cauze la mâna stângă amorțite

cauze la mâna stângă amorțite
Amorteala din mâna stângă

Corpul uman - un sistem holistic, care are o structură complexă, este întotdeauna în strânsă legătură cu mediul extern, este capabil să reacționeze exagerat la orice schimbare, provocând o serie de boli si simptome apar pe viata unei persoane. Unul dintre puținele, dar în același timp, semnele comune este considerată amorțeală. In practica clinica, medicii întâlnesc de multe ori pacientii care prezinta cu plangeri pe care amortit lăsat brațul. O astfel de condiție este destul de neplăcut, și poate fi un vestitor de boli mai complexe. De ce brațul stâng amortit - motive destul de diverse, dar, în orice caz, un astfel de disconfort ar trebui să nu fie lăsat fără atenția cuvenită, în special în cazurile în care apare de multe ori. Încercați să înțeleagă și să ia în considerare principalele motive pentru mâna stângă este amorțită, o boală caracterizată prin simptome și ce trebuie să facă atunci când îngrijorat de amorțeală la nivelul membrelor superioare!De ce brațul stâng amortit?

Amorteala din mâna stângă - „ace“ o stare destul de neplacuta, care este adesea însoțită de furnicături, senzație de Practic, brațul amorțeală cauza de la umăr la degete pot fi ascunde în boli grave, precum și în problemele de zi cu zi, pe termen lung și postura incorectă. In medicina, amorțeală a extremităților superioare sau inferioare pot fi găsite sub termenul de „parestezie“, care se caracterizează prin sensibilitatea alterată a pielii, ca urmare a compresiei sau iritarea terminațiilor nervoase. În plus față de amorțeală, persoana se simte de multe ori o reducere a sensibilitatii la durere, furnicături, mână poate dobândi umbra cianogene simțit rece, și uneori dureroase.

cauze la mâna stângă amorțite
Comprimarea terminatiilor nervoase - cauza de amorțeală în brațul stâng

Simptomele amorțeli ale mâinilor depinde tocmai din motivele care au provocat această stare. Este important de remarcat faptul că brațul stâng ar putea merge amortit, nu numai la persoanele cu o istorie, dintre care există unele boli, dar, de asemenea, pentru cei care conduc un stil de viață sedentar, o mulțime de timp la calculator, sau atunci când o lungă perioadă de timp, organismul este într-un ciudat poziție. Deci, destul de des, mulți dintre noi observa că mâinile sunt amortite în noapte sau dimineața după somn. În astfel de cazuri, cel mai probabil într-un corp de vis a fost în aceeași poziție. Motivul pentru acest fenomen este considerat a fi slaba circulație și tulpina mușchilor, care nu au legătură cu orice patologie.

Amorteala din mâna stângă pot apărea pe fondul tulburărilor vasculare, atunci când există o comprimare a vascularizației arteriale, care este considerată o sursă de oxigen și alte elemente nutritive pentru funcționarea normală a organismului. În cazurile în care alimentarea arterială este rupt, organele interne, in special in inima, nu primesc suficient oxigen, ceea ce duce la amorțeală și durere în brațul stâng. O astfel de condiție poate conduce la dezvoltarea unor astfel de boli amenințătoare ca infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

cauze la mâna stângă amorțite
Tulburări vasculare - cauza amorțeală a mâinii stângi

De multe ori, mâna stângă este amortit la deteriorarea la nivelul coloanei vertebrale, atunci când există procese degenerative cu dezvoltarea ulterioară a patologii.

Cauzele senzație de amorțeală în brațul stâng

După cum sa menționat mai sus, amorțeală a mâinii stângi poate apărea nu numai pe fondul unor boli grave, dar, de asemenea, factori care nu sunt legate de boala. Uneori este suficient pentru a elimina factorul de origine încalcă alimentarea cu sânge și problema dispare de la sine. Luați în considerare principalele motive care nu au legătură cu boala, în care mâna stângă este amortit.

