Cauze și simptome de lumânări disfuncționalitate și bobine de aprindere

Tema este la fel de vechi ca lumea, și au discutat de o sută de ori și încă decis să afle mai multe detalii
(Scrisori de avertizare Advance va fi mult)))

Pentru a face un motor cu aprindere prin scânteie a funcționat în mod adecvat și eficient, scânteia trebuie să funcționeze în mod fiabil absolut. O întrerupere în aprindere poate duce la faptul că întregul amestec de combustibil și aer în cilindru și să rămână nears zatom ajunge în sistemul de evacuare, care va arde în catalizator (verifica eroare motor). Numărul total de rateu suficient pentru a deteriora catalizatorul sau chiar dezactiva.Am stat lumânare numărul inițial NGK 06H905601A, uita-te pentru o înlocuire ETKA
1.8 l / 112 kVtCDAB

Bosch F5KPP332SBN 06H 611 0,7 + 905 0.1 mm
Bosch F5KPP332SBB 101 905 631 H 0,8-0,1 mm
NGK PFR7S8EG 06H 905601 A 0,8-0,1 mm
Bosch F6KPP332S 101 905 631 B 0,8-0,1 mm

Bosch- nu vor fi considerate Informații privind lumânările de pe site-ul oficial nu este deloc!

Ceea ce am scris compania unui producător NGK Spark Plug Europa despre lumânări PFR7S8EG!

PFR7S8EG pentru modelele Audi A3, A4, A5 și A6; Seat Altea, Leon și Toledo; VW EOS, Golf, Jetta, Passat si Tiguan; precum și pentru Skoda Octavia, Superb si Yeti.

Se remarcă faptul că pentru platină Europa NGK utilizat în supozitoare și Japonia iridiu (deși cele două elemente ale concentratului de platina grupa de metal)

Dopurile de înlocuire interval de aprindere - la fiecare 60 000 km sau 4 ani (cu excepția motoarelor de 2,0 / 147 kW, 1,8 / 112 kW și 118 kW - au fiecare 90,000 km, sau 6 ani) și-au schimbat modul în care lumânările 15.000 km.
Durata de viață a unei bobine de 60.000 - 80.000 km. cu toate acestea, mai mulți factori pot conduce la o producție mai devreme de la sistemul bobinei de aprindere.

Totul bine și frumos pictat „platină - viață lungă, de încredere“ multe scrisori, dar care e treaba? Cercetat mai mult!

Evaluarea de căldură
Deoarece dezvoltarea temperaturii în camera de ardere a motoarelor respective procedeaza necesare diferit bujii cu diferite rate de căldură de ardere. Căldura de combustie este exprimată prin - interval de căldură.

PFR7S8EG - numărul „7“ după trei „un PFR“ înseamnă scrisori de rating de căldură, ceea ce înseamnă că „la rece“

lumânări reci - lumânări de construcție special conceput astfel încât maximizează transferul de căldură de la electrodul central și izolator. Se aplică la motoarele cu compresie ridicată, compresie ridicată și atunci când se utilizează un combustibil cu cifră octanică ridicată. Deoarece în aceste cazuri, mai mare temperatura din camera sgoraniya.Eto puterea termică este temperatura medie măsurată la electrozii și izolatorul și sarcina motorului corespunzător.

De altfel nota! Parametrii de marcare strălucire de lumânări de la diferiți producători proprii.
cum ar fi:

BERU Bosch NGK Denso
09 septembrie 16 aprilie
Luna august 08 mai 18
07 iulie 20 luna iunie
06 iunie 22 luna iulie
5 mai 24 august

Ok! Am găsit uita pe

Fereastra de temperatură optimă „temperatura de auto-curățare“
ferestre speciale de temperatură necesară pentru prize optime efect de scântei. Limita inferioară a ferestrei este de 450 ° C temperatura a bujiei, așa-numita temperatură de auto-curatare. Deoarece acest prag de temperatură în vârful izolator începe să ardă particulele de funingine acumulate.

Din grafic observăm că „scânteie rece“ temperatura de auto-curățare începe sub o sarcină grea într-o perioadă ulterioară, deoarece Acestea sunt concepute special pentru a maximiza sarcina de căldură, care nu ar avea loc topirea sau distrugerea de lumânări.

