Cauzele infarct miocardic și simptome

Cauzele infarct miocardic și simptome

infarct miocardic, afecțiune acută numită boală coronariană. care este însoțită de fluxul de sânge semnificativă și deces insuficiență coronariană (necroza) a unei porțiuni a mușchiului inimii. Această patologie este mult mai frecventa la barbati cu varsta peste 60 de ani, dar după atingerea vârstei de 55-60 cu același grad de probabilitate se poate dezvolta la femei. Astfel de modificări în miocardul conduce nu numai la încălcări substanțiale ale inimii, dar în 10-12% din cazuri, amenință viața pacientului. În acest articol vă vom familiariza cu cauzele de bază și simptome ale acestei boli cardiace grave, iar această cunoaștere va permite să „recunoască inamicul în față“ timp.Statistici. Prezentare generală

Conform statisticilor, în ultimii 20 de ani, mortalitatea de aceasta boala a crescut cu mai mult de 60%, și este mult mai mic. Dacă înainte de această afecțiune acută a apărut în rândul persoanelor 60-70 de ani, dar acum puțini oameni sunt surprinși de identificarea de infarct miocardic la vârste între 20-30 de ani. Trebuie remarcat și faptul că această patologie de multe ori duce la invaliditate a pacientului, ceea ce face ajustări negative semnificative în calea vieții sale.

Infarctul miocardic este foarte important să se caute imediat ajutor medical, t. Pentru a. Orice fir agravează în mod semnificativ efectele unui atac de cord și poate aduce daune ireparabile la starea lor de sănătate.

Cauze si factori care contribuie

Cauzele infarct miocardic și simptome

În 90% din cazurile de infarct miocardic cauzate de tromboză a arterei coronare, care este declanșată de ateroscleroza. Ocluzia plăcii aterosclerotice fragment artera determină întreruperea alimentării cu sânge a porțiunii mușchiului cardiac, față de care se dezvoltă anoxie țesuturilor, aprovizionarea inadecvată de nutrienți pentru mușchi și, ca rezultat, necroza porțiunii miocardice. Astfel de modificări în structura țesutului muscular cardiac apar după 3-7 ore după încetarea fluxului sanguin la o parte din mușchi. 7-14 zile necroza terenului năpădit de țesut conjunctiv, iar după 1-2 luni se formeaza o cicatrice.

În alte cazuri, cauza infarctului miocardic sunt următoarele patologii:

Un rol important în apariția infarctului miocardic și joacă factori predispozanți (stări și boli care contribuie la încălcarea circulației coronariene). crește în mod semnificativ riscul unei astfel de stări acute astfel de factori:

 • hipertensiune;
 • ateroscleroza;
 • antecedente de infarct miocardic;
 • fumat;
 • slăbiciune;
 • obezitate;
 • niveluri ridicate de colesterol „rau“ (LDL) în sânge;
 • femeile post-menopauză;
 • diabet;
 • stres frecvente;
 • stresul fizic și emoțional excesiv;
 • tulburări de coagulare a sângelui;
 • alcoolism.

clasificare

infarctul miocardic poate suferi de necroză secțiuni la scară diferite ale țesutului muscular, și, în funcție de dimensiunea leziunii, cardiologi disting următoarele forme ale acestei patologii:

De asemenea, un infarct miocardic poate fi clasificat în funcție de adâncimea de deteriorare a peretelui inimii:

 • transmural - suferă necroză întreaga grosime a stratului muscular;
 • intramural - necroza situat în adâncimi ale mușchiului inimii;
 • subepikardialny - necroza situate în zone ale mușchiului inimii se potrivesc la Epicard;
 • subendocardică - necroza situată în zona de contact cu endocardului a miocardului.

În funcție de localizarea leziunilor navelor coronare secretă astfel de tipuri de infarct:

Prin multitudinea de apariție a acestei patologii a inimii poate fi:

 • Primar - observat pentru prima dată;
 • recurente - o nouă porțiune de necroză apare în termen de 8 săptămâni de la primar;
 • re - nouă necroză apare site-ul după 8 săptămâni de un atac de cord anterior.

