Cat lupta, cu toate că am fost prieteni

Cat lupta, cu toate că am fost prieteni
dușmănie bruscă dintre pisicile care au locuit anterior în pace - aceasta este una dintre cele mai frecvente motive pentru a recurge la psihologia animalelor.

Motivul pentru ura - frica care este asociat cu o altă pisică. Iată două exemple ilustrative:


1) Vechea pisica dormit pe masa, stând lângă o pisică tânăr și spălat. Gazda a venit și a pornit televizorul. Într-un fel sa întâmplat că televizorul a fost instalat volumul maxim, și-l literalmente a urlat. Vechea pisica a sărit în sus la fața locului și primul lucru pe care a văzut - a fost o pisică tânără. Faptul că mișcările speriat și de sunet, și bruște ale pisicii vechi, arcuit, fluierat ... După o fracțiune de secundă mai vechi pisica a atacat mai tineri. Când gazda a fost în măsură să se separe pisicile prin turnarea de apă pe ele dintr-un borcan, pisici împrăștiate în camere diferite. Din momentul în care o pisica in varsta a inceput sa ma uit pentru si fara mila bate mai tineri. În acest caz, teama de sunete puternice sunt asociate cu prezența unei a doua pisici.

2) Proprietarii au decis să păstreze pisoi din pedigree ei și o pisică foarte frumos. Pisica a fost un pic timid, și pisica - fiul ei - a crescut, dimpotrivă, distracție, vesel și curajos. La câteva luni după naștere, o pisică sterilizată. Ea a fost foarte nervos dupa operatie, o lungă perioadă de timp a venit la casa lui. Treptat uitat experienta, dar el a amintit, după 1,5 ani, atunci cand pisica a fost dus la clinica veterinara pentru a steriliza. Când a fost adus acasă, el a fost letargic și inactivă. Cat a mers să-l miros, și apoi a intrat într-o altă cameră. Exterior, se pare că ea a fost calmă. Când pisica a venit la el, el a încercat să se apropie de pisica. Ea a luat imediat o atitudine amenințătoare și șuieră. A crescut în casă și folosite pentru a trata o pisica-mama destul de familiar, așa că nu a răspuns la amenințarea. Apoi, ea l-au atacat cu un strigăt sfâșietor (atât de speriat spunea gazda). Următoarele câteva zile pisica fugărit pisica și a încercat să-l atace imediat ce vede. El nu a mai încercat să se apropie de ea, nu pentru sine, ci a încercat să scape.
Aici pisica mirosea a miros pisica de droguri, și l-au mutat asocieri negative cu experienta supusi unei interventii chirurgicale.

În cele mai multe astfel de cazuri, problema a apărut brusc neagresiune între pisicile nu pot face față timp de 2 săptămâni. Pentru a vă permite să-l faci singur, îți voi spune despre comportamentul de circuit de corecție în trepte. Dar, înainte de a începe, amintiți-vă:

1) Eu spun simplu, accesibil pentru fiecare metodă. acestea sunt susceptibile de a vă ajuta să rezolve problema. Dar, de asemenea, nu poate fi insuficientă, iar dacă problema este foarte mare, sau apare în legătură cu alte provocări în comportamentul pisicilor. În acest caz, ai vedea mai bine un specialist cu privire la comportamentul animalelor pentru recomandări individuale

2) care deține recomandările, nu săriți peste pași, nu se schimba ordinea lor de locuri, și nu rupe intervalul de timp, altfel riști să agraveze problema, mai degrabă decât a rezolva aceasta.

pas cu pas pisica Mirim:

Agresivitatea la pisici este în mare măsură asociat cu fiziologia creierului, și anume sinteza endorfinei. În cazul în care creierul pisica produce hormoni „plăcere“ în cantitatea normală, este mai ușor să facă față oricăror situații dificile și nu trebuie să se teamă și să se protejeze de amenințări imaginare. Correction „ură subită“ începe cu menținerea sintezei endorfină folosind preparate speciale.
(. Sunt descrise aici medicamente vândute peste tejghea, fără contraindicații, dar dacă pisica nu este sănătos, alergii, sau dintr-un alt motiv pentru care sunt în dubiu, întotdeauna consultați medicul veterinar.)
În drogherii veterinar, de exemplu, Serene Um, Calmex, ca si aurul, Sanal Relaxați-vă și altele. Principalul lucru pe care ar trebui să știi atunci când caută droguri: în compoziția sa trebuie să aibă vitaminele B și L-triptofan (sau mai bine încă să ia picături și nu pastile: picături de mai ușor să adăugați o pisica să se hrănească).