  • ore de lucru la calculator;
  • îmbrăcăminte braț cu o strangeti prea tare banda de cauciuc;
  • muncă fizică grea;
  • meserii legate de profesie;
  • vis urât și rău: un pat incomod, perna sau incorect ales poziția corpului greșit;
  • Locul de amplasare pe termen lung a brațului deasupra nivelului inimii.

cauze la mâna stângă amorțite
Lucrul la un calculator - provocând provocând amorțeală factor de mâna stângă

In toate cazurile de mai sus, amortit mână din când în când, de multe ori după somn. Pentru a elimina o astfel de problemă, puteți utiliza sala de gimnastica, masaj, frecare. De obicei, o astfel de stare este menținută timp de 10 - 30 de minute dupa trezire, sau masaj.

Spre deosebire de factorii de declanșare care duc la amorțeală a mâinii stângi, există o serie de boli, care sunt caracterizate prin acest simptom. În astfel de cazuri, pentru a scăpa de această senzație neplăcută, este necesar să se identifice și să elimine foarte motivul. Este important să rețineți că, dacă mâna amorțită mai mult de 1 oră, acest lucru este însoțită de amorțeală la nivelul degetelor, există durere sau disconfort în inimă, respirație utrudnennoe, aveți nevoie de cât mai repede posibil pentru a provoca ingrijire acuta, deoarece aceste simptome pot indica dezvoltarea bolilor de inima în pericol viața umană.Bolile în care mâna stângă este amorțită

În cazul în care amorțeală a mâinii stângi observă prea des, și nu este asociat cu o poziție incorectă în timpul somnului, probabil, motivul pentru care se află în prezența oricărei boli, astfel încât nu putem ignora aceste simptome. Luați în considerare bolile majore care sunt caracterizate prin amorțeli de la mâna stângă:

boală coronariană (angină pectorală). Amorteala din mâna stângă este marcată în mână, antebraț și umăr. În plus, o persoană care se simte disconfort în piept, dificultăți de respirație. Eliminare atacul anginei este posibilă prin intermediul nitroglicerină.

infarct miocardic. mâna stângă Amorteala - una dintre primele semne de insuficiență cardiacă congestivă cu dezvoltarea ulterioară a infarctului miocardic. Destul de des este amorțeală a mâinii stângi este singurul simptom al unui atac de cord. Spre deosebire de angina, simptome de atac de cord nu sunt eliminate nitroglicerină. Singura modalitate de a salva vieti este de a apela la ambulanta, urmat de spitalizare a pacientului.

Ateroscleroza. In dezvoltarea aterosclerozei îngustări aterosclerotică a arterelor care alimentează inima cu sânge și mâna stângă, astfel încât amorțeală a extremității superioare a lăsat unul dintre simptomele bolii.

accident vascular cerebral creier. patologia vasculară acută, însoțită de amorțeală a mâinii stângi. Apariția acestui simptom indicativ al leziunilor din emisfera dreapta a creierului. Pacientul a remarcat, de asemenea, senzație de amorțeală în piciorul stâng vedere încețoșată, vorbire.

cauze la mâna stângă amorțite
Amorteala din mâna stângă - un precursor al bolilor de inima

Osteocondrozei a coloanei vertebrale toracice sau de col uterin. În plus față de simptomele bolii, există o încălcare a sensibilității pielii, slăbiciune în brațul, durerea și amorțeli, care se extinde de-a lungul partea exterioară a antebrațului, umăr și braț, inclusiv degetele.

PIS. Dacă istoria este prezentă în boala coronariană umană, ateroscleroza sau hipertensiune, și brusc a existat un sentiment de amorțeală a mâinii stângi, atunci nu ezitați să apelați tratament de urgență al costurilor. O atenție deosebită trebuie acordată degetul mic de la mâna stângă. Dacă amortit degetul mic pe mâna stângă - cauza a 80% din cazuri este PIS, care de multe ori duce la un atac de cord.

