cauze Plug urechi, simptome, tratament

Funcția principală cerumen - protecție a canalului auditiv. Earwax împiedică pătrunderea prafului sau a altor particule mici de pe timpan. Dar, în ciuda funcției sale protectoare, excesul de sulf trebuie să fie îndepărtat periodic - deoarece acestea contribuie la formarea de dopuri pentru urechi. Cork, în urechi are un impact negativ asupra auzului, dar poate provoca dureri de cap și, uneori.Cauzele dopuri pentru urechi

Motivul principal pentru formarea de dopuri pentru urechi - folosesc tampoane de bumbac pentru a curăța urechile, care, de fapt, ne-am dent de sulf înapoi în ureche și ingrasare ei strans langa timpan. O cantitate mare de sulf pe un tampon de bumbac atunci când curățarea canalului urechii - nu este o dovadă de urechi curate. Pe o minge de bumbac lovește doar componenta lichidă a cerii și a structurilor mai dense cu fermitate „soluționa“ în ureche.

Dopuri pentru urechi cei mai mulți oameni au. Mulți dintre ei nu deranjez, dar numai până la o anumită perioadă de timp.

Inițial, în timpul formării de dopuri pentru urechi, canalul urechii nu este complet blocat. Omul se simte bine și aude bine. Dar situația se poate înrăutăți din mai multe motive:

  • ureche regulate de curățare cu un tampon de bumbac (cu cepul mai compactată în ureche)
  • apa care intră în ureche (gonflarea priza ureche și se suprapune complet canalul auditiv). Acest lucru poate duce la o scădere semnificativă a auzului.

cauze Plug urechi, simptome, tratament

Foto: localizarea fișei

Simptomele de dopuri pentru urechi

Faptul că fișa urechii este într-adevăr prezentă poate fi determinată de o serie de simptome:  • reducerea percepției auditive,
  • apariția de tinitus,
  • în unele cazuri, amețeli, tuse, greață sau vărsături, și dureri de cap.

auz normal - nu este o indicație a purității canalelor auditive. Dacă între pereții canalului urechii și fișa urechii are cel puțin o gaură mică, ureche prize simptome pot să nu apară deloc. Acestea pot să apară dintr-o dată, dacă apa ajunge în urechi - sub acțiunea swells dopul de apă și complet se suprapune peste canalul auditiv. Apa poate fi cauzată de ureche congestie tranzitorie, nu sunt asociate cu mufa, dar dacă în cele din urmă disconfortul persistă, solicitați sfatul medicului.

Tratamentul dopuri pentru urechi

Pentru a auto-medicate nu este necesară. pentru că Scoateþi ureche într-un mod sănătos nu este ușor. Există o probabilitate ridicată de deteriorare a timpanului. Prin urmare, îndepărtarea dopuri pentru urechi trebuie efectuate numai de către medici calificați, care vorbesc de tratament bună tehnologie de dopuri pentru urechi.

Principiul de spălare Dopul ureche bază de eliminare constă, atunci când un curent pulsator de apa este dirijat în canalul auditiv al peretelui posterior. Ca rezultat, un dop ureche iese din canalul urechii, împreună cu care curge din ureche apa. Există cazuri în care această procedură este ineficientă pentru a elimina aglomerația din urechi. Prin urmare, al doilea exemplu de realizare poate fi instilarea încălzită la 37 ° picături de bicarbonat de sodiu timp de 2-3 ore, în funcție de dimensiunea fișei urechii. Apoi, procedura se repetă spălarea cu apă ureche.

Ca măsuri pentru prevenirea dopuri pentru urechi independente și de îndepărtare a sulfului, folosind tampon de bumbac umed sau picături speciale pentru sticle de apă pe bază de solvenți.

tampon de bumbac curăță numai urechea externă. În același timp, nu trebuie să fie prea umed - umiditate excesivă poate provoca dureri sau iritații ale urechii.

Cu dop sulfuric fierbinte moderat cald poate fi scos din canalul urechii. Acest lucru impune ca pacientul sa se intinda pe ureche mai cald. Căldura înmoaie și sulf activ începe să iasă din ureche. In loc de tampoane de încălzire pot fi utilizate o sticla cu apa fierbinte.

De asemenea, tratamentul la domiciliu de dopuri pentru urechi se poate baza pe utilizarea solvenților pe bază de peroxid de carbamidă care sunt capabile să dizolve sulf ( „Debroks“ „Auro“, „E-W-0“, etc.), perioada maximă de aplicare a acestor medicamente - 5 zile . Dacă simptomele persistă, aveți nevoie pentru a vedea un specialist.