Cat limp pe picioarele din spate sau din față - simptome, tratament, medicamente, cauze ale noastre

Modificări patologice ale mișcării animalelor asociate cu disfuncție a unuia sau a mai multor membre, numit claudicație. Aceasta poate să apară din cauza încălcării funcției motorii, senzoriale sau modificări de lungime ale membrelor (desigur). Pisicile nu au nici o sensibilitate la claudicație asociate cu natura animalului, rasa sau vârsta acesteia. Acest simptom este întotdeauna vorba despre procesul de boala in corpul animalului.semne de claudicație

Semnele șchiopăturilor sunt evidente. Pisica nu vrea să efectueze acțiuni familiare (salt pe un scaun, alerga, urca scari sau chiar mersul pe jos). Prin mutarea ghemuiește animale sau nu se bazează pe picior lui / picior accidentat. Pisica nu se simte membrul rănit. O pisica poate intens decât de obicei linge picior in gat.

Cauzele pisica claudicație

Cel mai adesea, motivul pentru care pisica dintr-o dată șchiop, leziuni ale membrelor: o vânătaie, fractura, entorsa, dislocarea unei articulații, o durere care devine în picior. Cauza infirmității poate fi și consecințele unei mușcătură de insectă. pisicile supraponderale au tendinta de a suferi un ligamente încheietura mâinii luxat la inexact calculat saltul.

Uneori, exacerbată de un prejudiciu de lungă, de exemplu, animalul a fost o lacrima ligamentului incrucisat, apoi, ca urmare a unei mișcări incomode a existat o ruptură completă, iar animalul a pierdut posibilitatea de a utiliza membrul rănit. Cauza pisicilor claudicație poate fi fractura concrește greșită. În acest caz, nu este întotdeauna un veterinar poate ajuta animalul.

boli inflamatorii și degenerative ale articulațiilor și coloanei vertebrale pot provoca pisici schiopatura. Artrita sau osteoartrita in rezultatele cronice sau acute, de formă într-o schimbare a țesuturilor articulare. Comună în sine cu expandează, descompune mobilitatea acestuia. În artroză acută poate fi locală (în articulații), febră și eritem. Cel mai adesea suferă de articulații de animale curse de cai.

Displazia de sold - o tulburare congenitală cauzată de imaturitate sale (anomalii în dezvoltarea țesutului conjunctiv). Displazia, în special a articulațiilor șoldului, duce la o perturbare a mobilității, șchiopătatul și durere severă atunci când se deplasează pisica. Animalul nu poate sari de pe un obstacol scăzut (scaun), mersul instabil și slăbiciune a membrelor afectate. severitatea clinică a simptomelor este mai mare in Maine Coon, deoarece aceste animale sunt masive și natura stresului asupra articulațiilor de mai sus.Patologiilor oncologice os de multe ori duce la comprimarea fracturi ale oaselor. Oase se pot rupe în jos, după leziuni mai mici ca animal sănătos nu ar fi observat. Un exemplu clasic este animalul alunecarea pe o podea alunecoasă care acoperă în joc și funcționare.

Osteoporoza (densitatea osoasă a scăzut) - o patologie sistemică cronică. La prima etapă, este dificil de observat. Primul semn de a dezvolta osteoporoza in pisica poate fi considerat parte a claudicație cauzate de fracturi „de la zero“. Acesta este un rezultat al leziunilor aproape imperceptibil.

Patologia coloanei vertebrale cauzeaza adesea schiopatura. Deteriorarea discurilor intervertebrale (hernia. Protruzie și așa mai departe. P.), dureri de spate poate provoca dureri severe, animal stângăcie acea parte perceput ca șchiopătare.

Kaltsiviroz stabilit de medicii veterinari ca o cauza de pisici claudicație. Pe fondul comun pentru aceste simptome de infecție (febră, letargie, tulburări de alimentație) la animale, în special pisici, există o rigiditate și claudicație. Unele pisici și își pierd complet mobilitatea lor și de a reacționa dureros la palpare în comun.

Pot exista și alte motive, de exemplu, neuropatie diferită (ischemică, diabet zaharat, m traumatic. P.). Acestea sunt toate bolile grave, în urma cărora animalul pierde sensibilitatea membrului afectat, reflexele genunchi, flexibilitatea articulațiilor. În semn precoce al bolii poate fi un claudicația proces patologic.

patologiei vasculare (tromboza si flebita) pot provoca șchiopătare animal. Tromboza se dezvoltă dintr-o dată. Patologia este diagnosticată în orice pisică la orice vârstă. Dar, cu atât riscul la vârsta animalelor (peste 8 ani) și pisicile persane și etiopiene, precum și din Sfinxul și Coon Maine. Tromboza, membrul afectat devine rece, pierde sensibilitatea. Dacă uimit ambele labe posterioare pisica poate merge literalmente pe crupă și văita. Dacă tromboze netratată poate deveni o necroza cauza de țesut a membrului afectat, si chiar cangrena.

Tratamentul trebuie să fie la cauza șchiopătarea animalului. În cazul în care pisica este accidentat, este de dorit să imobilizeze membrul (imobiliza) și să ia pisica la spital. Un medic veterinar trebuie sa fie impaturite osoasa si o distributie. În caz contrar, animalul de viață va fi dezactivat.

După contactul cu un corp străin în laba piciorului animalului poate oscila într-o soluție de sodă caldă, trata antiseptic local (clorhexidina) și trage așchie. Apoi lubrifia laba o soluție de alcool (verde strălucitor sau iod).

În cazul în care cauza proprietarului claudicație nu este clar, pisica trebuie sa arate un specialist pentru a determina cauza bolii. Tratamentul poate fi conservator și chirurgical.

Boli ale articulațiilor și oaselor la pisici