Cauzele bolii Lyme, simptome, tratamentul bolii Lyme

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile de sub „simptome Borelioza și manifestări.“

Boala Lyme - principalele simptome:

boala Lyme, care este de asemenea definit ca boala Lyme, borelioza Lyme, căpușă boala Lyme într-un mod diferit, este natural boala focal tip transmisibilă. boala Lyme, dintre care simptomele constau în articulațiile afectate, pielea, inima si sistemul nervos, destul de des caracterizat prin evoluție cronică și recurentă a propriei sale.descriere generală

Agentul cauzal al bolii în cauză este Borrelia - spirochete familie bacterii. În cazul în care virusul encefalitei suportate pot fi transmise prin saliva căpușelor, Borrelia reproducerea are loc predominant la căpușe în intestin în timpul separării lor ulterioare prin fecale. Această caracteristică, respectiv, și determină o opțiune de infecție, adică, se poate întâmpla nu numai printr-o mușcătură de căpușă, dar, de asemenea, pentru degetele de strivire.

Perioada de infectie Borrelia este in vara. În special, acesta devine periculos în acest caz, mușcătura de căpușe - în varietatea de paraziți care trăiesc în acest moment, o perioadă de activitate.

Boala Lyme acuta: simptome

Durata perioadei de incubare poate fi de ordinul a treizeci de zile, dar cel mai adesea este definit în 5-11 zile. Efectuarea observațiilor clinice a permis să se determine perioada timpurie a bolii, precum și perioada sa de mai târziu.

Astfel, perioada timpurie este definită ca 1 pas, care se bazează pe manifestări și simptome cutanate obscheinfektsionnoy și în consecință, etapa 2. Acesta din urmă este diseminat infecție (de exemplu, în răspândirea virusului de la leziunea primara de-a lungul organul afectat, și organismul în ansamblu), iar apariția acesteia este în a doua a patra săptămână de la debutul bolii.

În ceea ce privește perioada ulterioară (perioada de persistență), dezvoltarea sa este marcată de 2 luni de la începutul bolii sau câțiva ani mai târziu, din același punct. În acest caz, vorbim despre manifestările cronice ale borelioza, în care sunt prezente toate simptomele tipice ale acestuia. În ciuda faptului că, în exemplul de realizare clasic borelioza flux există trei stadii ale bolii, în conformitate cu care poate curge, prezența tuturor acestora, între timp, nu este obligatorie. Astfel, în unele cazuri, pot exista nici un pas, iar în altele - pasul 2 și pasul 3.

Etapa 1. Durata acesteia este, în medie, o săptămână. Această caracteristică pas a fluxului în manifestările bolii sunt termeni care corespund unei boli infecțioase, în care afișajul suplimentar al unei leziuni cutanate. În special, simptomele pe baza sindromului de toxicitate acută, caracterizate prin manifestări apar cefalee și frisoane, greață și febră, care are loc la o temperatură ridicată (aproximativ 40 ° C). În plus, există dureri articulare (artralgii) și dureri musculare (mialgii). Simptomele tipice observate, de asemenea, slăbiciune severă, somnolență, oboseală.

relevanța devine adesea o regională împotriva limfadenită muscatura, mușchii gâtului devin rigiditate rezistente. Eritemul care apar la locul mușcăturii de căpușă, este principala manifestare clinică a borelioza. Astfel, format papule sau pată roșie la locul de supt parazit. Treptat crește roșeața observate de-a lungul periferiei, în timp ce dimensiunile sale pot fi la 1 până la 10 cm, și la fel de mare ca 60 cm sau mai mult, decât este generat simultan cu edem cianotice.

Cauzele bolii Lyme, simptome, tratamentul bolii Lyme

Manifestarea caracteristică a eritemului inelar cu boala Lyme

De obicei, eritem și dureroase la atingere fierbinte, aspectul său este adesea însoțită de arsură și mâncărime. Forma cea mai mare parte rotunde sau ovale, mai rar caracterizat prin propria sa greșit. Granița exterior al pielii supuse la șoc, practic nici o elevație diferită deasupra pielii sănătoase, în timp ce are o culoare strălucitoare, margine crestată (ondulată).

