă există semne clare de acetonă a crescut enumerate mai sus, trebuie să consultați medicul dumneavoastră imediat, deoarece nici un tratament calificat această condiție poate fi viața în pericol.