Care este valoarea cadastrală a apartamentului

Valoarea cadastrală a apartamentului - un tip special de evaluare a proprietății, care se calculează pe baza activității de supraveghere. Valoarea valoarea cadastrală poate fi diferit de prețul de piață real al obiectului și utilizarea sa, în acest moment, din cauza scopuri fiscale.Cum este valoarea cadastrală

Pentru a calcula taxa a declarat, autoritățile publice trebuie să aibă un număr de referință: suprafața obiectului, caracteristicile sale țintă, localizarea și costul. Utilizați în scopul impozitării prețul tranzacțiilor este impracticabilă din următoarele motive:

 • mai multe oferte sunt gratuite în natură și nu prevede definirea valorii proprietății;
 • atunci când se face tranzacții oneroase părțile sunt libere să stabilească prețul contractului, care poate varia în mod semnificativ chiar și pentru aceleași obiecte;
 • în cazul în care calculul taxei utilizat valoarea contractelor, reducerea prețurilor va avea un caracter de masă, în scopul de a reduce fiscalitatea.

Initial utilizat pentru calcularea evaluarea fiscală a inventarului apartamentului. Acest indicator este definit în conformitate cu organismele contabile de inventar ITO de informații, și apoi să reducă din cauza uzurii fizice necesare obiectelor. Folosind valoarea de inventar este, de asemenea, opțiunea extrem de ineficient pentru stat:

 1. scădere anuală a valorii de inventar nu corespunde proceselor reale de piață, deoarece costul de locuințe este în creștere în fiecare an;
 2. Valoarea de inventar a scăzut cu indicatori standard de deteriorare fizică care nu corespunde uzurii reale plat (apartament în stare perfectă, într-o clădire relativ nouă, deja de 10 ani a avut aproape uzura maximă);
 3. calcularea valorii de inventar nu ia în considerare tehnicile comparative și alte obiective de evaluare.
 • în cazul în care prețul de vânzare al tranzacției este mai mult de 70% din dimensiunea valoarea cadastrală a proprietății - calculul impozitului se efectuează în conformitate cu normele generale, în cazul în care prețul unui apartament minus deducerea fiscală (1 000 000) sau documentate costuri de achiziții;
 • în cazul în care prețul de vânzare este mai mic de 70% din valoarea cadastrală - de indicele de 70% din valoarea cadastrală a deducerii impozitului pe proprietate se scade (1 000 000) sau documentate pentru achiziționarea acestui costuri apartament.


Astfel, cetățenii au dreptul de a alege modul în care taxa va fi calculată pe vânzarea apartamentului. Dacă subekteRumyniyana momentul înregistrării tranzacției nu este determinată valoarea cadastrală a apartamentului, calculul impozitului se va face prin regulile generale - prețul de vânzare minus deducerea de proprietate sau cheltuielile suportate.

Având în vedere că rata de valoarea cadastrală poate varia considerabil în funcție de subiectul Federației Ruse, valoarea fiscală va varia, de asemenea, în mod semnificativ. Deoarece valoarea cadastrală a obiectului este de informare a publicului și este publicat pe site-ul oficial al autorității executive a subiectului Federației Ruse, în etapa de pregătire a contractului, puteți găsi valoarea aproximativă a taxei.

valoarea cadastrală Indicele este format în funcție de rezultatele lucrărilor de cadastru comandat de guvernul subiectului Federației Ruse. Face proprietarii au dreptul de a contesta valoarea cadastrală a obiectului în următoarele moduri:

 • se aplică o comisie specială pentru a soluționa litigiile privind evaluarea cadastrală;
 • se aplică autorităților judiciare.

Cazuri în care litigiul pe baza valorii cadastrală egală cu valoarea de piață, raportate în întreaga țară. Pentru a merge în instanță necesitatea proprietarului de a comanda un raport cu privire la valoarea de piață a proprietății de către un evaluator independent. În scopul determinării valorii de piață a mai multor metode de evaluator utilizează de cercetare, inclusiv studiul pieței imobiliare într-o anumită regiune.

Cum de a vinde un apartament la starea de valoarea cadastrală

Deși autoritățile și instituțiile de stat și municipale pot acționa ca un participant cu drepturi depline în raporturile juridice îi obligă să cumpere rezidențiale cetățenilor spațiilor comerciale este imposibilă. De multe ori, cu toate acestea, structurile puterii de cumpărare de locuințe de pe piața secundară pentru propriile lor nevoi. În plus, autoritățile locale, în acest fel oferă sferturi dintre cetățeni au nevoie, care au dreptul de a primi prima de apartamente (de exemplu, copiii orfani după atingerea 18 ani), care trăiesc.

În aceste cazuri, la determinarea prețului contractului, acestea sunt ghidate de valoarea de finanțare aprobate în bugetul pentru anul fiscal următor. Pentru a determina dimensiunea bugetului poate fi utilizat o varietate de tehnici și, mai presus de toate, importanța valorii cadastrale.

De asemenea, valoarea cadastrală a indicatorilor pot fi folosite pentru a face plăți către proprietarii privați în următoarele cazuri:

 • la răscumpărarea de bunuri imobile pentru necesitățile de stat și municipale, în cazurile prevăzute de lege;
 • atunci când se stabilește valoarea compensației în caz de deteriorare sau distrugere a apartamentului din vina serviciilor și organismelor publice;
 • în cazul îndepărtării forțate a unui apartament pe un acte juridice speciale de reglementare.