Destul de des centrul de eritem caracterizat prin iluminare, acest lucru este, la rândul său, oferă o formă de inel distinctiv. În același timp, destul de des ea se manifestă ca un loc omogen. Eritemul poate persista pentru o perioadă destul de lungă de timp calculată în luni, iar în unele cazuri, poate că ea a dispărut fără a fi nevoie de tratament. În acest caz, durata de conservare poate fi în jurul valorii de două până la trei săptămâni, iar în unele cazuri - câteva zile. Tratamentul cauzala duce la o regresie rapidă a educației, apoi, are o zi 7-10 puteți viziona dispariția completă. Urme eritem poate fi absent după dispariția sa, și poate fi exprimată în fenomenul rezidual de cojire și pigmentare.

În ceea ce privește mușcătura parazit, atunci acesta poate rămâne sau cicatrice rapăn. Mai mulți pacienți se confruntă nu numai cu formarea de eritem într-o mușcătură de căpușă, dar, de asemenea, cu apariția așa-numitei „fiica“, eritem, care se concentreze pe alte zone ale pielii. Un astfel de aranjament este explicată prin răspândirea hematogenă a virusului. Spre deosebire de leziunea primara sunt caracterizate prin dimensiuni mai mici de eritem. În plus, ei nu au nici o urmă de o mușcătură de căpușă, iar în zona centrală a indurație (sigiliu tipic). În plus, vorbind de eritem, este important de remarcat faptul că originea sa nu poate fi însoțită de simptome de intoxicație și febră, și de aceea această educație este, în multe cazuri, singura manifestare a bolii.Este demn de remarcat faptul că tipul principal de reacție alergică a pielii de a musca nimic de a face cu boala Lyme tic-suportate nu, și dispare în câteva zile după îndepărtarea parazit. În același timp, boala este posibilă fără apariția de eritem, dar intoxicație și febră, care, respectiv, într-o mare măsură, face dificilă diagnostic adecvat. Pentru ea, în special, în aceste cazuri, după cum confirmă măsurile de diagnostic sunt aplicate de cercetare de laborator.

Etapa 2. Această perioadă este caracteristică apariția complicațiilor cardiace la scară și neurologice care dobândesc relevante pentru a doua prin a patra săptămâni de boală. Manifestările de simptome ușoare, care indică iritație meningeală, poate avea loc suficient de devreme, la momentul de conservare a eritem. Exprimat ca simptome neurologice, în majoritatea cazurilor, există câteva săptămâni de la debutul bolii, adică, din momentul în care servește ca un marker al bolii eritem au dispărut.

Rezultată meningita aseptică are loc într-un complex cu o durere de cap de intensitate variabilă, cu fotofobie, greață și vărsături, durere care apar în globul ocular, mușchii gâtului rigid.

1/3 din numărul total de pacienți care se confruntă în această perioadă, cu simptome moderate de encefalita, care se manifestă în tulburările de somn, o atenție redusă, tulburări de memorie, tulburări emoționale, și așa mai departe.

Mai mult de jumatate din pacientii care au simptome de nevrite ale nervilor cranieni, cel mai adesea în înfrângerea expuse a șaptea pereche de nervi cranieni. Adesea, acest lucru poate fi însoțită de pareză (pierderea parțială a fortei musculare) a mușchilor faciali, și furnicături și amorțeală a părții afectate a feței. manifestări reale, în acest caz, poate fi o durere la nivelul maxilarului inferior sau ureche.

Una dintre cele mai frecvente tulburari neurologice devine sindromul Bannwart incluzând meningita aseptică, împreună cu înfrângerea rădăcinilor nervilor spinali în zona de concentrare preferențială în cervico-toracice. Dispariția tulburărilor neurologice sunt de obicei observate într-o lună, dar, eventual, reapariția acestora cu transformarea ulterioară într-o formă cronică a fluxului.

Este important de remarcat faptul că a fost înfrângerea sistemului nervos pentru a determina tic-suportate de boala Lyme, în cazul în care nu există nici un eritem specific și sindromul obscheinfektsionny pentru el. Este demn de remarcat faptul că, în aceeași perioadă, înainte de noi (5 săptămâni.), Aproximativ 8% din numărul total de pacienți începe să experiență tulburări cardiace scară. Ele sunt în durere și apariția de senzații neplăcute în inimă, sunt de asemenea perturbări relevante ale bătăilor inimii. Poate că dezvoltarea miocardita sau pericardita. Durata simptomelor de simptome cardiace pot fi pe ordinea de câteva zile până la șase săptămâni.

