Care este coșul de consum și ce a mâncat

Oficialii folosesc adesea termeni precum „coșul de consum“, „consum“, „costul coșului alimentar.“

coșul de consum - un indice condiționată de bunuri și servicii care sunt considerate necesare pentru supraviețuirea omului, și anume, pentru a acoperi nevoile de bază ... Coșul de consum de energie „plasat“ un set minim de produse și servicii alimentare, care sunt considerate a fi necesare pentru a sustine viata si de sanatate.Coșul de consum include produse alimentare și nealimentare, pe baza datelor statistice determinate de coș obișnuite de lucru om consumatorului, copilul și pensionar.

Comparativ cu „versiunea“ anterioară a coșului a crescut cu normele minime de consum de carne și produse din carne, pește, lapte și produse lactate, ouă, legume, fructe și prize tăiate de pâine, cartofi, ulei vegetal și alte grăsimi. Rata consumului de fructe proaspete a crescut cu mai mult de două ori.


Spre deosebire de alimente, bunuri și servicii care fac parte din coșul de consum, nu specifică o anumită listă. Volumul de nealimentare parte - fabricate bunuri și servicii - nu este acum stabilit în termeni reali, ca procent din costul produselor alimentare, mărimea acestui raport (45-60%) este determinată prin luarea în considerare distribuția regională a celor trei zone climatice:• rece și climat continental puternic;
• cu un climat temperat;
• zone cu climă caldă.

Astfel, costurile de bunuri și servicii legate de valoarea produselor. De exemplu, în cazul în care zona este setat raportul de 50%, apoi 25% merge la bunurile și la fel - pentru servicii.

Trebuie remarcat faptul că trecerea la metoda procentuală de calcul a valorii bunurilor și serviciilor - nu este cea mai bună opțiune, pentru că în țara noastră inflația principală cade pe servicii. Acesta crește costul de energie electrică și termică, gaze, apă, căldură și t. D.

costul coșului de consum pentru un adult este de 6,300. freca. 5.4 - pentru pensionari, 6.4 - pentru copii. Aceasta, desigur, nu suma, pe care le puteți naviga în viața reală, pe baza cărora a calculat costul de trai - prețul coșului de consum. Spre deosebire de coșul de consum, a cărui compoziție este revizuită o dată la cinci ani, costul de trai variază pe o bază trimestrială și se determină pe baza prețurilor actuale pentru produse alimentare, bunuri și servicii, precum și costul taxelor și tarifelor obligatorii.

În România, în general, salariul de viață este aprobat de guvernul rus, regiunile - autoritățile din subiectele RF, dar, în orice caz, se presupune că acesta include un set de produse esențiale, bunuri și servicii care pot obține o persoană cu venituri mai modeste. În cazul în care venitul unei persoane este sub acest nivel, atunci acea persoană are dreptul la asistență publică.

„Rambler.Finansy“ monitorizează îndeaproape prețurile mărfurilor alimentare și de consum: du-te la serviciul „inflația din coșul de consum.“

a se vedea, de asemenea,