Catatonia - este ceea ce este, simptomele și tratamentul statului catatonică

Catatonia - este ceea ce este, simptomele și tratamentul statului catatonică
Catatonie - este un simptom de psihiatrie, care semnalează abuz expresiv în psihicul. Catatonie în spitale moderne - un sindrom care nu este ușor de găsit, în virtutea unui tratament neuroleptic puternic. Acest simptomokopleks destul de luminos și clar în diagnosticul, dar acum puteți vedea doar anumite includere a acestui sindrom. Prezența acestor incluziuni indică catatonic un prognostic slab si este andocat cu complicații. Destul de des, o persoana cu acest sindrom nu poate fi complet medicamente curative și sindromul neuroleptic sunt medicamente psihotice cu intoleranță.Stat de catatonie este destul de luminos și poate de multe ori apar periculoase pentru viata simptom care necesita spitalizare.

Catatonia - Ce este asta?

Catatonia este derivat din cuvântul grecesc pentru trage sau tulpina. Originea se bazeaza pe simptomele bolii, pentru că atunci când mușchii cata- tonia sunt încordați la limita, ca și în cazul în care se întindea.

Catatonia - nu este un singur simptom, un simptom care se caracterizează prin diverse manifestări asociate cu toate aspectele psihicului. Cele mai multe tulburări tipice catatonice au motor de imagine motivată și suficient de luminos. Pentru prima dată a fost descris catatonie încă de la mijlocul secolului al 19-lea, destul de avansat, medic Kalbaumomom și izolat imediat ca o boală separată. De-a lungul timpului, catatonie doi guru ai Psihiatrie atribuită unei forme de schizofrenie. Este cu un mic decalaj în momentul infracțiunii a fost Kraepelin și Bleuler. Acest lucru a fost făcut pentru frica lor, pentru că atunci reformismul nu a fost bine primită.

State of catatonie se caracterizează printr-o separare clară a structurii sunt împărțite în stupoare catatonică, și același tip de excitare. Potrivit clasificatorul american DSM 5, care va fi introdus în curând în țara noastră, catatonie nu este unic pentru schizofrenie. Acum, conceptul de catatonie este mult mai extinse și pot fi legate de diagnostic, așa cum reiese din multitudinea de alte condiții. Deoarece majoritatea profesioniști sunt obișnuiți cu faptul că catatonie este psihiatrie si cu forma severa de schizofrenie, tratamentul este adesea ales este greșit, pentru că există mai multe simptome, cum ar fi catatonie care apar în întregime în alte state și nu numai în bar, dar, de asemenea, în unele cazuri de otrăvire, tratament medical, în special medicamente puternice.

schizofrenie catatonică febrilă apare atunci când același nume și simbolul foarte toxice (letală) a apariției sale. Acesta este exprimat în principal în prezența unor efecte toxice atunci când a confirmat în mod explicit catatonie.

catatonie Regresiv este mai frecventă în copilărie, atunci când comportamentul copilului ei ia forma de comportament regresiv.

Catatonie nu are restricții de vârstă, și se poate dezvolta la copii. Emit multe tipuri de catatonie, printre care cel mai tipic lucid catatonie oneiric și. Desigur, forma cea mai comună - este un catatonie simplu și febrilă și cel mai periculos din cauza toxicității sale, rezultând într-o fatalitate.

Cauzele catatonie

Sindromul catatonie este mai puțin frecvente, dar motivele pentru care nu sunt atât de puțin. Toate acestea sunt în cea mai mare parte asociată cu tulburări de sănătate mintală și ale creierului. tulburări afective individuale, în special maniacale manifestările lor pot fi unele includerea patologiei descrise. Cel mai frecvent motiv - este schizofrenia. care vă permite să setați diagnosticul de catatonie catatonic forma sa, care este una dintre cele mai rare și se caracterizează prin apariția adverse.

Cel mai trist cazuri post-traumatic, care este asociat cu stresul, este de asemenea capabil să manifeste catatonie. tulburări Postpartum care afectează domeniul de aplicare al psihicului, și mai ales isteria este caracterizată prin catatonie Flashing detașat.