Și ceea ce știm:
Dacă lumânările de temperatură de funcționare mult timp este stocat la un nivel inferior, depunerea de particule de negru de fum conductiv, prin scurgerile de tensiune de aprindere prin stratul de funingine din greutatea vehiculului, în loc să formeze o scânteie. Din cauza creșterea rezistenței crește sarcina pe bobina de aprindere, ceea ce duce la eșecul

Motivul subrăcire lumânări. Mașină de încălzire pe termen lung în loc (Motorul funcționează fără sarcină la viteză redusă), deplasarea și mișcarea la viteza mai mică 2500ob / min (sarcină mică a motorului), frecvente alerga minimă pentru ori mai mică de 50 km din nou, fără sarcină mai puțin 2500ob / min.

În general, situația ciudată a motorului de warm-up, am folosit să cred că blocul motor este realizat din aluminiu, este normal pentru el, dar sa dovedit că pentru EA888 (1.8TSI) din fontă pe tehnologie închis punte. un bloc de fontă cu un motor mai rapid incalzeasca pana la temperatura de funcționare. Ce nu se potrivește?

În cazul meu, tot așa cum este descris în 2 săptămâni, vărsături în blocaje de trafic la locul de muncă înainte de noul an înainte și înapoi 25-30km într-o parte și pornit sau după 2500ob / min, nu a lăsat meteo și de trafic, plus o mică excursie la magazine mai puțin de 10 km de plumb pentru a teșit în timpul accelerării și Morgan CHECK ENGINE.

Ce se face în continuare!

verificat eroare VAG COM „Bob dignost“:
1 eroare:
000772 - Cilindrul 4
P0304 - 000 - găsit rateuri - neregulate

deșuruba lumânări și vezi:

de la stânga la dreapta 2-3-4 cilindru, pe izolatorul patra funingine atins

Am pus scânteia originală care a venit mai mult din fabrică și a fost schimbat la 15000, care au fost în portbagaj (acestea au fost în stare foarte bună) și a inversat bobina de aprindere (4 la 1, 1 la 2, și așa mai departe pentru a verifica defalcarea bobinei în cazul în care este apăsat, va apărea o eroare, respectiv, la primul cilindru), apoi o plimbare cu câteva săptămâni nu există erori, trăgînd și teșit a dispărut. Am încă cumpărat o bobina Beru pentru ZSE033 sigure, mai ales ca viata pentru bobinele este de 60.000 - 80,000 km.

In acest moment, există o astfel bobina 06H 905 115 A, acestea nu sunt din plastic și cauciuc acoperit. Efectuat proces de verificare de rezistență este descrisă mai jos.
înfășurarea uzura de aproximativ 15% (0,40 Ohm) pe toți cilindrii primar.
cilindrii de înfășurare secundare 1-2-3-4 uzură în jurul-20-20-40 rezistenței măsurate pe cilindrii (8,9 - 9,31 - 9,52 - 10,63 ohmi), am măsurat bobina în aceeași ordine ca și ei erau în lumânările de fum și de la aceasta este evident, lumânarea zasral pe al 4-lea cilindru a început să se încarce bobina și unele uzura acesteia.

În cazul în care bobina a murit, unul dintre cilindrii de rulare în mers în gol „troit“ se aprinde lumina motorului de verificare (verificarea motorului) lumânare se va uda cu miros de benzină (în cazul în care creierul este întrerupt alimentarea cu combustibil la duza).

Pentru cei care cred că acest lucru se datorează calitatea slabă a benzinei - simptomele lumânărilor vor fi sub formă de grăsime și nu negru!În orice caz, este necesar să se înceapă verificarea cu mai puțin de două rele ca lumânări zasral pentru 1200r ar putea duce la deteriorarea bobinele de aprindere (chiar și cele mai noi jocuri) pe 4000-6000r pentru 4 buc.

Pe lângă cineva interesant pentru a menține masina ta, următoarele informații!

Cauze și simptome de lumânări și bobine de aprindere.

bujii de service

Potrivit bujiei, demontat de motor, deoarece uzura acestuia este posibil să se judece dacă este bine, dacă motorul este pornit. Plug extras de la motorul funcționează în mod corespunzător, trebuie să fie uscată și au nuanțe variind de la alb la maro deschis „cafea cu lapte.“ Electrozii precum și proiecția izolatorului, nici un semn de deteriorare.

Aspectul normal.
Plug extras de la motorul funcționează în mod corespunzător, trebuie să fie uscată și să aibă pe electrodul de masă și nuanțe de izolatori variind de la alb la maro deschis „cafea cu lapte.“ O astfel de culoare apare deoarece aditivii pentru combustibil care nu sunt complet arse și indică procesul de ardere normală. Electrozii precum și proiecția izolatorului, nici un semn de deteriorare.

