Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Hiperpigmentarea numit depunerea excesivă de pigment, care conferă pielii o nuanță de culoare închisă. hiperpigmentarea focal al pielii se manifestă sub forma unor pete de vârstă și difuze, care se caracterizează printr-o întunecare uniformă a pielii anumite zone sau întregul corp. In cele mai multe cazuri, depunerea excesivă de pigment provoca razele UV, dar în același timp, poate fi un indiciu al hiperpigmentarea pielii și patologii. disponibil în ficat, vezica biliara si alte organe.hiperpigmentarea pielii: Cauze

Fiecare persoană are o culoare individuală. care este determinată de caracteristicile sursei de sânge, modelul de piele, grosimea epidermei, și cel mai important, concentrația de coloranți sau pigmenți, a căror principal este o melanina produsa de celule specializate ale epidermei (melanocite). În cazul în care pigmentul produs este mic, pielea are o culoare strălucitoare „solid“, cu aceeași piele melanina activă devine tentă întunecată sau cafeniu. Melanina se acumulează în celulele epidermei melanofori și protejează organismul uman de la ultraviolete (cauzând arsuri) și (cauzând supraîncălzire), razele infraroșii. Mai mult decât atât, melanina este produs excesiv în timpul tulburărilor metabolice și boli ale organelor interne.

Principalele cauze ale hiperpigmentare:

 1. Tan. adică iradierea deliberată a pielii cu raze ultraviolete, stimularea melanocitelor de a dezvolta pigment și, în consecință, duce la închiderea la culoare a pielii si formarea de pete negre.
 2. leziunile mecanice și chimice la nivelul pielii, precum și buzunarele de inflamație și leziuni ale pielii fungice și virale natura. Toată lumea știe că, în caz de arsuri, taieturi si abraziuni rana cu timpul întârziat pielea „tânără“ foarte sensibilă la razele ultraviolete și capabile foarte repede dobândi o nuanță mult mai întunecat în comparație cu țesuturile adiacente. Pentru că hiperpigmentare sunt de multe ori substanțe chimice. cojile mecanice și cu laser. că, din acest motiv, nu este recomandat să facă în primăvara și vara.
 3. Vârsta. Hiperpigmentarea pielii apare la orice vârstă, dar pentru persoanele în vârstă este comună - care afectează expunerea pe termen lung a pielii la razele ultraviolete, și boli cronice dobândite în timpul vieții.
 4. Boli ale sistemului endocrin. inclusiv glandele suprarenale și gonade. În plus, duce la tulburări de hiperpigmentare sau modificări temporare ale sistemului endocrin, de exemplu în perioada pubertății, sarcina si menopauza.
 5. Probleme în ficat și vezica biliară. pete intunecate hepatice numite cloasma, ele au o culoare foarte închisă, de formă neregulată și de multe ori destul de mare, cel puțin în comparație cu pistrui.
 6. Intoxicația cu. cauzate de consumul de medicamente, inclusiv produse care conțin acid salicilic și antibiotice. Chiar și substanțe naturale (de exemplu, extract de sunătoare) poate provoca hiperpigmentare.
 7. Lipsa de vitamina C si procesele metabolice depreciate care apar în organism.
 8. Ereditatea. Este vorba de melanoza (melasma) - tulburări patologice ale sintezei de pigment în piele, care uneori este dobândită în natură, dar cel mai adesea este moștenită, cum ar fi pistrui. nevi și nevi.
 9. Utilizarea produselor cosmetice. care conțin photosensitizers, adică substanțe care afectează sensibilitatea pielii la lumina soarelui.

Tipuri de pete pigmentate și caracteristicile lor

Hiperpigmentarea, de obicei, nu cauzeaza probleme pentru pacient - pete nu mancarime, nu doare si nu ulcera. Majorete trebuie: schimbare de culoare Educație, sigiliul și umflătura - în astfel de cazuri, este necesar să se consulte un dermatolog. pentru a elimina transformarea malignă a educației. Tabelul de mai jos oferă informații despre cele mai frecvente tipuri de pete pigmentate.

Sediu hiperpigmentare. În ce zone ale pielii apar adesea pete întunecate?

pielea hiperpigmentată poate apărea în orice zonă a corpului, în special în cazul în care acestea sunt cauzate de leziuni sau arsuri. Cele mai multe disconfort livra pete, localizate pe fata, gat, piept și mâini, adică, în locuri care nu sunt de obicei acoperite cu haine. Cauzele pigmentare în diferite secțiuni ale aceleași - o reacție la razele soarelui, depunerea de pigment în zonele rănite și manifestarea anumitor boli.

Hiperpigmentarea pielii

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

hiperpigmentarea pielii corpului

hiperpigmentare a pielii de pe picioare. Cauză gambe hiperpigmentare poate fi cauza iritații și firele de păr incarnate îndepărtarea părului, și picioare - pantofi frecat blistere. În plus, hiperpigmentarea pielea de pe picioare este, adesea, indicatorul de deficit de vitamine (C, A, PP), și efectele secundare ale medicamentelor. Întunecare a pielii de pe picioare pot fi cauzate de o încălcare a circulației venoase și să fie un semn de varice: în astfel de situații ar trebui să consulte un medic imediat - o utilizare independentă de orice proceduri cosmetice și aplicarea compozițiilor de albire este inacceptabil!Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Hiperpigmentare pe dovezi mana vârstei umane, atât de multe femei aspiră să scape de cât mai repede posibil pete maro. În plus față de utilizarea de proceduri cosmetice pentru a menține un ton de piele de lumină prin creme de mână specifice care conțin lămâie, extract de pătrunjel sau alți agenți de înălbire.

