Caracteristicile comparative ale acoperirilor ușilor

În acest articol vom compara principalele tipuri de acoperire usi de interior. Vom fi ghidat de 2 criterii: aspectul și caracterul practic. În prezent, cel mai popular pe piata de usi de interior sunt următoarele acoperire:
  • furnir natural;
  • Spon fine-line (artificiale);
  • Un film de PVC;
  • efect de film-finisaj decorativ.

Caracteristicile comparative ale acoperirilor ușilor

Furnire - un strat foarte subțire de lemn obținute prin retezarea sau cojire. La fabricarea de furnire, diverse tipuri de lemn, inclusiv cires, nuc, stejar, fag, wenge si altele. Foile de furnir este cunoscut de a avea o dimensiune limitată, iar producătorul este necesar, de exemplu, pentru aceeași ușă, pentru a colecta mai multe foi de furnir și fiecare este unic în textura și umbră, o unitate, o așa-numită „cămașă“, în care diferențele nu au fost foarte vizibile. Ușă într-un apartament modern decât una / două, și multe altele, desigur, că, pentru consumator, este important ca acestea sunt toate de aceeași culoare și model. Este clar că, pentru a se asigura că este o coincidență producătorul trebuie să asigure stabilitatea performanței pentru întregul partid ușă, dar este de câteva sute sau chiar mii de bucăți. Este mare și procentul de deșeuri, „căsătorie“, deoarece este de multe ori diferențele de ton și furnir textura devin vizibile numai în etapa finală de producție, după tonifiere și lăcuire a produsului finit. Selectarea tricouri foarte consumatoare de timp și proces costisitor, astfel încât ușile realizate din furnir natural sunt scumpe. Luați în considerare o anumită interacțiune furnir cu mediul.

Caracteristicile comparative ale acoperirilor ușilor

În primul rând, furnir, precum și orice tip de lemn „frică“ de umiditate și uscăciune. În ambele cazuri, acesta este deformat (fisuri), și, prin urmare, o condiție de funcționare este de a menține nivelul de umiditate din interior dorit. Pentru a preveni efectele negative explicite de suprafață microclimat furniruită, precum și pentru a proteja învelișul de ștergere sau deteriorări mecanice, uși lac. Cu cât stratul de lac, cu atât mai mult are tendința de a sparge. Destul de des, pentru a observa cum de la un impact foarte mic pe o astfel de suprafață la acea locație este format dintr-un halou albicios, care nu pot fi eliminate prin orice metode și mijloace. Există lacuri mai flexibile, dar, respectiv, și cu duritate mai mică. Ei au probleme similare, dar există o altă - formarea de urme de lovituri. Pentru proprietarii de animale de companie suprafata lacuita - este mai degrabă o durere de cap, mai degrabă decât mântuirea. Al doilea punct de important - aceasta este o întunecare sau decolorare a furnirului în timp atunci când sunt expuse la lumina soarelui.

În ciuda faptului că furnirul - materialul de origine naturală, multe proprietăți ale „naturalețea“ a acoperirii după impregnare a soluției-rezistent la umezeală, lacuri și alte chimie, își pierd relevanța. Deci ierbar, lacuite, la fel de util sau inofensive, și modul în care flori artificiale.

Aspect. Desigur, nimic nu se poate decora ușa de matrice, ca furnir natural din același lemn.

Spon fine-line (artificial)

„Furnir artificial“ - nu destul de o declarație clară pentru fine-line, de la înființarea sa - aceeași origine naturală, dar spre deosebire de furnir din lemn, materia primă din care este un lemn de rasa, fin-line are o bază ușor diferită. Fine-line fabricarea plăcilor de furnir în creștere moale economie (în principal, plop), prin colorare, formând o în blocuri, care sunt apoi obținute furnir diferite culori, modele si dimensiuni.Tehnologia de producere a fine-line este după cum urmează: din furnir de lemn rezultat se face o grosime dorită. foi de furnir sunt tăiate și vopsea peste cu un program special, oferindu fiecare dintre ele nuanta potrivita. Ele sunt apoi pliate din nou într-un program special, astfel încât straturile colorate format modelul dorit. Straturile din stivă este dimensionat. Întregul pachet este uscat într-un cuptor sub presiune. foi fine, după polimerizare completă a adezivului, din cauza obținut re semifabricatul solidă în final tăiat furnir remodelate. Ieșirea este uniform colorată foi late de furnir. Astfel, acesta a rezolvat problema costului ridicat al produselor furnir - utilizarea lemnului ieftine, a dispărut necesitatea de muncă laborioasă privind selectarea tricouri, precum și consumul de materiale a scăzut considerabil.