Ideal lumânări (nu-mi fotografia)

Zakoptelov (Izolator funingine).
Apare cand bujia este frecvent utilizată la temperaturi sub temperatura de autocurățire (450 ° C), încălzire lung in situ, încărcare redusă a motorului și distanța minimă călătorie cu cel puțin 50 km, selectați puterea termică incorectă (prea rece).

Stânga încă în viață, funingine din dreapta a ajuns la izolator - defalcare

similar cu fotografia de mai sus

sedimente
Poate din cauza calității combustibilului slab, cu un motor mecanic uzat (ulei care intră prin inele racloare ulei) sau din cauza lichidului de răcire la garnitura chiulasei ardere deteriorată; în consecință, apare aprinderea glow (depunerea de mocni).

Distrugerea izolatorului
Distrugerea izolator poate duce la deteriorarea motorului. Cauza unei astfel ruperea izolator poate fi vorba de o bujie pe o bază rigidă înainte de instalare.

Flash-off
Acest lucru se întâmplă în caz de supraîncălzire a bujiei. Nu este exclus, și de topire a pistonului. Motivul ar putea fi alegerea greșită a bujiei (rating de căldură incorectă) sau funcționarea necorespunzătoare a motorului (ardere la detonare sau suprafață de aprindere).

prize de cuplu scânteie

Cele mai multe dintre defalcărilor bujiile se datorează cuplului necorespunzătoare.

Ai nevoie de o cheie de cuplu la instalarea competente a bujiei. Deoarece chiar și pentru experți este aproape imposibil de estimat un cuplu.

Dacă este prea mică, nu va fi pierderea de compresie și de supraîncălzire. Datorită izolatorul de vibrație poate rupe, de asemenea, sau electrodul de mijloc.

În cazul în care cuplul este prea mare, bujia se poate desprinde. Se poate, de asemenea, extinde sau deforma corpul. zone sparte Teplootvedeniya care pot produce căldură și topirea electrozilor până la ruperea motorului. Posibila forfecare a firului chiulasei.

Motor (1.8 TSI) cuplul de strângere a bujiilor, 30 Nm

16mm cheie pentru bujii.

Service bobine de aprindere individuale.

Ca multe alte părți ale mașinii, bobina de aprindere este expus la anumite uzură. Viața lor de serviciu este, de obicei, 60.000 - 80,000 km, cu toate acestea, o serie de factori care pot duce la o aprindere de ieșire eșec bobina mai devreme.

În cazul în care vehiculul nu pornește, probleme de aprindere audibil sau vehiculul este accelerat în mod semnificativ mai rău, ar putea fi bobina de aprindere defect. Acest lucru este valabil și atunci când lumina luminile de control al motorului (verificarea motorului), unitatea de comandă a motorului începe să funcționeze în modul de urgență, și afișează un cod de eroare. În orice caz, este necesar să se verifice prezența defecțiune la bobina de aprindere.

Înainte de a verifica bobina de aprindere este necesar să se efectueze o inspecție vizuală a sistemului de aprindere.
1. Inspecție vizuală
> Nu orice daune fizice sau fisuri?
> Nu deteriorați cablurile și componentele electrice nu au fișă fost dacă la coroziune sau excese?
> Există suficientă presiune de la baterie?
> Nu sigiliu deteriorat?

Astfel, eliminarea cauzelor externe de deteriorare a măsura rezistența ohmetru înfășurarea bobinei (multimetru).

2. Măsurarea ohmmetru rezistenței (multimetru) pentru bobine de aprindere individuale cu tehnologia scânteie separată (testat 1.8 TSI)
bobina standard de aprindere tranzistor pentru sistemele de aprindere și de control electronic digital poate fi verificată prin măsurarea rezistenței electrice a primare și înfășurarea secundară.

Pentru a măsura rezistența înfășurării primare conectat la contactele Multimetru PIN2 și PIN3 (secvența de conectare de testare negru și roșu nu au un rol important, spre deosebire de măsurarea rezistenței secundare)
Pentru a măsura rezistența înfășurării secundare făcute direct la ieșirea de înaltă tensiune (PIN4- conecta ieșire negru tensiune de încercare, în cazul în care este introdus lumânare - conectați sonda roșie).

Ea poate fi privită ca valori aproximative pentru sistemele de aprindere complet electronic cu bobina de aprindere pentru o scântei individuale:
> Inițială: 0,3 - 1,0 ohmi (măsurată la 20K)
> Re: 8.0 kW - 15,0 kW (măsurată la 20M)
mai mică decât rezistența bobinei proaspete
în cazul în care arată „1“ (infinit) - înseamnă a deschide circuitul de înfășurare.
Cel mai rapid mod de a eșec vine în rezistența înfășurării secundare ca este mult mai lungă și este realizat dintr-un fir de cupru relativ subțire!