Preparate cu o astfel de compoziție nu calma animalele, nu le face lent sau amețiți. Aceasta nu este o „grele“ antidepresive. Preparate cu triptofan și vitamine B consolida sistemul nervos, cum ar fi cele de vitamine și suplimente care sunt prescrise pentru elevi și studenți în timpul examenelor. După aproximativ 3 zile după începerea de droguri, pisica devine mai distractiv, mai plin de viață, deși mai tineri, ea pare fericit. Ea este pur și simplu mai ușor de a face față stresului. Dar nu se încadrează în iluzia că este suficient pentru a reconcilia pisici. Acest lucru este acceptat numai în corectarea comportamentului, nu corecția

În urma instrucțiunile, se adaugă picături pentru a hrăni pisica. De obicei, au nevoie de 10-14 de zile pentru a compensa lipsa de oligoelemente esentiale, vitamine si aminoacizi. Această perioadă este cea mai favorabilă pentru a efectua corecția comportamentală, astfel încât nu pierde timpul și du-te la pasul următor:

Ideea generală a acestui. Avem nevoie de a crea un astfel de spațiu, astfel încât pisica este văzut în mod constant, a auzit și a simțit mirosul unul de altul, dar au fost separate printr-o sită cu ochiuri / gratar solid, și au fost libere în mișcările sale, astfel încât deșeurile din grila de metri nu mai puțin de un an și jumătate.

Punct de vedere tehnic trebuie să te uiți în jurul camerei sau întregul apartament, împărți spațiul, evidențiați fiecare dintre pisici partea lor, selectați grila și fixați-l. De exemplu, puteți seta grila în pasajul de interior, lăsând o pisică în cameră, iar celălalt - în coridor. Puteți face o rearanjare de mobilier, dar atent pentru a aranja lucrurile, astfel încât pisica nu a putut obține în jurul valorii de pe cont propriu, sau urca peste obstacole.

Ca grila, puteți utiliza secțiunea cotete pentru un catelus, puteți cere la voliera familiar mare pentru un catelus (cu un etaj, un acoperiș și patru pereți), vă puteți conecta mai multe matrice din cuptor ... În general, arată imaginație, dar nu se grăbesc să-și petreacă o mulțime de bani pe grilajului perfectă din moment ce va fi necesar pentru tine de la trei zile la patru săptămâni, nu mai mult.Cat lupta, cu toate că am fost prieteni
O condiție importantă este faptul că pisica ar trebui să fie în măsură să decidă singuri cum să le abordeze.

Dacă vă este frică de gândaci și forțat să îndure una dintre ele, în imediata vecinătate, fără a fi nevoie să se mute oportunități, te, de asemenea, începe să se simtă agresiune. Gândaci în banca casă în țara dumneavoastră de către un alt entomolog destul de tolerant, deoarece nu le pot aborda și în cele din urmă într-o zi își părăsească locuința ospitalier. Lăsați pisicile vin la rețea sau să se retragă la o distanță de cel puțin 1,5 metri.

Cu toate acestea, dacă pur și simplu „ban“ grătarul una dintre pisicile din cameră, iar cealaltă pisica poate decide ca de acum încolo ea a fost doar de gând să trăiască într-o altă cameră. Deci, reconcilierea nu va veni, iar zonele de frontieră vor fi conflicte în viitor. Așa că spațiul va avea în continuare pentru a limita ambele pisici. Încă o dată:

De mai mult timp pisica se va vedea, auzi și miros reciproc, cu atât mai repede armistițiul.