În plus, observăm că durata etapa 2 se caracterizează prin persistența slăbiciunii migratoare durere la nivelul articulațiilor, mușchilor și oaselor.

Etapa 3. O trăsătură caracteristică a cursului său este în articulația afectată, care începe după două luni de la data de debut a bolii și mai târziu. De obicei, șoc sunt supuse articulatiile mari (in special genunchiului), localizare este adesea una unilaterală. În multe cazuri, ea devine mai urgentă de dezvoltare a poliartrită simetrică. Reapar artrita, mai ales de mai mulți ani, în timp ce pentru ei este caracterizat ca o boala cronica, cu distrugerea simultană a cartilajelor și oaselor.

Faza târzie a bolii, cu prezența constantă a agentului în organism duce să curgă sub forma cronică a bolii.

Borelioza Lyme: simptome de forma cronică

In timpul forma cronica de borelioza este caracterizata prin remisie recidivat alternativ. În unele cazuri, boala devine natura recurentă a manifestării sale continue. Cel mai adesea caracteristică Borelioza cronică este prezența artritei. în afară de care se dezvoltă și se schimbă caracteristică tipică a inflamației cronice. Acestea includ osteoporoza. subtierea de cartilaj și pierderea, în cazuri rare - modificări degenerative.

Devine simptom suficient comun al leziunii pielii, care se manifestă în lymphocytoma benigne formă ce reprezintă un infiltrat edematos și dens (adică, nodule) luminos de culoare purpurie. Se caracterizează prin dureri ușoare determinate prin palpare. Acesta poate fi amplasat in zona sfarcului de san sau pe lobul urechii, precum și durata de conservare a acesteia în aceste zone pot varia de la câteva luni la câțiva ani.

Un alt leziuni tipice pentru forma cronica a bolii este acrodermatita cronica atrofica. Reprezintă pete roșii cianotice formate în suprafețele extensorii ale membrelor, în care acestea sunt caracterizate printr-o tendință de creștere în dimensiuni periferice precum fuziunile și inflamației sistematice. De-a lungul timpului, pete pe site-atrofia pielii, devenind similară în aparență cu papirus. Dezvoltarea acestui proces poate fi relevant pentru mai multe luni, iar uneori - și ani.

Trebuie remarcat faptul că boala Lyme tic-suportate, ale caror simptome apar o lungă perioadă de timp, în forma cronică a bolii, în unele cazuri, provoacă invaliditate parțială sau totală.

diagnosticarea Borelioza

În ceea ce privește împărțirea de mai sus în etapa de contact, în general, trebuie remarcat faptul că este condiționată, manifestările clinice în fiecare dintre perioadele nu sunt necesare pentru fiecare caracter pacient.

Diagnosticul precoce a bolii este realizată, între timp, pe baza indicatorilor clinice și epidemiologice obținute. Prezența la manifestarea tipică pacientului de borelioza sub formă de eritem asigură înregistrarea bolii, fără a fi nevoie de o clarificare sub forma confirmării de laborator și fără a fi necesară prezența unor date specifice cu privire la mușcătura de căpușă. Diagnosticul de laborator se face, în special, pe baza testelor de sânge serologice.

Tratamentul bolii Lyme

Pacienții care au indicat pentru moderat borelioza sunt supuse spitalizare obligatorie produs în infecția spital. Tratarea mediului său este necesară în toate perioadele de cursul bolii. Ușor de Borelioza (cu lipsa de intoxicație și febră, în prezența eritemului) prevede posibilitatea de tratament la domiciliu.

medicamente utilizate în cauzali tratamentul, antibioticele acționează. Selectarea acestora, dozare și durata de aplicare se determină pe baza stadiului specific de progresie a bolii, precum și un sindrom predominant în ea cu formă caracteristică și gradul de severitate.

În cazul unor simptome caracteristice ale simptomelor bolii Lyme, ar trebui să fie un viraj imediat dreptul la boli infecțioase.

Dacă credeți că Borelioza și simptome caracteristice ale acestui fapt, vă poate ajuta un medic boli infectioase.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.