Când funcționarea pe termen lung a bobinei de inducție crește riscul de supraîncălzire datorită unui scurtcircuit intern. La temperaturi de peste 150 ° C, bobina de aprindere este deteriorat iremediabil.
Cu toate acestea: Există mai multe cazuri de daune de la supraîncălzirea cauzată de disfuncționalități în sistemul de control al motorului.
putere defectuoasă dintr-o rețea de bord, chtoby elektricheckie detali rabotali bezuprechno,
trebuie napryazhenie Po krayney doar 11,5 V.
În cazul în care cablul de aprindere este deteriorat sau performanța bateriei scade, acest lucru duce la malnutriție rețelei de la bord și, prin urmare, să ia mai mult timp pentru a încărca bobina de aprindere. Când acest modul de aprindere poate fi deteriorat ca urmare se poate deteriora și bobina de inducție.

deteriorări mecanice
De asemenea, bobina de aprindere poate fi deteriorat ca urmare a daunelor izolației cauzate de pătrunderea uleiului prin sigilii defectuoase.

defect de contact
Dacă bobina de aprindere este deteriorată iar umezeala penetrează bobinele primare și secundare, acest lucru poate cauza rezistența de contact. Această problemă poate apărea atunci când un sistem de spălare defect, în ploaie sau cu motor de spălare. În timpul iernii, motivul ar putea fi, de asemenea, o sare de stropire a drumurilor.

probleme termice
In special bobine de aprindere individuale sunt supuse formării căldurii excesive. Se poate scurta, de asemenea, durata de viață a
Serviciul de bobina de aprindere.

vibrație
În principal bobine de aprindere individuale rezultând vibrații puternice în chiulasă se poate deteriora.

Preț întrebare: 0 ₽ kilometraj: 35000 km

Pentru a elimina Ogy are nevoie de mai multe condiții:
1. setări ale aparatului:
- ESP off.
- Aer condiționat este oprit.
- Windows sunt ridicate.
2. Starea drumurilor:
- un drum drept, fără urcări și coborâri, în mediul rural.
- măsurarea cele mai bune produse în aceeași zonă de mai multe ori, de exemplu, de 3-4 ori, permițând ca mașina să se răcească între rase. De exemplu, într-un aspect al problemei a stat, înapoi la rece, apoi din nou încă face.

Cum de a alege canalele din AVH-coma:
- Parametrii sunt selectați sub Selectare / Motor / Adv. Meaus. Blocuri.
- Apăsați «Turbo» pentru a accelera procesul de schimb de date între blocuri.

alege blocuri
015-1 rateu Cyl 1 - lacune în cilindrul 1
015-2 Misfire Cyl 2 - trece în cilindrul 2
015-3 Misfire Cyl 3 - trece în cilindrul 3
016-1 Misfire Cyl 4 - trece în cilindrul 4

în mișcare pe treapta a 2-a sau a 3 (deoarece permite de mare viteză mode) 1500ob / min lin cu accelerație constantă până la cutoff suc de fructe 6500ob / min
ar trebui să arate în mod ideal, în fiecare cilindru „0“

În cazul în care rateu la mers în gol apar ocazional, dar sarcina pe toate treptele de viteză atât de bine - pe care le recomanda? Bobinele sunt inversate - în aceleași cilindri (2 și 3) prezintă la golurile de mers în gol. Deci, dacă există, nu de a urca și nu știu știu ce trece, dar se agită ușor.

Stand de scurgere katuhi 185,000 km

bukovki controversate
„Dacă lumânările de temperatură de funcționare mult timp este stocat la un nivel inferior, depunerea de particule de negru de fum conductiv, prin scurgerile de tensiune de aprindere prin stratul de funingine din greutatea vehiculului, în loc să formeze o scânteie. Din cauza creșterea rezistenței crește sarcina pe bobina de aprindere ceea ce duce la eșecul "

- nu prezintă scurgeri de tensiune și curent (lucruri diferite)
- depunerea de particule negre conductive de carbon nu conduce la o creștere a rezistenței și o scădere, motiv pentru care curentul bobinei merge supraunitar

rezistență scăzută bobina se poate vorbi despre interturn K / W și nu stare bună

În cazul în care arată înfășurării secundare mai puțin de 8?

Te rog spune-mi lipsit de experiență și nu competentă) Din cauza nu funcționează corect, bobina VVprovoda poate să nu reușească și / sau lumânări?