Se întâmplă adesea că proprietarii nu pot găsi zăbrele perfectă și spune, „o vom cumpăra o săptămână mai târziu și apoi Să ne corecție.“ Aceasta este o decizie proastă. Este mai bine să înceapă să lucreze imediat, chiar și de a utiliza zăbrele non-ideale, ai grija pentru pisici, păstrați-le într-un spațiu numai seara când vii acasă de la locul de muncă și aveți timp să se ocupe de ei.
Chiar și în cazul grele și (fără exagerare) de conflicte sângeroase pisicile nu au nevoie de mai mult de 3 zile să se teamă mutat la nemulțumire, nemulțumire (cu tremurător vârful cozii) a fost înlocuit cu iritabilitate ușoară, iar apoi brusc ... a fost complet calm și pace.

Dacă gestionați pentru a crea un spațiu comun cu un grilaj bun, corecția va dura trei zile (nu uita sinteza endorfine). Dacă se poate face cu pisicile decât seara, după locul de muncă, atunci succesul va veni atunci când introduceți în valoare de aproximativ 72 de ore de clase.

Un alt mic „truc“. Ia un prosop de ceai, se taie în două părți. Umede și storc - prosoape ar trebui să fie ușor umed. O jumătate șterge o pisică, cealaltă jumătate - cealaltă. Apoi a pus pânză, astfel încât pisica ar putea mirosi mirosul de pânză, cu fosta lui prietenă. Se repetă această manipulare în fiecare zi. Dacă trebuie să împartă pisicile în camere separate, în timp ce nu sunteți acasă, lăsați nimic oprindu-le cel puțin o cârpă cu mirosul altor pisici. Este o viteză pic procesul de corecție în cazul în care nu ai timp pentru a da acest timp suficient în fiecare zi.
Pisicile pot marca aceste zdrențe. Este, în general, un semn bun. Trebuie doar să arunce murdar și a pus o nouă pânză.

Castroane de produse alimentare pus pe o jumătate de metri distanță de grila de separare pisici. În cazul în care pisica va refuza sa manance (dar ele sunt exact sănătoși!), Nu acorde atenție și să continue să se hrănească în același mod și în același loc. Adesea, animalele înfometate sunt mai ușor de a tolera stres, astfel încât în ​​cazul în care pisica va lipsi 1-2 hrănire (dar sănătos!), Nu-ți face griji. Cel mai probabil a treia hrănire-l ca în cazul în care nimic nu sa întâmplat să mănânce la un metru și jumătate din matrice. Hraneste pisicile au nevoie de ambele simultan.

Alimentarea următoare, vă puteți muta un pic mai aproape de zăbrele castron pisica. Ia-ți timp, mutați vasul la doar 5-10 cm. Daca pisica se a început să se apropie mai aproape de zăbrele, iar vasul poate fi mutat mai puternic. Dacă pisica începe să se stabilească barele, de cotitură departe de alte pisici, puteți plasa un castron la o distanță de doar 30 cm de la rețea.

Desigur, în acest caz, o alimentare à la carte (atunci când castron pisica nu este plin de alimente pe tot parcursul zilei) vă oferă un mare avantaj, asa ca are sens să meargă pentru ea, dacă nu ați făcut acest lucru înainte.

Nu ezitați să comunice cu fiecare dintre pisici pentru a juca un accident vascular cerebral. A doua pisica poate arata ca comunicați prin bare. Acest lucru nu face gelos pe ea, dimpotrivă, va contribui la restabilirea încrederii în cealaltă pisica.

După 1, 2 sau 3 zile (în total), veți vedea că pisica încă o dată calmat și a început să se apropie de grătarul, freca împotriva ei. Poate că vor începe să miroasă prin baruri, privalivatsya înapoi la ea și să se comporte la ușurința și relaxat. În acest caz, puteți încerca să eliminați grila. Pentru a face acest lucru, se prepară o sticla cu pulverizator, și tot ceea ce vă poate ajuta să separe pisicile în caz de eșec.

Joaca-te cu o pisica, atunci cealaltă pisica să fie „ori“ excesul de energie. Aranja boluri pe o distanță de o jumătate de metri de matrice. Apoi podkinte fiecare pisica intr-un bol sau o mână mică de alimente. Pregătiți-vă să scoateți grătarul și fă-o la acel moment, ambele pisicile vor mânca. Dacă unul dintre ei nu este mâncată - îndepărtați vasul de alimente oriunde. Apoi, pur și simplu ceas, nu interferează. Respirați adânc, medita, imagina loc de odihnă și de a face ceva care vă va permite să se comporte în liniște - și pisica se va simți mai bine.

