Cauze otoscleroză, simptome, tratament și de prevenire

otoscleroză ICD

Otoscleroză este un proces bilateral focal care se localizează în ureche labirint osos. Aceasta se caracterizează prin fixarea ossicles auditive sau nervul urechii deteriora aparatul. Conform codului ICD-10 pentru boala sub codul N80 „Otosclerosis“.Cel mai adesea, procesul anormal se dezvoltă în 40-45 de ani, dar uneori poate avea loc, de asemenea, în 20 de ani. Patologie afecteaza de obicei femeile.

cauzele

Cauzele exacte ale bolii sunt încă necunoscute. Deoarece otoscleroză este adesea observată în familie imediată, cercetatorii suspecta predispoziție genetică la boala. Potrivit cercetării medicale, aproximativ 40% dintre pacienți au modificări genetice.

Mecanismul bolii poate fi asociată cu condiții:

 • Boli infecțioase - de exemplu, rujeolă;
 • tulburări hormonale din timpul sarcinii sau menopauzei;
 • endocrine patologie.

La risc sunt oameni care au:

 • boala Paget;
 • boli cronice ale urechii medii;
 • anomalii ale structurii urechii;
 • un sejur prelungit într-un mediu zgomotos;
 • a crescut de stres psihologic sau fizic.

Fotografia arată zona afectată a urechii în otoscleroză

Cauze otoscleroză, simptome, tratament și de prevenire

Simptome, metode de diagnostic

Într-un stadiu incipient de dezvoltare a otoscleroză este de obicei asimptomatice. În acest caz, există zone de formare a oaselor, dar percepția sunetului este normal. Uneori patologia are o dezvoltare rapidă. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, de la debutul bolii înainte de apariția primelor semne de pârtii de 2-3 ani.

Otoscleroză însoțite de obicei de tinitus. În aceeași pierdere a auzului detectată numai în timpul audiometriei. Ca progresia simptomelor bolii astfel:

 1. Pierderea auzului crește treptat. Aceasta afectează inițial doar frecvențele joase și are un caracter unilateral. Surzenia se extinde treptat la frecvențe înalte. Când acesta este activat, iar cea de a doua ureche în proces.
 2. Acest lucru se întâmplă după câțiva ani de la debutul primelor simptome. În această audiere în mod constant deteriorat. Îmbunătățirile în astfel de diagnostic nu poate fi. Cu toate acestea, o surditate completă nu are loc - persoana poate fi un maxim al unui al treilea grad al bolii.
 3. Până la declinul de pierdere a auzului pacientul are tinitus. Acesta este asociat cu deteriorarea vaselor de sânge și de tulburări metabolice în cohlee. De obicei, acest simptom nu este exprimat în natură.
 4. Amețeala cauzate de leziuni ale labirintului. Acest simptom este foarte rar și dispare rapid.
 5. dureri de urechi este de obicei însoțită de o creștere rapidă a țesutului osos. Acest simptom este plin de caracter și afectează mastoidian. De multe ori, după un atac de auz redus.

Audiolog poate suspecta otoscleroză simptomele disponibile. Pentru a oferi un diagnostic mai precis, un specialist trebuie să efectueze studii otoscopia și alte.

Cu otoscopia posibil pentru a detecta schimbari anormale in ureche. Pentru otoscleroză se caracterizează prin atrofie și uscăciunea pielii urechii exterioare, lipsa de sulf. În acest caz, timpanul de obicei, nu pot schimba.

teste de diagnostic suplimentare includ: • audiometrie;
 • evaluarea sensibilității la ultrasunete;
 • Razele X si imagistica prin rezonanta magnetica a craniului;
 • Evaluarea reduce mobilitatea ossicles auditive;
 • Analiza proprietăților urechii vestibular.

În unele situații, poate fi necesar să se consulte specialiști. Pacientul poate fi direcționat către sau vestibulologu otonevrologa. Este important să se diferențieze între otoscleroză cu alte leziuni ale organelor auditive - otita. nevrita nervului auditiv. colesteatom.

