Cauze, Tipuri și tratamentul hiperkinetic

Hiperkinezie - denumirea generală a diferitelor sindroame caracterizate prin mișcări involuntare, de la tremor la convulsii. Termenul literal înseamnă „mișcare excesivă.“ Cauzele cele mai frecvente ale acestor tulburări sunt înrădăcinate în înfrângerea sistemului nervos uman.motive hyperkineses

Piesele deteriorate ale creierului (tulburări se pot referi la țesutul foarte nervos sau metabolice în acesta) generând impulsuri „greșite“, care sunt transmise prin intermediul nervilor periferici mușchilor. După ce a primit un astfel de semnal este redusă sau musculare involuntare relaxeaza. Leziunile diferite părți ale creierului (cortexul, trunchi, etc.) cauzează diferite tipuri de hiperkinezie, al cărui revizuire este prezentată mai jos.

Patologia sistemului nervos pot fi cauzate de:

 • tulburări genetice (boli ereditare);
 • lipsa de circulație (respirație și de nutriție), de exemplu, în accident vascular cerebral. hipoxie fetală, etc.;
 • leziune de otrăvire cu toxine, infecții, anumite medicamente (de exemplu, antipsihotice);
 • leziuni;
 • bolile demielinizante (care epuizeaza tecii de mielină), cum ar fi scleroza multipla.

tipuri hyperkineses

Toată lumea, chiar și persoană complet sănătoasă, uneori, există mișcări involuntare. De exemplu, atunci când ne ikaem sau ne dintr-o dată „piti.“ Desigur, aceste evenimente one-time nu sunt asociate cu boli cerebrale, ci pur și simplu reflecta complexitatea sistemului nervos de reglementare. Dar dacă aceste episoade apar din când în când - este necesar să se consulte un medic pentru motive afundat.

Hiperkinezie pot fi clasificate pe zona afectată a sistemului nervos - dar această separare va fi înțeleasă numai în domeniu, bine versat în anatomia și fiziologia creierului. Pentru o percepție mai clară, o clasificare a simptomelor clinice de hiperkinezie:

 1. Tremor - agitare. Acesta poate fi un răspuns fiziologic (de exemplu, la rece). Dar, tremor patologic nu găsim nici o cauză evidentă. Pacientul poate scutura tot corpul, sau tremurături observate numai membrelor și capului.
 2. Mioclonie - pir mușchi sau grupuri mari. În mod normal, o persoană poate începe în momentul somnului, prin surprindere. Crizele mioclonice seamănă cu șocul brusc și poate avea un caracter diferit - de crampe ușoare până la grave crize epileptice.
 3. Ticurile - mișcări repetitive ritmice involuntare. În mod normal, acestea nu ar trebui să fie. Cu toate acestea, căpușa se poate dezvolta într-o persoană relativ sănătoasă, cu o deficienta de micronutrienti (calciu, magneziu). Ticurile se poate manifesta nu numai în „pir Century“ sau să clipească. De exemplu, în sindromul Tourette observat ticurile vocale - exclamatii involuntare.
 4. Atetoză - lent, contracția musculaturii netede. De obicei, afectează degetele și mâinile, dar sunt, de asemenea, atetoză muschii faciali.
 5. Distonie - afectează grupe musculare opuse, cum ar fi „flexor-extensori“. Ca urmare, pacientul se rotește din neatenție membrele țării gazdă ridică valuri membrele.
 6. Coreea - mai bine cunoscut publicului sub numele de „dansul Sf. Vitus.“ Pacientul comite mișcări dezordonate, cu amplitudine mare. observator neinițiat poate părea că el se mișcă în mod conștient - dar aceasta este o iluzie.
 7. Akathisia - o tensiune interioara dureros, nevoia patologică să se miște. Chiar dacă pacientul este capabil să reziste graba, el simte tot mai mare de anxietate, frica. In general, un efect secundar al medicamentelor antipsihotice.


De multe ori în manifestările bolii pot distinge diferite tipuri de hiperkinezie.

Hiperkinezie la copii

Acest subiect este deosebit de important, deoarece pacienții tineri cu hiperkinezie, pe de o parte, apar mai frecvent decât în ​​oameni maturi, iar pe de altă parte, nu indică întotdeauna o patologie cerebrală severă.

Sistemul nervos al copilului ar putea „eșua“ în condiții de stres, oboseala. Este interesant faptul că părinții nu percep întotdeauna situații de viață ca traumatică. De exemplu, se pare că copilul a intrat cu succes într-un nou grup la grădiniță, bine odihnit în timpul unei călătorii de familie, le place să vină la prima clasă.

