Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Moscow International House of Music

Tipul de lucru: instalare sistem de zone de captare de suprafață tava de încălzire și se scurge pe balcoane de 2 și 3 etajeElement de încălzire: cabluri de încălzire autoreglabile Thermon RGS-2-60-PU.

Produsă de lucru: Revizuirea sistemului electric de canalizare: măsurarea rezistenței de izolație a cablurilor electrice sau de încălzire; verificarea stării de cutii de joncțiune; verificarea dulapuri de control. Producerea și instalarea sistemelor electrice de încălzire: regulatoare de temperatură corespunzătoare ETR și firma VTM JO, întrerupătoare de circuit și contactoare ABB, cabluri de încălzire autoreglabile Thermon.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
McDonald clădire

Tipul de activitate: Producerea și instalarea de protecție exterioară la trăsnet.

Kit: fabricat de J.Propster.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Casă particulară, Iksha

Tipul de activitate: Proiectare si montare de sisteme de protecție exterioară la trăsnet, împământare și potențialul de egalizare.

Componente: B-S-Technic, CITEL.

fulger extern: tije molniepriemnye de cupru, sârmă de cupru deținătorilor 250 m lungime totală, acoperișuri și fațade, elemente de conectare.

de protecție la trăsnet internă: Surge DUT250VG-300 / G TNC, producția CITEL GmbH.

tije de împământare din oțel zincat Rd20 12 buc: împământare. cu vârf, benzi de oțel Fl30 lungime totală de 65 m, conectori cruce.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Casa individuala, d. Lupanova

Tipul de activitate: Proiectare si montare de protecție exterioară la trăsnet.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Clădire de birouri, București.

Tipul de activitate: producția și instalarea, protecție la trăsnet internă și externă de împământare.

Componente: DEHN + SOHNE Gmbh, J. Propster.

Sistem extern de protecție la trăsnet: o combinație de Rd8 conductor de cupru ochiuri molniepriemnoy cu un pas de celule de 10x10 m și două paratrăznete baghetă de aluminiu Rd16 2,5 m lungime; conductor molniepriemny pus pe suporturile pentru acoperiș moale coeficientului de beton din plastic. Deoarece elementele de fixare și compușii utilizați conectori universali bimetal Cu / Al Rd8-10 / Rd8-10 și console de perete din cupru Rd8-10.

fulger interior 4 poli supratensiune companie descărcător J. Propster, rețea de tip TNS, 12,5 kA.

Pământare: este sub formă de focare individuale folosind adâncime de împământare din oțel zincat Rd20, împământare secțiunea benzi 40x4 mm conectori Rd20hFl40 / Rd8-10 conductor izolat și Rd10 / 13.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

Oamenii de știință estimează că în viitorul apropiat ne putem aștepta decât o creștere a numărului și durata fenomenelor meteorologice nefavorabile. Acest lucru se datorează în primul rând schimbărilor climatice asupra planetei.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

Lightning poate provoca incendii și daune grave, explozii, ranirea oamenilor si animalelor, inclusiv decese. Experții distinge efectele primare și secundare de fulgere. Primul la baza apariției în contact direct cu obiectele sale. introducerea directa a energiei electrice atmosferice pentru clădiri rezidențiale și comerciale pot distruge complet ei, să ucidă un om sau să conducă la accidente industriale.

Efectele secundare ale fulgerului (inducție electromagnetică sau electrostatică) cauzate de obiectul cel mai apropiat de evacuare fulgere sau derapa potențial ridicat în interiorul clădirilor sau asupra structurilor metalice exterioare subterane, de comunicații, linii aeriene și cablurile electrice pentru alte scopuri, precum și conducte sau cabluri.Ce este supratensiunile

Scurt, dar semnificativ val de putere, precum și apariția structurilor metalice forță electromotoare - numit Surge. Experții sunt de obicei manifestări distinse inducție electromagnetică și electrostatică mini interior obiecta cu potențial ridicat și supratensiunile de comutație.

supratensiunea de origine de comutare se datorează unei schimbări bruște în modul de operare în sistemul electric, scurt-circuit, activarea și dezactivarea transformatorului, putere de rezervă este pornit, etc. Odată cu dezvoltarea acestui tip de supra-tensiune stocată în energie elemente de rețea din cauza schimbării bruște în parametrii modului de funcționare conduce la dezvoltarea procesului de tranziție, cu un supratensiunilor semnificative.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

creșterea stresului poate, în unele cazuri ajunge la valori de câteva sute de ori mai mari decât parametrii lor de funcționare normală. Acest lucru duce nu numai la defectarea dispozitivelor electrice și electronice și echipamente, sisteme de alimentare cu energie, telecomunicații, de control și de management, dar, de asemenea, poate fi cauza de incendiu și chiar moartea la om.