Potrivit manifestările clinice ale cardiologi distinge astfel de variante de infarct miocardic:

Semne de infarct miocardic

Cauzele infarct miocardic și simptome

Semnele tipice de atac de cord sunt astfel de manifestări ale bolilor de inima:

 1. pe termen lung durere intensă în inimă. care se extinde peste o oră și persistă chiar și după administrarea repetată de nitroglicerină sau alte vasodilatatoare.
 2. Cei mai multi pacienti descriu durerea ca o arsura, junghi, lăcrimare, și așa mai departe. Spre deosebire de angina pectorala, ei nu încetează în repaus.
 3. Senzații de arsură și de compresie a inimii.
 4. Durerea apare de multe ori după stresul emoțional fizic sau severă, dar poate începe în timpul somnului sau în repaus.
 5. radiaza Durerii (trimite) la mâna stângă (în cazuri rare - la dreapta), umăr, regiunea interscapulară, maxilarului inferior sau a gâtului.
 6. Durerea este însoțită de un puternic sentiment de anxietate și frică irațională. Mulți pacienți descriu o astfel de emoție ca „frica de moarte“.
 7. Durerea poate fi însoțită de amețeli, leșin, paloare, boala lui Crocq, transpirație crescută (transpirație rece și lipicioasă), greață sau vărsături.
 8. În cele mai multe cazuri, deranjat ritmul cardiac, care poate fi văzută prin creșterea frecvenței și a frecvenței cardiace aritmice pacientului.
 9. Multi pacienti observa dificultati de respiratie si dificultăți de respirație.


Amintiți-vă! La 20% dintre pacienții cu infarct miocardic apare într-o formă atipică (de exemplu, durerea este localizată în zona abdominală) însoțită sau nu de durere.

Pentru orice suspiciune de infarct miocardic ar trebui sa solicite imediat o ambulanță și de a ajunge la modalitățile de prim ajutor!

Simptomele tipice de infarct miocardic

Intensitatea simptomelor de infarct miocardic depinde de stadiul bolii. Acesta a observat în timpul acestor perioade:

 • predinfarktny - nu au fost observate la toți pacienții, ea apare sub forma unei exacerbări și creșterea frecvenței atacurilor anginoase și poate dura de la câteva ore sau zile până la câteva săptămâni;
 • Acută - însoțită de dezvoltarea ischemiei miocardice și porțiunea formarea de necroză se extinde de la 20 minute până la 3 ore;
 • ascuțite - începe cu formarea de leziuni necrotice asupra miocardului și se termină după topirea enzimatică a mușchiului mort, durează aproximativ 2-14 zile;
 • subacute - însoțită de formarea de tesut cicatricial, dureaza aproximativ 4-8 saptamani;
 • postinfarct - însoțită de formarea de cicatrice și adaptarea miocardului la efectele schimbărilor în structura mușchiului cardiac.

Perioada acută într-un exemplu tipic de realizare a fluxului infarctului miocardic manifestă simptome pronunțate și caracteristice, care nu pot rămâne nedetectate. Principalul simptom al acestei afectiuni este o durere severă acută sau arsură caracter pumnal, care, în cele mai multe cazuri, apare după efort fizic sau stres emoțional în mod semnificativ. Aceasta este însoțită de anxietate puternică, frica de moarte, slăbiciune severă și chiar leșin. Pacienții raportează că durerea dă mâna stângă (uneori dreapta), gât, omoplati sau maxilarului inferior.

Spre deosebire de durerea asociată cu angina, astfel cardialgia caracterizate prin durata (30 minute) și nu sunt eliminate chiar de nitroglicerina recepție repetată sau alte vasodilatatoare. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți medici recomandă imediat să cheme o ambulanță în cazul în care durerea în inima durează mai mult de 15 minute și persistă luați medicamentele obișnuite.

Închideți pacientul poate observa:

 • creșterea frecvenței bătăilor inimii;
 • bătăi neregulate ale inimii (puls devine aritmic);
 • paloare ascuțite;
 • akrozianoz;
 • rece-lipicios apariția de sudoare;
 • creșterea temperaturii la 38 de grade (în unele cazuri);
 • creșterea tensiunii arteriale, urmată de o scădere bruscă.

In faza acuta dispar pacient cardialgia (durere prezentă numai în caz de inflamație a pericardului sau prezența insuficienței miocardice severe a zonei okoloinfarktnoy alimentarii cu sange). Datorită suprafeței de formare de necroză și inflamație a țesutului cardiac este crescut temperatura corpului si febra poate continua timp de aproximativ 3-10 zile (uneori mai mult). Pacientul este depozitat și în creștere semne de boli cardiovasculare. Tensiunea arterială rămâne ridicată

Perioada subacută miocardice are loc pe fondul unei lipse de dureri de inima si febra. starea pacientului a revenit la normal, parametrii tensiunii arteriale și a pulsului se apropie treptat la norma, iar manifestările bolilor cardiovasculare slăbit considerabil.