La copii, simptomele nu sunt la fel de pronunțată, în mod natural cu schizofrenie catatonică, este posibil, dar, de asemenea, este de multe ori apare in autism. boala care se dezvolta la copii, cu o mentalitate specială. Pentru experimentele de cercetare selectate a arătat că până la 19% dintre copiii cu autism sufera de o astfel de problemă, care aduce un număr mai mare de inconveniente, foarte precaut. Atunci când retard mintal și tulburări de dezvoltare la copii pot prezenta, de asemenea, astfel de simptome, dar este așa cum ar trebui cazuistică foarte alert. Este posibil să observați o mulțime de incluziuni, astfel încât să nu ar trebui să le excludă imediat din această simptomatică a unui număr.

Multe boli neurologice sfere sunt de asemenea în măsură să dovedească acest tip de probleme. Sindromul Tourette. de exemplu, este un sindrom care, fără catatonie mai degrabă complică viața proprietarului său. Toate acestea se datorează unui număr de probleme din cauza actelor bruște, violente. Și când toate aceste acțiuni neplăcute sunt exacerbate de catatonie, atunci nimeni nu este fericit. Ictală epilepsia lobului temporal sau catatonie, așa-numitele catatonie legate de convulsii, care, în unele cazuri, este în loc o criză. Istoria naturală, împovărat de leziuni, în special traumatice ale creierului cum ar fi un accident vascular cerebral. tumoare pe creier, indiferent de localizare oferă o varietate de picturi, dar o parte dintre ele pot fi conectate și simptome de tip catatonic. Sindromul postencefalitic cu o varietate de leziuni, cum ar fi multe boala cu leziuni ale globus pallidus, lobul frontal, talamus și lobului parietal.

Deși catatonie și simptom foarte specifice, dar el este capabil să se manifeste în patologia somatică clasică. purpură trombocitopenică idiopatică cu conotații, ca și multe tulburări de metabolit foarte rare în endocrinopatii răspândire. infecții virale, în special severe, de tip HIV, bolile copilariei grave, atac deosebit de reumatice, febra tifoidă. complicat cu caracteristici psihotice. boli autoimune, in special vasculita, boala Wilson. lipsa acută de oxigen, patologia Teya Saksa. accident vascular cerebral de căldură. Dar toate acestea patologie somatică este rareori însoțită de catatonie, mai mult în intervalul de cazuistică. Dar administrarea de medicamente - o cauza foarte frecvente. Caracteristic, pacienții cu catatonie care primesc neuroleptice se agravează, ceea ce duce la condiții severe. Drogurile și abuzul de substanțe poate, de asemenea, să încurajeze apariția catatonie. Și să aloce mai multe criptogenă sau varianta idiopatică, catatonie necunoscut etiologie. Multe medicamente aparent inofensive: ciprofloxacina, benzodiazepine, corticosteroizi, anticonvulsivante și de asemenea, poate duce la un astfel de stări, la ceea ce nu numai că tehnica lor, ci și de retragere bruscă.Simptomele catatonie

Catatonie - este un complex masiv de simptome, având aceeași structură masivă în compoziția sa. Prin catatonie includ mai multe state, dar nici unul dintre ele sunt nesigure și constituie o încălcare gravă.

entuziasm catatonic în domeniul de aplicare încălcări ale zonelor volitive și motorii emoțional. Ea are mai multe simptome caracteristice și este împărțit în mai multe subspecii. manifesta patetice în sine creșterea treptată de excitare, iar componenta motorie este exprimată moderat, precum și de vorbire. De obicei, fantezist, chiar puțin pretențios. simptom constant al catatonie - este echolalia, repetarea acelorași cuvinte auzit de la alte persoane. Starea de spirit este anormal de mare - hyperthymia, în unele cazuri, până la exaltare. Comportamentul este foarte îngrijorătoare, pentru că o persoană este excitat, rade pentru nici un motiv, complet ilogic. În unele cazuri, această stimulare poate fi transferat la dezorganizat, creând un fel de tranziție între aceste două state. Constiinta cea mai mare parte senin, fără anormalități. subtip Impulsiv excitație catatonica mult mai clară. Acțiunile sunt câștigă rapid în natură, și sunt consecințe crude, distructive. O trăsătură caracteristică este negativismul activă, care se manifestă în dorința de a face exact opusul a ceea ce spun ei. Aici toate simptomele exprimate ecou repetari variate: echolalia - o succesiune constantă a acelorași fraze asupra unei alte persoane, echopraxia - moștenind propuneri identice ehomimiya - moștenire expresii faciale ale persoanei care conduce o conversație cu el. Uneori, există perseverație - un blocaj uman pe probleme identice, de exemplu, l-ai întrebat numele lui și el nu a răspuns, atunci vă întreb cât de vechi este, și el va spune numele său. Adesea, aceste persoane sunt în măsură să acționeze destructiv, mai agresiv și predispuse la un comportament autodistructiv cu leziuni.

