Categoria III siguranța vieții și de viață medie (de uz casnic)

1. Conceptul și grupurile de bază ale factorilor de nefavorabile rezidențiale (acasă) mediu

Vnutrizhilischnoy strânsă relație și mediul urban, face necesară revizuirea sistemului de „om - celula vie - clădirea - Estate - zona rezidentiala a orasului“, ca un singur complex (a obține numele rezidențiale acasă) mediului ().Rezidențiale (intern) mediu - un set de condiții și factori care permit unei persoane pe teritoriul zonelor populate să își desfășoare activitățile neproductive. Totalitatea impactului uman asupra mediului în orașele mari, conduce la formarea unui nou mediu de starea de sănătate și de viață.

În prezent, termenul „mediu acasă“ se referă la un sistem de compoziție complex, în care a identificat în mod obiectiv cel puțin trei interconectate ierarhic

Primul nivel. Condiții de viață Mediu format în principal case din beton. Cu toate acestea, la nivelul mediului urban ca obiect principal de studiu nu ar trebui să fie luate în considerare clădiri separate, și structuri de sistem și spațiile urbane, formând un singur complex urban - zonă rezidențială (străzi, curți, parcuri, școli, centre de servicii sociale).

Al doilea nivel. Elementele sistemului de aici sunt sistemele urbane specifice care pun în aplicare populația de muncă, de consum și de comunicații de agrement. Unitatea de „organism urban“ poate servi ca o anumită zonă a orașului. Criteriul pentru acest tip de integritate a sistemului de comunicații este, prin urmare, un cerc vicios de „muncă - viață - odihnă“.Al treilea nivel. La acest nivel, părțile individuale ale actului oraș ca elemente comparate între ele prin calitatea mediului de viață. Sa constatat că adaptarea organismului uman la mediul de viață într-un oraș mare, nu poate fi nelimitat. Caracteristica principală a tuturor efectelor negative ale mediului de viață asupra sănătății umane este complexitatea lor.

care trăiesc factorii de mediu cu privire la gradul de pericol pot fi împărțite în două grupe principale: factorii care sunt cauza reală a bolii și factorii care contribuie la dezvoltarea bolilor cauzate de alte motive. În cele mai multe cazuri, factorii de mediu de viață legate de factorii de mică intensitate. În practică, acest lucru se manifestă în îmbunătățirea morbidității generale a populației sub influența, de exemplu, condițiile de locuit precare.

În contextul mediului rezidențial are un număr mic de factori (de exemplu, azbest, formaldehidă, alergeni, benzopyrene), care pot fi atribuite unui grup de „absolute“ provoacă boli. Cele mai multe dintre factorii de mediu rezidențial, prin însăși natura sa, are o patogenitate mai mică. De exemplu, chimică, microbiană, poluarea cu praf a aerului din interior. Ca o regulă, clădiri rezidențiale și publice, acești factori creează condiții pentru dezvoltarea bolilor, în același timp, ei sunt capabili, în anumite cazuri, extreme, pentru a dobândi proprietățile caracteristice ale factorilor - cauzele bolilor care pot fi atribuite unui grup de termeni „relative“ ale dezvoltării bolilor.

mediul de viață. În aceste documente subliniază necesitatea unei planificări și o mai bună dezvoltare selitebnoy1 a orașului ca un important legătură suplimentară în crearea unei condiții în condiții de igienă favorabile pentru viață și de petrecere a timpului liber al populației, adică. E. Este în esență o chestiune de a asigura recuperarea forțelor populației petrecut în procesul de muncă, pentru condițiile de generare mai tineri pentru dezvoltarea completă.