Dar, rezultatul ar putea fi o căpușă. Această tulburare afectează până la 10% dintre copii. Dezvoltarea Ticurile cel mai frecvent cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani intre, cu baietii afectati de ele de 3 ori mai des fete. Atunci când manifestările locale (care afectează un grup de mușchi), această stare trece fără urmă (cu condiția de tratament la medic și care deține una sau alta terapie) 90% dintre copii. Ticurile comune (care afectează diferite grupe de mușchi) recupera complet în jumătate din cazuri.

Ar trebui să acorde o atenție nu numai la mișcările faciale stereotipe, cum ar fi cruciș, intermitent, mirosi, mușcă buzele. Tec poate afecta nivelul membrelor si trunchiului: miscari stereotipe cu degetele, retragerea abdomenului, ridicând din umeri, sare și așa mai departe. Este de asemenea posibil fenomen vocal - sniff, Snort, Acan, tuse și așa mai departe.

Cel mai important lucru - pentru a arăta medicului copil bun. In multe cazuri, tratamentul constă în asistență psihologică și educațională, susținută de fizioterapie și de vitamine preparate. Uneori este necesar să se mențină procesele metabolice în creier droguri neuroprotector. În prezența unor leziuni grave numit medicamente antiepileptice, antipsihotice.

Desigur, copiii sunt posibile patologii grave ale sistemului nervos, însoțit de giperkinezami: sindromul Tourette, paralizie cerebrală, epilepsie și așa mai departe. Din păcate, aceste boli sunt imposibil de „skip“, „nu observa“, și să trăiască fără un tratament specific, acești pacienți nu pot.

tratamentul hiperkinezie

În toate cazurile, apariția unui mod regulat (chiar dacă rare) mișcări involuntare la om, la orice vârstă - este necesară, cât mai curând posibil, ar trebui să consultați un medic. Din etapa în care este început tratamentul hiperkinetic, uneori, depinde de capacitatea de a restabili complet de sănătate sau pentru a realiza remisie stabilă (simptome de retragere).

diagnosticare

Desigur, procesul începe cu diagnosticul. metode de cercetare moderne, cum ar fi RMN. pot dezvălui regiuni microscopice ale țesutului nervos. Informații importante atunci când un medic primește un studiu de pacient sau de rudele sale. Există, de asemenea, tehnici speciale de hyperkineses provocare care pot detecta boala, chiar dacă în momentul în care este asimptomatic.

sarcină complexă, care este disponibil numai pentru specialiști - diagnosticul diferențial. Adică, distincția între tipurile de hiperkinezie și definirea precisă a patologiei care este prezentă în acest pacient particular. Acest lucru este important, deoarece poate indica o varietate de cauze ale bolii, leziuni ale diferitelor părți ale sistemului nervos și, în cele din urmă, duce la diferite destinații.

medicamente

Astăzi există multe medicamente și grupuri de droguri, care modulează sistemul nervos: generarea și conducerea impulsurilor nervoase, alimente și respirația țesutului. De asemenea, atunci când giperkinezah poate prescrie medicamente care afecteaza tonusul muscular. Pentru a restabili functiile corpului ca un întreg medic prescrie vitamina-minerlnye complexe adaptogeni.

Pe bază de plante, colectarea de plante medicinale, tincturi și decoctions - să joace un rol de sprijin de un astfel de tratament. Dacă doriți să le utilizați, discutați cu medicul dumneavoastră rețetele selectate. Dar nu neglijați tratamentul clasic în favoarea „medicina tradițională.“ deoarece în arsenalul său nu își poate permite o corecție reală a patologii severe, cum ar fi ticuri.

terapia de restaurare

Rezultate bune se pot realiza o abordare holistică. Pacientul, în plus față de a lua medicamente, în valoare (cu un medic) să-și reconsidere modul lor de viață. Dieta echilibrata, odihna si stres, confort psihologic - va ajuta să depășească rapid hiperkinezie sau cel puțin mai ușor de suportat atacurile sale.

metode chirurgicale

În cazurile cele mai extreme și severe, recurg la metode de corecție chirurgicale. O astfel de intervenție poate fi făcută în scopul de a distruge hiperkinezie porțiunea țesutului nervos provocând, excizia nervilor periferici. Poate fi, de asemenea, electrozi implantat, care va trimite impulsuri „dreapta“, rezervoare, medicamente măsurată direct la nivelul țesuturilor afectate (de exemplu, „pompă baklofenovaya“).

Cele mai discutate saptamana

Recomandări pentru tine:

Cauze, Tipuri și tratamentul hiperkinetic