stupoare catatonică se comportă retardare motorie. mutismul suficient de expresivi. că este complet silențios păstrând în același timp a aparatului vocal. creșterea tonusului muscular, flexibilitate, până la ceară, în cazul în care o astfel de persoană pentru a da orice poziție incomodă, ea poate sta în ea pentru o lungă perioadă de timp. Acest tonus muscular este termenul catalepsie. simptom caracteristic de viteze, adică o persoană care efectuează mișcare intermitent. instinct Încălcat, astfel încât pacientul nu mai mănâncă, în unele cazuri, se obligă să le hrănească printr-un tub și se transferă la terapie intensivă. Când stupoare cu catatonie se caracterizează prin negativitate pasivă, adică, o persoană pur și simplu nu respectă nici o instrucțiune. Tipic este reacția la o șoaptă, cu tăcerea completă în timpul unui ton normal. În cazurile severe, ele stau nemișcat în pat într-o poziție fetală, și dacă din capetele lor pentru a ridica o pernă, că se păstrează capul deasupra locului unde era o pernă - un simptom al unei pernă de aer. De multe ori, pacienții purta o glugă pe cap și sa așezat pentru o lungă perioadă de timp în această poziție - un simptom al hotei.

Pentru stupoare catatonică caracterizate prin tranziții de excitare și înapoi. În acest caz, în cazul în care persoana ofensatoare într-o stupoare, el nu va răspunde, ci de a merge la excitare catatonică, poate chiar ucide persoana ei ofensat. Toate aceste stări sunt însoțite de experiențe halucinatorii, de obicei, cu o componentă afectivă puternică. Există, de asemenea iluzii. Pentru catatonie se caracterizează prin stereotipuri - moștenirea aceleași mișcări.

catatonie lucid

catatonie Lucid isi exercita simptomele sale ca catatonie separat, așa-numita simplu catatonie termen, care este exprimat de toate simptomele catatonie standard, dar are caracteristicile sale individuale.

catatonie Lucid în constituirea sa de un transfer la cea mai mare măsură cu stupoare negativism, negativitate, de obicei pasiv. Aceasta stupoare în vrac, cu amorțeală evidentă, în care simptomele psihoproduktivnaya complet absente. Adesea, o astfel catatonie descrisă ca fiind transparentă și care nu au simptome negative și curate. persoană orienteering salvat, amnezie nu se observă, pentru că nu există nici un caz de înlocuire, precum și de conștientizare și înțelegere din jurul persoanei. Personalitatea este orientat în propria identitate și caracteristicile personale, precum și spațiul temporar și locul. Oamenii complet, pe deplin conștient de acțiunile lor se pot monitoriza și să răspundă pentru propriile sale acte și fapte.

La catatonie Lucid tesutul muscular ton este extrem de mare, mișcarea lentă în substupore sau complet absente. De multe ori, în plus față de simptomele de ceară este posibil să se observe vegetatikoy. Somatică și vegetatika foarte pronunțat în catatonie, este membrele cianotice, mâinile umflate. Datorită salivația îmbunătățită de amplificare parasimpatiki, transpirație, apare seboree. Presiunea poate fi suficient de volatil și nu este un criteriu de indicatori de diagnostic, în timp ce acesta scade în mare măsură.

catatonie lucida cel mai capabil să se exprime cu organic având compoziția structurală, patologii cerebrale. Motivele posibile pot apărea diferite leziuni traumatice, infecții, tumori și a proceselor neoplazice. Multe tipuri de intoxicare sunt, de asemenea, posibilitatea de a provoca o astfel de boală, în special intoxicatie industriale.

catatonie oniric

catatonie onirică se manifestă ca o rare manifestări separate, care pot aduce mari prejudicii atât mediului și cea mai persoană care suferă. Pe lângă manifestările tipice clasice ale catatonice psihoproduktsiya dureroase, care definește comportamentul și riscul ca o persoana poate livra.