Hiperpigmentare pe piept și spate este cel mai adesea ereditară și este tipic pentru proprietarii de păr roșu. pentru totdeauna nu va funcționa în aceste situații, pentru a scăpa de pete de varsta: acestea reapar, mai ales după plajă.

hiperpigmentarea pielii la copii

Copiii mai mici decât adulții, dar încă suferă de hiperpigmentare, care are, de obicei, caracterul de stres post-traumatic. erupții cutanate scutec, erupții cutanate și inflamație a pielii lasand mult mai inchisa decat tesutul din jur. pete de pigment care au apărut în copil fără nici un motiv aparent, ar trebui să alerteze părinții - acestea pot indica patologii interne grave și boli ereditare. De obicei pistrui copii cu pielea alba, apar după patru ani - pete intunecate nu sunt periculoase și de vârstă sunt sănătoase.

hiperpigmentarea pielii: tratament

Hiperpigmentarea - este un defect estetic, care pot fi eliminate prin utilizarea unor tehnici cosmetice moderne. Cu toate acestea, înainte de a le utiliza, ar trebui să afle cauza unei încălcări a formării de pigment și în cazul în care se referă la condițiile existente, în primul rând, să ia medicamente lor, examenele promovate anterior de către un medic, ginecolog si oncolog. De exemplu, ficat sau cloasma testate intensitatea culorii pierde după curățare a ficatului și eliminarea factorilor care împiedică deversarea de bilă. În paralel cu tratamentul bolilor cauzate de hiperpigmentare, ar trebui să abordeze îndepărtarea petelor de vârstă și să aibă grijă de a preveni apariția unor noi formațiuni.

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Pentru a elimina manifestările externe hiperpigmentarea utilizate proceduri exfoliante și de albire, cum ar fi:

 • coji de piele. Melanina pigment se formează în stratul bazal al epidermei, ceea ce înseamnă că midline adecvat și profundă (de exemplu, fenol), și pentru a ușura petelor pentru distrugerea petelor pigmentare - peeling suprafață. Când hiperpigmentarea pielii folosite, de obicei, acid peels (cele mai bune rezultate arată retinol. Piruvic. Și Jessner peeling).
 • Dermabraziunea (Microdermabraziunea). îndepărtarea mecanică a straturilor substanțelor epidermă care conțin abrazivi. În acest scop, tufarisuri, cojile și procesarea diamant flux tehnici de piele de aer (fluid) conținând microcristale sau oxigen.
 • peeling cu laser (piele cu laser resurfacing). Esența procedurii este de a încălzi acțiunea distructivă a razei laser asupra celulelor care conțin melanină în care celulele „incolore“ rămân nevătămată. Îndepărtarea cu laser hiperpigmentare procedură populară, nedureroasa, dar nu întotdeauna eficient - la fața locului se luminează de multe ori, dar rămâne chiar și după 3-4 sesiuni sunt recomandate la intervale de două săptămâni. Pentru procedura utilizată în mod obișnuit lasere fracționare și neodim, permițând accesul la depunerea de pigment în straturile profunde ale dermului.
 • Fototerapia. Ca și în cazul cu laser peeling proceduri bazate este fenomenul de fototermolizei, adică distrugerea celulelor pigmentate cu căldură. Această metodă de tratament blând de hiperpigmentare - pentru a ușura petele pot necesita până la 10 tratamente. Plus fototerapia în care efectele în afară de dăunătoare asupra pigmentului, pulsul de undă de lumină situată în mn gama 550-1200, stimulează celulele țesutului conjunctiv pentru a produce colagen și elastină. Ca rezultat - total anti-îmbătrânire (înăsprește și firmele) la tratamente ale pielii.
 • Terapia Elos. Aceasta tehnica combinata, in care pielea, în același timp, influența undelor luminoase și radio. Terapia Elos pentru hiperpigmentare prezinta rezultate excelente - 5-6 proceduri pot obține complet scăpa de pete, dar, de asemenea, și de alte defecte ale pielii dobândite, cum ar fi ridurile si vasele de sange dilatate. Elos-terapie este recomandată după 30 de ani.
 • Terapia cu ozon. saturația Metodologia pielii de ozon (oxigen activ) este cel mai des utilizat atunci când hiperpigmentarea provocate de leziuni sau boli ale pielii.
 • Crioterapie. Distruge lentigo poate fi azot lichid, și chiar mai mult decât atât, a scăpa, dar există riscul de a înlocui nu prea observabil, dar încă o cicatrice. Din acest motiv, crioterapie nu este aplicată pe scară largă la hiperpigmentare pe fata.

Atenție! După tratament, (șterge), este important să se asigure efectul hiperpigmentare și pentru a preveni re-colorare. Pentru a face acest lucru, pentru a evita expunerea la soare și pentru a proteja creme care conțin filtre UV. Menținerea unui ton de piele de lumină contribuie la compoziții cosmetice care conțin tanin, salol (alcool finilovy salitsilovo-), chinina și peroxid de hidrogen. Chiar dacă petele negre cauzate de orice boală, intensitatea culorii lor poate fi crescută prin expunerea la razele ultraviolete, astfel încât indiferent de cauzele hiperpigmentare, evita bronzare (soare și solarii).

Hiperpigmentare: fotografii înainte și după tratament

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Cauze hiperpigmentare, simptome și tratament

Hiperpigmentare - Recenzii