Cat lupta, cu toate că am fost prieteni
Dacă totul merge bine - asta e tot. Stăpânești! Felicitări!
În cazul în care a fost mai mult sau mai puțin, dar încă nu sunt sigur - nu vă faceți griji, e, de asemenea, rezultate bune și eu, de asemenea, vă felicit!

Dacă oricare dintre pisicile reluat agresiune, apoi la un moment dat te grabesti - fie mutat prea repede castron de alimente, sau a trebuit să aștepte câteva zile înainte de a scoate grila. În acest caz, du-te înapoi la pașii anteriori, și nu vă faceți griji. Totul se va întâmpla dacă veți continua să se angajeze în acest fel.

În cazul unui succes constant (și nesigur) mă laud, dar pe timp de noapte, precum și în timp ce vă aflați în apartament, a reveni gratar timp de cel puțin 2 săptămâni (acest lucru este important de a face exact acest termen). În prezența ta este probabil pisica va comunica precum și comunicate conflictului. Două săptămâni mai târziu, le puteți lăsa fără frică împreună, iar când noi înșine suntem departe de casă.

În cazul în care problemele sunt din nou ...

Acest lucru este posibil. Se întâmplă că, după șase luni sau un an, situația se repetă. De obicei, este foarte asemănătoare: din nou, pisica aude un sunet sau miroase mirosul care este asociat cu o experiență negativă, și din nou începe să atace o altă pisică. În acest caz, va trebui să repetați peste tot din nou. Puțin mai repede decât prima dată, va atinge din nou succes. Și acest nou succes nu înseamnă că problema nu va apărea din nou, dacă ...

Ce se poate face pentru a nu mai apar conflicte?

Culprit „conflict bruscă“ devine, de obicei, prin natura sa temut o pisică mai în vârstă, care se ascunde atunci când oaspeții vin la casa, sau în alte situații, încălcarea modul obișnuit de viață. Îi lipsește inițiativa de a dezvolta ceva nou. Ca urmare, viața ei este plictisitoare, săraci. Animalele ar trebui să fie eustres, face față cu ei, ea devine o experiență de neprețuit, dacă încrederea în capacitatea lor de a funcționa în situații dificile.

După ce a reușit să împace pisicile, nu se opresc aici. Fă-o regulă pentru câteva minute pe zi pentru a juca cu pisica (va trebui să încerce să găsească un joc care va atrage pisica). Sugerează jucărie pisica intelectuală pe care ea va rula pe podea pentru a scutura de bunatati ei. Se poate produce cu ușurință la astfel de jucării pisica mai active mai tineri, nu e înfricoșător. Principalul lucru este că nu merge mai departe, și am privit ca pisica mica joaca cu o jucărie. Mai devreme sau mai târziu, încercările mai mari să se joace prea. Dar dacă Starețul întors și a plecat, atunci trebuie să dețină cea mai tânără și încă să încerce să învețe o pisica problemă să se bucure de jocuri.

Cel mai simplu joc - să se angajeze în pungi de cârpă frunze (de exemplu, pungi de ceai) cu diferite arome - și a pus în fața pisica mai în vârstă, las-o sa se obisnuiasca cu, și apoi de a explora mirosuri noi.
Un pic de imaginatie si vei veni cu o astfel de divertisment pe drum. Dacă reușești să stârnească o pisica problematică, personajul ei se va schimba, va începe ca și în cazul în care pentru a retrăi copilarie poate face chiar și un rând (dacă nu a făcut-o, atunci când ea a fost un pisoi). Toate acestea sugereaza ca „infloreste“, „care iese din coajă,“ și, cel mai probabil, speriat din nou, va fi destul de curajos si suficient de puternic pentru a face față stresului pe cont propriu și să nu transfere asociației pe însoțitorul lor cu patru picioare.

Cat lupta, cu toate că am fost prieteni