Când stupoare cu ore persoană catatonie în picioare sau stând nemișcat și vizionarea stsenopodobnye și halucinații, uneori panoramice. Combinații manifestări catatonice pot varia foarte mult, dar este caracteristic psihoproduktsiya această subspecie. Deteriorarea semnificativă stupoare catatonică cu prezența buzelor patologice extensie reflexe trompă este, de asemenea, tipic pentru această formă catatonie. Când stupoare cu cata- tonia creșteri de excitație și conduce la acte impulsive. Această formă se caracterizează prin incluziuni afective severe, cum ar fi furie, furie, tristețe, agresiune. Un fel de afectează și starea de spirit depinde de psihoproduktsii compoziției. Când onirice experiențe halucinatorii catatonice, în plus față de a prezenta delir caracteristic. Excitația este capabil să ajungă la exaltarea și euforie, și du-te în hebephrenia de stat.

catatonia onirică este în schizofrenie, și anume, sub forma catatonic sale. Apoi a adăugat la tipic geneza automatisme mentale psihoproduktsii.

catatonie febrila este mai tipic o formă simplă, deși este în stare să apară la psihoproduktsiya împotriva toxicității ridicate. catatonie Regresiv caracterizat comportament regresiv, cum ar fi sniffing toate sau lins ca și animal. Starea de astfel de catatonie este mai raspandita la copii.

tratamentul catatonie

Stat de catatonie andocat numai într-un spital de psihiatrie, iar acest lucru este evident, pentru că statul este foarte instabil, ușor trece de la una la alte subspecii.

Lucrul bine pentru starea de catatonie benzodiazepine, care contribuie la eliminarea fricii: Alprozalam, Leksotanil, diazepam, Tranksilium, clobazam, Tavor, Nordazepam, oxazepam, prazepam, clordiazepoxid, Rivotril, nitrazepam, Musar, Lendormin, loprazolam, Ethan. Este important să se țină cont de dependenta de droguri, care necesită sprijinul documentelor pe care le primesc.

După încercarea de a influența drogurilor la lipsa efectului dorit, este utilizat terapia electroconvulsivă. În general, catatonie nu este o patologie foarte bine tratate in prezent si are o mulțime de contraindicații medicamente. Mai mult decât atât, în cazul în care medicamentele sunt selectate, indiferent de cauza catatonie, pentru că atunci când sunt multe medicamente organice nu sunt numai ineficiente, dar, de asemenea, agrava starea. Ce se poate spune despre terapia cu electrosocuri, care este eficient pentru toate cauzele de catatonie. Când un sindrom neuroleptic malign catatonia ECT este metoda de alegere.

Cu neuroleptice cu catatonie, există unele dificultăți, deoarece pacienții katotonicheskie de fapt, nu tolerează neuroleptice. Dar există dovezi privind aplicarea lor utile, preparate adecvate pot fi considerate ca Risperidona, Azaleptin, Kveteron. La entuziasmat foarte expresiv este necesar să se aplice haloperidol și Clorpromazină. Carbamazepină, precum și combinații de litiu cu antipsihotice, de asemenea, destul de eficient. Există date pozitive în utilizarea multor medicamente concepute pentru persoanele cu demență: nootropicele, amantadina, memantina, care sunt antagoniști metilaspartata. Glutamatul acționează asupra acelor receptori care preparatele bloc antiglutamatnogo serie.

În multe cazuri, o persoană cu catatonie necesită terapie intensivă, în special în absența alimentelor naturale. Este nevoie de putere printr-o sondă nazogastrică, precum și utilizarea de lichide nutritive reopoligljukin, Tresolya. Apoi a adăugat miorelaxante: dantrolen de sodiu, precum și un număr de antagoniști ai dopaminei Bromkriptin.

catatonie febrilă oprit de nume de adiție de medicamente scad, de asemenea, manifestări toxice. Pentru aceasta detoxifiere se efectuează prin ehnterosorbentov, soluții de săruri diferite și glucoza.