Carantină - carantină cuvântul în dicționar al limbii române

limitări care să prevină răspândirea bolilor infecțioase cu caracter epidemic sau importul în țara de dăunători. K. introdus și organizate de către autoritățile competente ale statului.(De la giorni Quaranta italian -. Patruzeci de zile) - măsuri de sistem dlyapreduprezhdeniya răspândirea bolilor transmisibile de la epidemicheskogoochaga (. Interdicție sau restricție de intrare și ieșire, identificarea și izolyatsiyabolnyh și persoanele care au intrat în contact cu ei, și colab) Sau focar epizootică (interzicerea de intrare, de ieșire, și regrupare animale susceptibile, izolarea animalelor infectate, și altele.).

- un sistem de măsuri de prevenire a răspândirii bolilor infecțioase de la sursa epidemiei, precum și cordonul de militare și de poliție. Este, de asemenea, numit prima perioadă de ședere în recruti armată în timpul antrenamentului militar de bază înainte de depunerea jurământului militar.

(Carantină) - perioada în care o persoană (sau un animal) este prezent în mod izolat de celelalte pentru a preveni răspândirea oricărei existente sau suspectate a avut o boală infecțioasă. Inițial, carantina a fost de 40 de zile, dar acum durata acesteia poate varia în funcție de boală.

limitări care să prevină răspândirea bolilor infecțioase cu caracter epidemic sau importul în țara de dăunători. K. introdus și organizate de către autoritățile competente ale statului.

QUARANTINETermin are următoarea value1. În dreptul maritim - perioada de timp în timpul operării navei la- se află în port sau un punct sanitar, înainte de dispariție pasagerilor și a echipajului de pe mal, efectuat de izolare vatra bolilor infecțioase și tratamentul pacienților; de asemenea, numit și asociate cu această perioadă de timp regulile. Fiecare navă pleacă de la. port în port Statele Unite trebuie să fie în conformitate cu dreptul maritim din SUA pentru a primi de la reprezentantul vamal al certificatului sau a unui certificat SUA Consulatul `zdorovya`, nava se aplică și de marfă, echipa și passazhirov.2. În dreptul imobiliar - dreptul la o văduvă în virtutea dreptului comun să continue să trăiască în casa soțului ei decedat timp de patruzeci de zile după moartea sa.

(Carantină) - perioadă. în timpul căreia o persoană (sau un animal) este prezent în mod izolat de celelalte pentru a preveni răspândirea oricărei existente sau suspectate a avut o boală infecțioasă. Inițial, carantina a fost de 40 de zile, dar acum durata acesteia poate varia în funcție de boală.

m. franceză. instituțiile de detenție la timp a carosabile locurile în care există ciuma sau alte infecții, nici pentru curățare, ventilate și fundurile de bunuri; avanpost medical. | Timpul de întârziere pentru acest lucru, perioadă. Apoi, patruzeci de zile de carantină. ny, instituțiilor pertinente pentru acest lucru. plier m. gărzi de carantină.Izolarea temporară a pacienților infecțioși, precum și cei care au intrat în contact cu astfel de pacienți

- Gama de restricții sanitar-veterinare și sanitare și administrative și alte măsuri menite să prevină răspândirea bolilor infecțioase la animale (articolul 1 din Legea Republicii Belarus „Cu privire la veterinar“)

Cuvinte similare în dicționar:

perioada în care o persoană (sau un animal) este prezent în mod izolat de celelalte pentru a preveni răspândirea oricărei existente sau suspectate a avut o boală infecțioasă. Inițial, carantina a fost de 40 de zile, dar acum durata acesteia poate varia în funcție de boală.

1. Izolarea temporară a cazurilor de boli infecțioase și a intrat în contact cu ei, pentru a se evita răspândirea epidemiei. // Perioada în care o navă care sosesc din zonele afectate de epidemie, nu este permis să aibă un mesaj de la mal. 2. punctul de inspecție sanitară pentru acele nave și mărfuri care sosesc din zonele afectate de epidemie.

sistem de măsuri de stat, preduprezhdayuschayaproniknovenie din străinătate cele mai periculoase dăunătorilor, agenților patogeni isornyakov culturilor și distribuția acestora. Serviciul Zadachikarantinnoy - verifica și material vegetal dezinfecția provenind din străinătate (de carantină a plantelor externe) controlul materialelor vegetale zaperevozkoy în interiorul țării (karantinrasteny internă).

persoana - in special periculoase boli infecțioase, care sunt norme internaționale votnoshenii privind ohranegranits sanitare (teritoriile). Pentru a pune în carantină boli includ variola, ciuma, holera, febra galbena.

(De la IT Quaranta giorni -. Patruzeci de zile) - restricții care sunt introduse autoritățile imperioasă speciale, care sunt responsabile pentru luarea de măsuri pentru a preveni răspândirea bolilor infecțioase. Conform legii privind transportul de mărfuri pe mare în 1924 transportatorul este exonerat de răspunderea pentru orice daune care pot fi cauzate de încărcătură din cauza restricțiilor de carantină.

(De la IT Quaranta giorni -. Patruzeci de zile) - limitări. care introduce autoritățile imperioasă speciale, care sunt responsabile pentru luarea de măsuri pentru a preveni răspândirea bolilor infecțioase. Conform legii privind transportul de mărfuri pe mare în 1924 transportatorul este exonerat de răspundere pentru orice daune. care pot fi cauzate din cauza restricțiilor de marfă de carantină.

(QUARANTA giomi IT -. Patruzeci de zile) - realizat de măsurile sanitare de stat pentru a preveni importul în țara de boli contagioase epidemice și dăunători. În prezent, K n. supus unor sarcini de origine animală și vegetală, ambalaje, materiale de ambalare și vehicule.

(Din IT QUARANTA giomi - patruzeci de zile) - un set de măsuri sanitare de protecție pentru prevenirea (prevenirea) raspandirea (intrarea din străinătate), boli infecțioase și dăunătorilor agricoli și a bolilor. Ph.D. supus unor sarcini de origine vegetală și animală, ambalaje și materiale de ambalare, mijloace de transport. mărfurile de import relevante trebuie să aibă certificat de carantină (veterinar) de la agențiile relevante ale țării exportatoare. A se vedea. T.zh. Certificatele sanitar-veterinare și sanitare.

1. Related de VALUE. un substantiv. carantină asociată cu ea. 2. Caracteristica carantinei, care este caracteristică pentru el.

- documentul medical care să ateste că importate (exportate) plante, fructe și legume nu sunt contaminate cu dăunători și boli specificate în contract, și provin din zone defavorizate în raport carantină.

Cm. Certificat de carantină.

- documentul medical care să ateste că importate (exportate) plante, fructe și legume nu sunt contaminate cu dăunători și boli specificate în contract, și provin din zone defavorizate în raport carantină.

Cm. Certificat de carantină.