Tromboza. Amorteala din mâna stângă apare brusc, dar dincolo de faptul că a observat edem tisular, severă și durere în creștere. Dacă observați aceste simptome, o persoană trebuie să fie internat în spital.

tulpina nervoase. Caracterizat prin ciupirea terminațiile nervoase ale rigidității mușchilor, ceea ce duce la întreruperea fluxului sanguin și amorțeală la nivelul extremităților

Deficitul de vitamina A și B. duce la perturbarea metabolismului, deteriorarea membranelor de fibre nervoase, rezultând în pierderea sensibilității terminațiilor nervoase și apariția amorțire.

În afară de bolile de mai sus, mâna stângă poate amorti la nevralgie intercostală, disc intervertebral herniat sau când răcirea bruscă. În orice caz, este important să ne amintim că amorțirea mâna stângă nu poate fi ignorat, mai ales atunci când este prezent în istoria umană a patologia cardio - sistem vascular. Când acest simptom, aveți nevoie pentru a vizita un medic cardiolog, neurolog, vertebrologist. Rezultatele sondajului vor ajuta doctorii sa identifice cauza, diagnostic corect și un tratament adecvat.

cauze la mâna stângă amorțite
Amorteala în brațul stâng cu osteocondrozei

Amorteli ale degetelor de la mâna stângă

Bazat pe cele de mai sus se poate trage concluzia, că amorțeală a mâinii stângi nu vorbește întotdeauna de patologii grave, dar dacă nu amorteste doar membrul superior, dar, de asemenea, degetele, atunci nu este cost ezitați să vizitați un medic, deoarece acest simptom poate fi un precursor al unor boli grave. De exemplu, dacă degetul mic amortit pe mâna stângă, atunci acesta poate indica o boală cardio - sistem vascular. Amorteala de multe ori mai rau pe timp de noapte și în dimineața o persoană poate simți furnicături și amorțeală a degetelor de la picioare și în sus întregul braț la umăr.

cauze la mâna stângă amorțite
Amorteli ale degetelor - un simptom alarmant

În cazul în care s-au găsit probleme cu inima dupa un studiu, s-ar putea bate lipsa de vitamine A si grupa B. La persoanele de peste 45 de ani de mana de multe ori amorțite, ca urmare a modificărilor aterosclerotice în vasele.

În cazul în care degetele amorțite de mâna stângă - degetul mic sau inel, poate indica deteriorarea umărului plexul nervos. În astfel de cazuri, amorțeală se extinde la partea exterioară a brațului, există o slăbiciune în încheietura mâinii, durere la îndoirea. În cazul în care o pereche de degete mari amorți „indice de mediu“ sau „high-index“ este probabil motivul constă în perturbarea funcționării discurilor intervertebrale și mușchii gâtului. Apoi, există o slăbiciune la nivelul degetelor, dureri în umăr și partea superioară a brațului. De multe ori, acest simptom poate fi prezent după un prejudiciu sau ca urmare a unor intervenții chirurgicale.

cauze la mâna stângă amorțite
Amorțirea degetelor de pe mâna stângă

În orice caz, identificați-vă de ce mâna stângă amortit este dificil și aproape imposibil. Numai medicul dumneavoastră după examinarea, plângerile colectate pot identifica cauza și un tratament adecvat.

Ce să faci când mâna stângă este amortita

Pentru a determina cauza amorțeală în brațul stâng și degetele, trebuie să efectueze o examinare detaliată a corpului. Tratamentul constă în îndepărtarea cauzei în sine, numai în cazul în care boala este eliminat cauzează mâinile amorțeli, numai atunci putem scăpa de acest simptom neplăcut.

cauze la mâna stângă amorțite
brațul stâng amortit - va determina cauza singurului doctor

În cazul în care rezultatele studiului nu au evidențiat încălcări, probabil, motivul pentru care se află în stilul de viață greșit. Ai nevoie pentru a monitoriza postura, cantitatea minimă de timp pentru a petrece la calculator în fiecare zi pentru a face exercitii, mananca dreapta, muta mai mult. De asemenea, este important să selectați o pernă, pat, pentru a face visul complet și convenabil. În cazul în care mâna stângă este amortit pentru o lungă perioadă de timp, sau împreună cu alte simptome, aveți nevoie de cât mai repede posibil pentru a vedea un medic pentru asistență profesională.