Tipuri, forme

Cauze otoscleroză, simptome, tratament și de prevenire
Otoscleroză pentru a clasifica în funcție de diferite criterii. În funcție de anumite tipuri de procese anormale secretă astfel de boală:

 1. Fenestralny otoscleroză - leziuni patologice sunt localizate în labirintul de ferestre. Această tulburată doar de sunet conducătoare funcția de ureche. Aceasta este forma cea mai favorabilă a bolii, deoarece o intervenție chirurgicală ajută la restabilirea completă a auzului.
 2. otoscleroză cohleare - anormale modificări sunt localizate buzunarele de iesire din labirint de ferestre. Ele sunt asociate cu deteriorarea capsulelor osoase și sunt însoțite de funcția conducătoare de sunet. Operația nu permite recuperarea integrală a auzului.
 3. otoscleroză mixt - în acest caz, o scădere a funcției și a percepției. Aceasta deranjat transmiterea de sunete ale urechii interne. Ca urmare, tratamentul adecvat nu se poate restabili auzul la osul.

În funcție de rata de progresie a bolii astfel de forme izolate:

 • trecătoare - se observă în 11% din cazuri;
 • lent - diagnosticat la 68% dintre pacienți;
 • Hopping - tipic pentru 21% dintre pacienți.

Dezvoltarea bolii disting două etape principale:

 • otospongioznaya - considerat a fi activ;
 • sclerotice - este inactiv în natură.

Înmuind și întărire a osului este considerat un singur proces. Aceasta se caracterizează prin unduitoare a fluxului în care etapele sunt înlocuite periodic.

Cum de a trata

În cele mai multe cazuri, tratamentul chirurgical al bolii. Datorită operației, puteți îmbunătăți foarte mult auzul. Cu toate acestea, în unele cazuri, se arată și terapia conservatoare.

medicament

La etapa initiala a bolii, terapii conservatoare utilizate pentru prevenirea pierderii de auz neurosenzorială. utilizate în mod tipic formulări fosfor, brom și iod. Medicul poate prescrie o soluție 2% de nitrit de sodiu.

Acesta este prescris sub formă de injecții care trebuie administrate la mastoidian. De obicei, această procedură face o dată la 2 zile 1,5 luni. Terapia poate fi efectuată la fiecare 3 luni.

În plus, medicul poate prescrie ksidifon sau Fosamax. aplicatii paralele efectuate de calciu și vitamina D. Cursul de tratament poate dura 3-6 luni, și se repetă în fiecare an. În acest moment, trebuie să fie sigur de a monitoriza ședinței.

remedii populare

Complet vindeca metodele traditionale otoscleroză imposibil. Dar ele sunt adesea folosite pentru a aborda simptome individuale ale bolii:

 1. În opinia de a face față tinitus și ajută la bulion facut din nuiele murele albăstrui. Pentru a face acest lucru înseamnă, 100 g de materie primă pentru a se amesteca cu 0,5 litri de apă clocotită și de gătit la temperatură joasă. Volumul de lichid ar trebui să fie redusă la jumătate. mijloace Filtered trebuie să fie introduse în urechi - 3 picaturi in fiecare.
 2. Pentru fabricarea de sfeclă de picături pentru a găti 1 rădăcină mică. După aceea este strivit de o răzătoare și stoarce sucul. agent primit administrat la urechi - 3-4 picaturi. Consolidarea efectul aplicării acestei compoziții va ajuta la utilizarea de suc de afine sau de sfeclă de zahăr.
 3. Un instrument excelent pentru a scăpa de tinitus este un mărar. Pentru aceasta planta trebuie zdrobite și amestecate cu 0,5 l de apă clocotită. Închide recipient cu capac și se lasă timp de o oră. mijloace Filtered de a utiliza 100 ml pentru un sfert de oră înainte de masă.

Cel mai adesea, persoanele cu un astfel de diagnostic se realizează stapedoplasty. În acest caz, efectuat un os integral sau parțial etrieri protetice. Această operație se realizează pe fiecare ureche separat. Între intervenții trebuie să completeze un minim de 6 luni.

Proteza poate fi fabricat din os uman sau țesut cartilaginos. De asemenea, utilizarea de titan, ceramică sau teflon înseamnă. Stapedoplasty pentru a da o garanție absolută, deoarece nu contribuie la stoparea formării osoase.

O altă opțiune de tratament este considerat a fi mobilizarea etrierului. În timpul funcționării libere etrieri de oase și cartilaje de adeziuni care impiedica deplasarea. În unele cazuri, efectuați fenestrație din labirint. În acest caz, să facă o fereastră nouă în peretele vestibulului din labirint.

Implantarea implantului pentru tratamentul otoscleroză

Cauze otoscleroză, simptome, tratament și de prevenire