În perioada post-infarct, toate simptomele dispar complet, iar parametrii de laborator se va stabiliza treptat și a reveni la normal.

Simptomele de forme atipice de atac de cord

Cauzele infarct miocardic și simptome
Unii pacienți cu infarct miocardic incepe cu dureri abdominale acute.

simptome atipice atac de cord este insidios în care aceasta poate provoca dificultăți semnificative în diagnostic, iar la versiunea sa tăcută a pacientului poate tolera literalmente la picioarele lui. Caracteristice simptome sunt atipice în astfel de cazuri se observă numai în faza acută, urmată de un atac de cord apare, de obicei.

Printre formele atipice pot prezenta simptome astfel de opțiuni:

 1. loc atipică periferică de localizare a durerii: cu această versiune a durerii se face simțită nu în spatele sternului sau în regiunea precordiala, iar în membrul din stânga sus, sau vârful degetului mic stânga în maxilarului inferior sau a gâtului, în omoplatul sau în cervico-toracice coloana vertebrala. Alte simptome sunt la fel ca într-un tablou clinic tipic de boli cardiace: aritmie, slăbiciune, transpirație și așa mai departe.
 2. Gastric - în această formă de dureri de atac de cord este localizată în stomac și poate semăna cu un atac de gastrită acută. În timpul examinării pacientului medicul poate identifica tulpina a muschilor peretelui abdominal, iar diagnosticul final poate avea nevoie de metode de cercetare suplimentare.
 3. Aritmică - in acest pacient a identificat varianta infarct bloc atrioventricular de intensități diferite sau aritmie (tahicardie paroxistică atrială, aritmia.). Aceste ritmuri cardiace anormale pot complica în mod semnificativ chiar și după diagnostic ECG.
 4. Astmul - o formă de boală cardiacă acută originea seamănă cu un atac de astm si mult mai probabil să apară în prezența cardioscleroză sau reinfarctizare. Durere în inimă atunci când este exprimat ușor sau complet absente. Pacientul apare tuse uscată, dificultăți de respirație creste si se dezvolta astm. Uneori, tusea poate fi însoțită de spută spumoasă. În cazurile severe, edem pulmonar se dezvolta. În urma unei examinări, pacientul semnează medicul determină aritmie, scăderea tensiunii arteriale, zornăie în bronhii și plămâni.
 5. Kollaptoidnye - în această formă de flux miocardic la pacient a dezvoltat șoc cardiogenic, în care există o absență completă a durerii, o scădere bruscă a tensiunii arteriale, amețeli, transpirații reci și pană de curent.
 6. Otechny - la astfel de pacient se plânge miocardică forma de dispnee, slăbiciune de o apariție bruscă, rapidă a edemului (până la ascita). La examinarea pacientului a relevat un ficat marit.
 7. Cerebral - acest formular este însoțit de atac miocardic ischemic, care apare estomparea conștienței, tulburări de vorbire, amețeli, greață și vărsături, pareza membrelor și așa mai departe.
 8. Nedureros - o forma de un atac de cord se produce pe un fundal de disconfort în piept, transpirație excesivă, și slăbiciune. În cele mai multe cazuri, pacientul nu acorde atenție la astfel de semne, iar acest fapt agravează foarte mult în această stare acută.

În unele cazuri, infarct miocardic are loc cu o combinație de mai multe forme atipice. O astfel de condiție agravează patologia și agravează în mod semnificativ prognosticul in continuare pentru recuperare.

miocardic pericol infarct constă în faptul că, în primele zile după secțiunea de necroza muschiului cardiac la un pacient poate dezvolta o varietate de complicații severe:

 • fibrilație atrială;
 • sinus sau paroxistică tahicardie;
 • aritmia;
 • fibrilația ventriculară;
 • tamponada cardiacă;
 • artera pulmonară tromboemoliya;
 • anevrism cardiac acut;
 • endocardită trombotică nonbacterial și altele.

Cele mai multe decese după infarct miocardic apar exact în primele ore și zile după debutul formelor acute ale bolii coronariene. Riscul de deces depinde în mare măsură de gradul de țesuturi miocardice daune, prezența complicațiilor, vârsta pacientului, și oportunitatea de prespitalizarea si comorbiditati medicale.

Cum inima omului. infarct miocardic.

Cum functioneaza inima semne precoce infarct miocardic chelovea