cauze hiperpigmentare, tratamente și metode pentru a preveni hiperpigmentare a pielii

cauze hiperpigmentare, tratamente și metode pentru a preveni hiperpigmentare a pielii
Hiperpigmentarea este un fenomen destul de comun. Acest „soare“ pupici -vesnushki, și „modele“ mai mari, denumite pete de vârstă. În ciuda faptului că acestea nu cauzeaza probleme grave de sănătate, aspectul lor nu este plăcut. Cum să aibă grijă de pielea hiperpigmentate, de ce, și care sunt modalitățile de a face față cu acest neajuns estetic?Ce este hiperpigmentare și motivele pentru apariția acesteia

Hiperpigmentarea - această creștere a pigmentarea pielii. Există mai multe tipuri de hiperpigmentare.
Versatile, în care întreaga piele suferă din cauza bolilor interne grave, cum ar fi intoxicație cronică, deficit de proteine ​​cronica, boala Addison, si altele.

hiperpigmentare locală are mai multe soiuri
Pistruii - relativ mici patch-uri de piele, care apar mai frecvent în primăvară. Motivul pentru aspectul lor este crescut producția de melanină atunci când este expusă la radiații UV din cauza o predispoziție genetică.
Pistruii au început să apară la copiii de la 5 ani.

Melasma sau cloasma, - pete pe fata si gat. Acest tip de pigmentare predispuse mai ales femeile, deoarece originea joacă un rol important, modificările hormonale. Melasma - cel mai frecvent motiv pentru care solicita ingrijire medicala pentru fete si femei de toate vârstele.
Mai mult, hiperpigmentarea pot apărea datorită oricărui prejudiciu, cum ar fi arsuri. Aceasta se numește hiperpigmentare post-traumatic. Acesta tinde să meargă pe cont propriu, după o perioadă scurtă de timp (de obicei 1-2 ani).

hiperpigmentare locală poate apărea, de asemenea, atunci când patologia ficatului, vasculare, tiroida, din cauza modificărilor legate de vârstă la nivelul pielii, etc.Care de multe ori se referă la problema de pigmentare a pielii

În primul rând, acestea sunt oameni care au pigmentare neuniformă a pielii cauzate de factori ereditari. În al doilea rând, gravidă. Hiperpigmentare (așa-numita mască „sarcină“) la femeile asociate în principal cu schimbarea stării hormonale care apar in timpul sarcinii, deoarece stimularea hormonală este un factor care duce la creșterea pigmentare. În cele mai multe cazuri, pigmentarea in timpul sarcinii dispare după naștere. Dar unele femei au pete negre rămân pentru o lungă perioadă de timp, și trebuie să se ocupe de ei.

Copiii mai sensibile la hiperpigmentare post-traumatic. Din cauza expunerii prelungite la soare fără protecție adecvată a pielii afectate de lumina ultravioletă, distribuția melanocite - celule în care se produce melanina, nu este uniformă, prin urmare, forma așa-numitele arsuri solare.

Metode de tratare și prevenire pentru hyperpigmentation

Hiperpigmentarea Tratament - un proces destul de complex cu mai multe etape, care nu se încadrează întotdeauna în cadrul cosmetologie. In plus fata de un dermatolog ar putea avea nevoie de ajutor, și alți specialiști, ca hiperpigmentare pot fi cauzate de anumite boli.

În plus, nu vă poate garanta că pigmentul va fi consecințe.
Nu este întotdeauna posibil să se utilizeze mijloace agresive, cum ar fi peeling, abraziune laser sau chiar mezoterapie, deoarece este probabil ca acțiunea agresivă a componentelor și activităților active pot duce la efectul opus și creșterea hiperpigmentarea.

Tactici tratarea hyperpigmentation depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de piele, prezența bolilor cronice și a altor caracteristici individuale ale organismului.

Multe diferite medii locale, în mod independent aplică: iaurt, suc de lămâie, etc. Dar, în pigmentare severă, de regulă, nu da un rezultat bun. Astăzi, cosmetologie are o serie de instrumente concepute pentru a combate pete de pigment: de la moale, dar ascorbic instabil de acid pe bază, la o destul de agresiv. Selecția preparatelor efectuate în mod individual, inclusiv ținând cont de posibila existență a efectelor secundare sub formă de iritație, scalare, și așa mai departe.

Cele mai eficiente medicamente sunt complexe, și care acționează ca un decantor de piele, și ca un exfoliant. O astfel de preparare este melanativ. Se compune din trei componente: acid glicolic, care are un exfoliant moale, extract de plante alfa-Arbutin si acid kojic, care inhibă funcționarea tirozinaza - enzima care este implicata in sinteza melaninei. În ciuda unui efect destul de puternic, medicamentul este delicat pe piele.

Ca o măsură de precauție va fi eficientă următoarele evenimente:
• Evitați șederea prelungită la soare;
• Folosiți cel puțin SPF 25 protectie solara cu un factor de protecție;
• exclude tratamente faciale în zilele călduroase, însorite;
• evita contactul direct al pielii cu substanțe chimice periculoase;
• să adere la regulile de alimentație sănătoasă;
• Utilizați numai produse cosmetice de înaltă calitate.