Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

 • Pregătirea pentru instalarea cadrului
 • Compus Metode plăci
 • bara de montare pentru prag
 • colțuri de montare și de rack-uri non-colț
 • Coltari de montare
 • Instalarea grinzi

Pregătirea pentru instalarea cadrului

Pentru a înțelege construcția de case din lemn, cu propriile lor mâini, trebuie să ia în considerare modul în care o șină superioară și inferioară și cum se instalează vertical rack de cadru, pentru a identifica cele mai importante momente ale construcției.Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Dispozitiv de conducere casa cadru.

Până când ar trebui să fie pregătite acasă carcasă:

 1. Fundația pentru a rezista la un minim de 7 zile. Câștigurile din beton putere maximă timp de 28 de zile, se colectează carcasa poate fi în termen de 7 zile. Este sigur pentru cadru și fundație. Când turnarea grillage uneori se pune știfturi (ancora) pentru fixarea grinzii prag. Dacă vă planificați cherestea bine fixat, fundația în această etapă se va arata ca coloane, pluta asociate cu proiectarea ancoră.
 2. Lemn pentru cadrul casei. Dacă copacul nu se usuce, ar trebui să fie cât mai curând posibil după ansamblul cadrului monturii și coase imediat RSD. Deci, placi OSB, de asemenea, trebuie să fie pregătite în avans.
 3. Lemn tratat cu antiseptic.
 4. Materiale de acoperise pentru organizare protivokapillyarnoy fundatie de impermeabilizare. Acoperișuri simplu adecvat fără stabilizare UV și răspândire (este un pic mai ieftin).
 5. Organe de asamblare. Pentru a calcula numărul exact de elemente de fixare nu pot fi acasă pentru cadru ca atașament - este un material, care de multe ori descompune, undeva au nevoie de mai puțin, și, în unele cazuri, mai mare decât era planificat. Pentru a începe 9-10 kg sunt cuie disponibile (1 kg - 50 mm, 3 kg - 100 mm, 5 kg - 120 mm) și șuruburi (100 buc - 50 mm, bucăți 500-100 mm). Apoi va fi ușor de estimat cantitatea necesară pentru a cumpăra și elemente de fixare lipsă.

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 1 - Proba de copac pe podea și în picior.

 • pumn;
 • mitră a văzut;
 • bomfaier mână;
 • nivel;
 • un ciocan;
 • clește;
 • ruleta;
 • Saw disc sau lanț;
 • acarieni;
 • Tommy;
 • resturi;
 • lopată și baros;
 • burghie;
 • elektrorubanok;
 • set de duze magnetice pe șurubelnița;
 • creioane de construcții;
 • jigsaws;
 • șurubelniță;
 • metalice gon;
 • ax;
 • cordon otbivochnogo.

Înainte de a cumpăra lemn, este necesară determinarea grosimii izolației pentru pardoseli, pereți și tavane, deoarece nevoia de a crește cadrul pentru creșterea grosimii izolației termice.

Înapoi la cuprins

Compus Metode plăci

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 2 - Fixarea îmbinărilor de colț câmp bare.

Lemn stivă pe o fundație de plută deja pus pe acoperișuri simțit. pâslă Acoperișuri este prevăzută în mod direct înainte de grinda prag de pat. Dacă este la câteva luni după instalarea neacoperit, acesta poate podplava sau încordează. În plus, materialul de acoperiș vine aici fără stabilizare UV, deci nu poate lăsa deschisă. De aceea, înainte de stabilire a grinzii prag de fundație poate fi închis la partea superioară cu folie de plastic. Acest lucru va împiedica leșierea laptelui de beton în ploaie.

Înainte de lemn stivă pentru prag, nivelul de verificare a orizontalității grillage planul superior. Stiva de cherestea si rezistent la apa posibil, în cazul în care este absolut netedă. Neregularități mai mari de 1 cm, este necesar să se alinieze soluția și se lasă să stea 7 zile, iar apoi a pus impermeabilizare și masă pentru prag. Rugozitatea mai mică de 1 cm aliniate prin plasarea unei grinzi de scânduri pentru prag, deoarece o astfel de soluție nu ar fi suficient de grosime pentru a fixa banda și, treptat, se îndepărteze și se năruie.

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 3 - Schema de atașare la grinda de fundație.

Bare pentru pervazul unite împreună la colțuri de probă. Dintre diferitele opțiuni recomandate metoda de prelevare a probelor 2: proba de lemn într-un planșeu și o labă. Aceasta este o serie de opțiuni destul de fiabile, puteți alege oricare dintre ele (vezi. Fig. 1).