Cauze Surge

Motivul pentru apariția de tensiuni mari este de obicei fulgere, procese în sistemele de alimentare cu energie electrică, precum și interferențele electromagnetice cauzate de puternice instalațiile electrice industriale de comutare. Distinge val:

  • comutare;
  • evacuare directă (descărcare la protecția exterioară la trăsnet sau liniilor electrice aeriene);
  • indusă (într-o descărcare în apropierea clădirii sau a obiectelor din apropiere).

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

inducție electromagnetică după fulger caracterizată prin formarea conturului câmpului magnetic în comunicațiile metalice de diferite forme, cu parametri de timp variabile. Valoarea forței electromotoare depinde de amplitudinea și prăvăliș curentul de trăsnet, iar mărimea și forma conturului.

Inducerea acumulării de natură electrostatică provocată de nori cumulus cu un anumit potențial electric de taxe de semn opus. Dar, în țară și structurile conductoare de teren pentru proprietăți industriale sau rezidențiale această acumulare duce la faptul că, în timpul fulgerele taxele nu au timp să curgă în jos în pământ și să devină o cauză de apariție a val. Cel mai adesea, o diferență de potențial apare între tuburi metalice (apa de la robinet sau de canalizare), cabluri dispuse în clădire și un acoperiș metalic. Astfel, cu cât construcția, cu atât mai mare valoarea potențialului acumulate.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

Exemple de daune cauzate de efecte secundare de trăsnet

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple

caracteristici Surge

Ehnergonasyshchennyh clădiri industriale și rezidențiale moderne, prezența sistemelor de protecție a rețelei electrice de designeri ramificate necesită alegerea corectă a dispozitivelor de protecție la supratensiuni (SPD). Pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegeți parametrii de bază care caracterizează impulsurile rezultate la supratensiuni, și anume:

  • forma de undă curent (caracterizată printr-un timp de creștere și scădere de timp);
  • amplitudinea curentului.

Pentru a descrie curentul de trăsnet utilizate 2 tipuri de forme de undă: o formă alungită (10/350 microsecunde) și scurte (8/20 microsecunde). Primele corespunde cu curent constant (direct) și de descărcare fulger arată o creștere de 10 microsecunde la o valoare maximă a unui puls (I imp) și pentru a reduce citirile de 2 ori pentru 350 msec. unde scurte se observă la un trăsnet de descărcare la distanță și a proceselor de comutare. Se caracterizează creșterea actuală este de 8 microsecunde la un maxim (I Max) și o scădere la jumătate din valoarea de 20 microsecunde. Impulse 10/350 microsecunde afectează rețeaua de alimentare este de zece ori mai mare decât 8/20 microsecunde, deci este mai periculos pentru obiectele protejate.

Descărcătoare sunt ignifugă plastic carcasă și, în majoritatea cazurilor, reprezintă cele mai varistorilor sau eclatoare de diferite configurații. Astăzi limitatoarele de supratensiune sunt deteriorate indicator de ieșire. Aceste dispozitive sunt necesare pentru a stabili un sistem de protecție la trăsnet intern fiabil și eficient.

Opritor de obicei un aparat (aer închis sau deschis) cu doi electrozi. Ei atunci când tensiunea crește la o anumită valoare, ei fac drumul lor, eliminând astfel pulsul supratensiune. Varistorul este un dispozitiv semiconductor având o caracteristică abruptă simetrică curent-tensiune. Acesta funcționează constă în faptul că, în atingerea valorii sale specifice a contactelor de tensiune, el reduce rapid și în mod semnificativ valoarea rezistenței sale și conduce curentul.

  • I B (amplitudinea 25-100 kA pentru un val 10/350 microsecunde) - este utilizat în tablouri;
  • II C (10-40 amplitudine kA pentru 8/20 lungime de undă) - este utilizată în intrarea aparatelor electrice Flapsurile spațiilor;
  • III D (amplitudinea de 10 kA pentru 8/20 lungime de undă) - în mod obișnuit această clasă de dispozitiv este deja încorporat în aparatele electrice.

Cauze de tensiune puls, tipuri, consecințe, exemple
Prețurile pentru SPD și supratensiune