Cu toate acestea, fine-line, ca materie primă are o rezistență foarte scăzută. În plus față de acest furnir artificial, precum și naturale, are o rezistență slabă a apei.

Aspect. Imitație are o imitație, furnir artificial transmite culoare, dar spre deosebire de furnir natural, de culoare artificială este uniformă și lipsită de model de lemn, și anume individualitate. Acesta a pierdut frumusețea din lemn natural, furnir și după apel - ușă decorate într-o matrice naturală din aceeași specie cu un model natural și culoare.

Dacă nu se poate imitație completă și caracteristicile tehnice ale furnirului simulate este mult inferior natural, este logic să acorde o atenție la acoperiri mai practice, de exemplu, de acoperire pe bază de PVC.

PVC de acoperire

Caracteristicile comparative ale acoperirilor ușilor

Acoperirea este realizată din PVC dur, care nu conține plastifianți vaporizabile. Acesta este un produs ecologic care nu conține cadmiu, plumb sau formaldehidă. PVC film este produs, de regulă, cu un tratament antibacterian și antifungic, prin urmare, îndeplinește toate normele și standardele de igienă. Datorită naturii lor termoplastic, filmul ia ușor forma de unghiuri ale suprafețelor concave și convexe, repetând exact contururile lor.

În cazul în care furnirul este destinat pentru a decora ușa într-o matrice naturala, filmul realizat din PVC, mai degrabă, pentru a spori caracterul practic, și anume crește durata de viață - pentru a crește rezistența acoperirii la stres mecanic și mediul înconjurător. Acest strat nu are nevoie de nici o îngrijire specifică, ușor de curățat prin diferite mijloace, nu decolorează, nu crapă, nu se teme de apa, nu necesita lacuire felul impregnate de soluții rezistente la umezeala, și mult mai mult „nu“, în comparație cu furnir natural și, mai mult, în comparație cu fi-line.

Aspect. O sută la sută imitație de lemn furnir precum si orice alt material, desigur, acest strat nu este în vigoare. Dar calitatea jocului același nume textura Wood este încă la un nivel suficient. lucioasă de film PVC remarcabil imita suprafata lacuita, dar lac considerabil mai practic. Paleta de culori nu este limitată la texturi de lemn, există o mulțime de alte culori, de exemplu, materialele care nu sunt de origine vegetală, care este o superioritate clară față de alte acoperiri. Usi de cost cu acoperire din PVC este mult mai mic decât cu un strat de furnir natural si in majoritatea clientilor usi de acoperire din PVC cazuri furnir artificial mai ieftin.

efect de finisaj de film decorativ

Caracteristicile comparative ale acoperirilor ușilor

Acest tip de acoperire provin din industria mobilei. Efectul decorativ finisaj de film simulează, de asemenea, diferite tipuri de lemn. De fapt, acest capac este un singur strat de țesătură din hârtie texturată, astfel încât caracteristicile sale sunt apropiate de cele de hârtie simplă, ceea ce sugerează un nivel scăzut de practic. Utilizarea principală a acestui motiv în fabricarea acoperirii ușilor - ieftinătate. Este această acoperire este utilizat în ușile de clasa economic. Dar, poate, în acest scop, de principalele sale avantaje, dar contra lipsite de ambiguitate:

  • Filmați cu finisaj gonflează-efect și exfoliază în contact cu apa (în cazul poluării care să acopere curat, va fi aproape imposibil, în baie și în cameră cu umiditate ridicată, astfel de uși nu pot fi setate).
  • Film cu finisaj efect nu este durabil utilizat din cauza rezistenței slabe la impact mecanic, abraziune.

efect exterior finisaj decorativ de film seamănă cu un strat de PVC, dar poate la asemănările se încheie.

Asta e tot ce am vrut să spun despre acoperirile. Sperăm că aceste informații vor fi de folos în alegerea unei uși de interior din Penza.