Bare fixe pentru compușii locațiile unghiulare. Acest lucru poate fi utilizat pentru una dintre următoarele metode de conectare:

 1. Baruri conectați ancora care fixează lemnul la pervazul la fundație.
 2. Bare conectate cuie (4 pe fiecare colț al lungimii unghiilor nu mai puțin de 150 mm). Atașați cuiele, care pleacă de la marginea lemnului la o distanță de 1,5-2 cm.
 3. In placi locuri compus forate găuri cu un diametru de minimum 20 mm. Ciocanul hole străpung dowel de lemn (pin de stejar uscat), acesta ar trebui să nu mai puțin de 10,8 cm deasupra suprafeței lemnului. Este necesar pentru asigurarea posturilor de colț viitoare. Diametrul nagelja ar trebui să fie aceeași cu diametrul orificiului. Alternativ, peg poate avea o formă pătrată, cu laturile ușor mai mare decât diametrul găurii (Fig. 2).

Înapoi la cuprins

bara de montare pentru prag

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura a, b - schema de instalare a ancorei.

Înainte de a fixa plăcile unul de altul, este necesar să se verifice geometria unghiuri și pe diagonală. Cu excepția faptului că grinzile pervaz sunt fixate unul de altul, sunt atașate de asemenea la fundație. Dacă în etapa de fundație de beton plută ca puncte de ancorare pentru rigidizarea știfturi de lemn au fost stabilite, ancora nu va fi necesar. Odată ce sunt gata pentru a fora găuri în bara de instrumente la pastilelor în locurile care corespund pini de localizare betonate. Pasul descris mai jos și pentru a sări a începe montarea grinzii prag.

În cazul în care pinii nu au fost stabilite, fasciculul va trebui să stabilească șuruburile de ancorare cu un diametru de 16 mm. Ancora fundație trebuie să se extindă la o adâncime de cel puțin 100 mm și, prin urmare, înălțimea pragului 100 mm toată lungimea ancorei este de 200 mm (vezi. Fig. 3).

Gauri pentru ancore forate în înghețat radier de beton. Apoi, placi de legat cu banda pentru a fora găuri în acele locații în care ancora.Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 4 - După lipirea plăcilor împreună prag și fixare pe set fundație montanții de cadru vertical.

Asigurarea lemnului la baza folosind șuruburi cu șaibe mari. Pucul va crește suprafața de contact de nuci și lemn. Dacă strângeți piulița fără o mașină de spălat, este înecat în pădure, care este foarte de dorit. Piulița trebuie să fie sigur de a hex (la cheie). piuliță pătrată, rotundă, șurubelniță și alții nu vor funcționa aici. La conectarea plăcilor de talie la colțuri cu cuie sau indexări ancora în colțul nu este setat. În acest caz, prima ancora da ca o continuare a conturului benzii fundație (vezi. Fig. A).

Daca unghiile sau Nagel în colțul nu este fixat, prima ancora este în colț (vezi. Fig. B) și între unghiurile în trepte de aproximativ 1-1,2 m.

Etapa poate fi uneori mai mare, dar nu mai mult de 2,4 m. Dacă există pereți scurte, lemnul pe un segment la pervazul ar trebui să fie de cel puțin două șuruburi de ancorare.

Acum, încă o dată verifica colțuri diagonale și tăiați niveluri ale lemnului superioare. Dacă este necesar, planul superior aliniat electroplane. După lipirea plăcilor împreună prag și fixare pe fundație montat pe cadru vertical lonjeron (vezi. Fig. 4).

Înapoi la cuprins

colțuri de montare și de rack-uri non-colț

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 7 - Schema de debitare cherestea.

Instalați posturi de colț cadru casa cu propriile sale mâini.

 1. În cazul în care grinzile pervaz îmbinate la colțuri ale ancora sau unghiile, stâlpii de colț sunt fixate cu colțuri din oțel. Pentru a face acest lucru, să ia colțurile întărite.
 2. La conectarea plăcile la colțuri au ales să Nagel, problemele rămân cuie de lemn verticale în 8-10 cm. Acum, aceste Nagel a pus pe posturi de colț.

Pentru aceasta forate în capătul inferior al diametrului alezajului raft de aproximativ 20 mm (depinde de diametrul Nagel). Fiecare stâlp de colț este pus pe cuier și securizat Struts temporare, care sunt necesare și uzate colțuri din oțel stâlp de colț.

Instalare de rafturi non-colț

Există două variante de rafturi de montare:

 1. Atașați cremaliera de tăiere (vrubka grinzi de podea sau vrubka complet).
 2. Atașați colțuri din oțel galvanizat (aproximativ 2 mm grosime).

colțuri de montare este cel mai bine realizat cu șuruburi zincate, dar puteți lua un non-galvanizat și negru.

Pentru montarea cremalieră prin tăierea în jos pe grinda pervazul marcajele aplicate și să facă caneluri bare de dimensiuni (adâncimea de 30-50% din înălțimea lemnului). De exemplu, dacă o înălțime de lemn de 100 mm, ceea ce face adâncimea de tăiere de 30-50 mm (vezi. Fig. 7).

