Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior

În acest articol veți afla ce înseamnă pentru scăderea tensiunii arteriale. De ce crește, simptomele caracteristice, și ce să facă.

Tensiunea arterială (BP pentru scurt) - este o măsură pentru sănătatea nu numai a sistemului cardiovascular, dar, de asemenea, întregul organism. Acest indice este format din două numere. Să examinăm mai în detaliu ceea ce este: • Indexul sistolica (gama normală de 100 până la 140 mm Hg. V.) Reflectă cât de mult vasele sunt umplute cu sânge, ca urmare a contracțiilor cardiace.
 • Raportul diastolice (interval normal de numere de 60-90 mm Hg. Art.) Reflectă cât de repede sângele părăsește vasele în momentul de relaxare a inimii.

În sistolic de uz casnic indicele numit presiunea superioară, inferioară și diastolică.

Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior
Sistola și diastola. Click pe poza pentru marire

Valori ridicate ale presiunii inferioare - indice diastolică este mai 90 mm Hg. Art. Dacă această presiune este ridicată - starea vaselor de sânge și circulația sângelui se deteriorează pe tot corpul, afectează inima, rinichii, creierul, crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Tratamentul și posibilitatea de recuperare de la creșteri persistente ale presiunii inferioare depinde de cauza bolii, manifestând acest simptom - Cauze si tratament puternic dependente unele de altele. Problema poate dura câteva zile sau să vă însoțească pentru viață. În orice caz, coborâți de jos (diastolică) Hipertensiunea poate fi, dacă este implicat în tratament.

Angajarea în tratamentul acestei probleme poate fi un astfel de specialiști: cardiolog, internist, și, dacă este necesar, un endocrinolog si un neurolog.

Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior
pacient Cardiolog măsoară tensiunea arterială

Exemple de realizare a îmbunătăți subpresiune

Variante ca indicatori de creștere reduce tensiunea arterială (tensiunii arteriale diastolice, sau hipertensiune):

 1. lumină - 90 - 100 mm Hg. Articolul.;
 2. Mediu - 100 până la 110 mm Hg. Articolul.;
 3. Heavy - 110 mm Hg. Art.

Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior

Pe relația cu presiunea superioară:

 • izolat crește doar presiunea mai scăzută (hipertensiune diastolică);
 • creștere combinate: și o parte superioară și o presiune mai scăzută (hipertensiune sistolică diastolice);

Mecanismele de reglare a tensiunii arteriale sunt aranjate astfel încât indicii superioare și inferioare sunt interconectate. Mai important - indicele sistolice. De aceea apare izolat (singur) ridicând indicele inferior, fără a ridica partea superioară, în cazuri rare (mai puțin de 10%). Din acest motiv, acordă mai puțină atenție, deși măsura și acestea ar trebui să fie tratate în același timp.Cauze patologie

Cauzele cu presiune ridicată poate fi mai mică datorită faptului că:

 1. inima este într-o stare constantă de tensiune, și nu se pot relaxa pe deplin;
 2. vasele sunt umplute cu sânge, redus;
 3. peretii vasului au pierdut elasticitatea.

Orice hipertensiune - nu o singură stare patologică, ci doar o manifestare a unui număr de boli. tensiunii arteriale diastolice mai stabilă și permanentă decât superioară. Prin urmare, expresia diastolice hipertensiune - un semnal de încălcări grave în organism. Cea mai frecventă patologie cauzator este descris în tabelul de mai jos:

Cauzele joasă presiune înaltă (numai partea de jos)

Motive pentru ridicarea combinată a presiunii superioare și inferioare

ateroscleroza arteriala Frecvente

hipertensiune arterială diastolică izolată - un fenomen rar.

Pericol hipertensiune diastolică

Ridicarea de joasă presiune indică o tensiune arterială constantă în cavitățile inimii și spațiul vascular. Chiar și la momentul de relaxare a inimii scade tensiune. Crește riscul unei rupturi spontane a peretelui vasului, circulația sângelui în inimă și creier.

Simptome și semne

tensiunii arteriale diastolice nu are simptome tipice. În varianta de realizare, un indice diastolice izolat nu este crescut foarte mult (mai mică de 100 mm Hg. V.), și, prin urmare, în general, nu deranjează pacienții. Acest lucru înseamnă că plângerile și caracteristici externe, nu se poate determina dacă nu face măsurarea tensiunii arteriale.

Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior
Tensiometru - un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale

Prin urmare, trebuie să se concentreze pe simptome comune de hipertensiune:

 • Dureri de cap - dureri, pulsatila, arcuindu în frontală sau zonele parietale temporal.
 • Durere în inimă, însoțită de palpitații, puls frecvent, senzație de lipsă de aer.
 • Tremors în organism, slăbiciune.
 • Amețeli.
Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior
Simptomele comune de hipertensiune arterială

În continuare, hai sa vorbim despre cum să se ocupe de această problemă.

Tratament: Cum de a reduce presiunea

În cazul în care scăderea tensiunii arteriale ușor ridicată în pacient - se poate reduce. Tratamentul poate fi pe termen scurt (zile, săptămâni) și poate continua pe tot parcursul vieții.

medicamente care scad specifice este presiunea diastolică - nu există. Utilizați anti-hipertensiune comună.

Ce medicamente reduc tensiunea arteriala:

 • Inhibitori ai ECA și angiotensinei receptorilor în monoterapie sau în asociere cu diuretice: Lisinopril, Berlipril, losartan, Valsakor, EMAT H Liprazid.
 • Beta-blocante propranolol, metoprolol, bisoprolol, nebivolol.
 • blocante ale canalelor de calciu: Corinfar, nifedipină, amlodipina.
 • Diuretice: Hypothiazid, furosemid, Veroshpiron.
 • Fondurile au efect antispastic: Dibazol, papaverina, no-spa.

Cauzele de înaltă presiune mai scăzute și tratament ca inferior
Medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale

Din ceea ce depinde prognosticul

Pentru a analiza modul în care în mod eficient poate trata tensiunii arteriale poate fi mai mică cu puțină probabilitate:

 • Dacă aceasta este prima dată când a apărut sau hipertensiune arterială diastolică intermitentă la persoanele tinere (sub 40), în absența unor boli grave tratate prin luarea de medicamente (dacă este necesar) și, în același timp, aceasta nu conduce la consecințe periculoase.
 • Constantă tensiune arterială ridicată la valoarea inferioară pentru mai mult de 5-10 ani, la persoanele de peste 45-50 de ani la 80% duce la complicații.
 • Dacă creșterea presiunii mai mici, combinate cu hipertensiune sistolică, riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau sângerare la nivelul creierului, mănunchiuri de anevrism aortic este crescut de zece ori.

Prin măsurarea tensiunii arteriale, nu uitați să se înregistreze mai mică (valoarea diastolică). Nu uita să-i spuneți medicului dumneavoastră aceste cifre - care au crescut la scăderea tensiunii arteriale - o mulțime de ei poate depinde!

Evaluează acest articol: (5 Voturi, Evaluare medie: 3,40)