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 8 -Time cadru de fixare lung tăiat.

Indiferent de metoda de montare rafturi non-colț au nevoie să fie eliberat lonjeroane temporare. Puteți seta brațul lung pe mai multe rafturi în același timp, sau 2 consolelor scurte pe fiecare raft.

Cadru de fixare temporară lung tăiat. (Fig. 8)

În cazul în care nu aspect de pre-cadru a fost făcută pentru toate pereți, care este destinat să lucreze fără desene, ar trebui să fie luate în considerare în acest stadiu, care reprezintă un pas în domeniul uși și ferestre pot fi diferite. Prin urmare, toate la fel este necesar să se contureze toate elementele de bază și pereții, desigur, cu dimensiunea.

Înălțimea suportului vertical la colțurile de fixare egală cu înălțimea podelei. O metodă pentru montarea crestat trebuie să fie mai mare de 2 la tăiere adâncimi.

Bare asieta superioară la colțuri, de asemenea, sunt îmbinate prin intermediul înregistrării în jurnal.

Brus cantrail fixate pe montanții în același mod în care a fost selectat pentru fixarea unei bare de susținere pentru placa inferioară (oțel sau tăiere colțuri).

Înapoi la cuprins

Coltari de montare

Nu există caracteristici. șuruburi de fixare produc.

Fixarea prin defrișări.

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 10 - Montarea de defrișări.

În cazul în care montajul se face cu ajutorul de tăiere, înainte de punerea pe panourile de pe montanți, care le fac sloturi pentru fiecare cremalieră (așa cum a făcut-o în bara de instrumente a taliei). Este important ca aceste canale au fost amplasate exact pe verticală în raport cu canelurile de talie. În caz contrar, este posibil să aveți mai multe posturi sau denaturate întregul cadru.

După prepararea canelurilor pot fi amplasate pe montanții de lemn și montate pe cadru. Fixarea cuie pentru a transporta 2 fiecare bară verticală. Log Rack unghii ar trebui să fie de cel puțin 10 cm. (Fig. 10).

Pentru a da un cadru de rigiditate spațială, rezistența la vânt și alte sarcini, este necesar să se întărească cosirea sa (sau lonjeroane). În această etapă, ar trebui să examinați toate pe verticală și pe diagonală pentru a elimina posibila curbura a cadrului. În cele din urmă expus cadru folosind un nivel de spirit și plumb. Apoi, fiecare raft 4 este fixat lonjeroane (două de mai sus și două de mai jos), și demontare tăietura temporară.

Securizarea lonjeroane permanente. (Fig. 11)

În cazul în care o secțiune în bucăți mai mici decât însilozare standul principal, mai bine fixați-le mai aproape de piele interior. Apoi, între mantaua exterioară și izolație fit braț.

Înapoi la cuprins

Instalarea grinzi

Există mai multe opțiuni pentru montare:

 1. Montarea cu console din oțel perforate.
 2. Instalarea cu unghiuri de oțel.
 3. Fixarea defrișărilor.

Bazat pe grinzi din lemn cantrail. Pre trebuie efectuată la sfârșitul fiecărei canelurii fasciculului, care este egală cu lățimea părții superioare a lemnului legat cu banda. O adâncime canelură trebuie să fie de 30-50% din înălțimea grinzii. Toate marginile sunt fixate prin două grinzi cu cuie pentru a decupa partea de sus. Cuiul ar trebui să intre adâncimea raft de 10 cm.

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)

Figura 11 - Montarea lonjeroanele permanente.

De preferință, în avans, pe un vârf de bare tăiați pentru a face aspectul de scaune viitoare grinzi de montare. Atunci fă-o la o înălțime de 3 m va fi dificil.

Există câteva lucruri care pot salva:

cherestea maximă de economii se datorează faptului că piesele scurte, mici folosite cadru deformata, panouri curbate sau tăiați elemente lungi. Unele dintre materialele sunt refolosite. De exemplu, Breakout bord temporară poate fi tăiată în constantele mai mici braț.

Pentru utilizarea elementelor de împingere fundație cofraje temporare.

Ar fi mai bine în cazul în care reutilizarea materialelor de construcții este pregătită în prealabil. Apoi, ordinea de cherestea va avea mult mai puțin decât era planificat.

Depozitati lemnul trebuie să fie atât de scurt și elemente asieta sunt întotdeauna la vedere. Apoi, piese scurte nu vor fi tăiate din nou.

Păstrați lemnul trebuie să fie atent pentru a proteja împotriva umed și murdărie.

Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)
Case cadru cu propriile mâini cum se instalează montanți (instrucțiuni, fotografii și video)