Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Ceea ce este într-o zonă suburbană pot fi folosite furtunuri? Care sunt acestea? Cum, de exemplu, aranjate cu stropire în creștere un furtun de grădină? Cum de a alege cea mai bună dimensiune? Să încercăm să găsim răspunsuri la lista de întrebări.Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Udarea plantelor stabilite. Cu toate acestea, furtunul în țară necesară nu numai pentru acest lucru.

Scopul utilizării

Pentru a începe, să definească cele pentru care pot fi utilizate furtunuri.

 • Udarea - aplicarea cea mai evidentă. Un tub flexibil este folosit pentru alimentarea cu apă din conducta de apă fixă ​​sau pompă.

Util în magazine este ușor de găsit spray-uri care fac udarea mai convenabil și eficient.
Aparatul, de mai multe pâlnie de duș crește rază lungă, și în același timp previne solubilizarea solului, spargerea fluxul de apă în fluxuri subțiri.

Evident, singura cerință atunci când udare este rezistent la presiune internă: nebulizator parțial sau complet suprapusă poate ajunge la 3 - 4 kg / cm2.

 • aportul de apă dintr-un puț sau un corp de apă naturală aduce alte cerințe. Deoarece pompa de suprafață creează o presiune negativă în furtun, el are nevoie de o mare rigiditate inel - sau presiunea atmosferică doar încreți peretele lui.
 • Pomparea de puțuri de drenaj, rezervoare naturale, fose septice si haznale suburbane. Deoarece pompele de drenaj fecale pot fi folosite absolut orice furtunuri, al cărui diametru corespunde dimensiunii duza pompei, nici vid, nici excesul de presiune ridicată, în acest caz, nu este generat.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Pompare pompa de evacuare a apei de ploaie.

 • În cele din urmă, furtunuri pentru grădină și conectori pot fi folosite pentru instalarea unui sistem de irigare fixe din țară, și chiar ... o apă staționară.
  Desigur, ei au o rezistență mecanică mai mică în comparație cu țevile polimerice sau din material plastic; dar activul este un avantaj semnificativ - capacitatea de a demonta sistemul de iarnă și să ia-o la portbagajul unei mașini fără prea multă dificultate sau chiar într-un rucsac.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Sistemul de irigare staționare.

Materiale și soluții

Obiectivele și cerințele corespunzătoare, am formulat. Acum, să vedem ce putem oferi piața modernă.

furtunuri pentru grădină de cauciuc au fost, de asemenea, utilizate de către bunicii noștri. Ei sunt la această zi, găsit la vânzare, deși predat în esență pozițiile lor soluții mai moderne.

De ce cauciuc presat de plastic omniprezente?

 1. De-a lungul timpului (mai ales atunci când intră în contact cu apa, compuși bogate în calciu), cauciuc, își pierde elasticitatea și devine fragil. De aici - fisurile inevitabile și scurgeri.
 2. În mod similar, pe cauciuc acționează ultraviolete. Depozitarea în aer liber este contraindicată.
 3. La depozitarea coacerii furtunului și revine la secțiunea inițială circulară numai în cazul în care presiunea apei semnificativă, care poate oferi, nu orice apă de vacanță.

Recent, oțel mult mai frecvente furtunuri din PVC plastifiat. Mai mult de preț competitiv le-au combinat cu o rezistență suficient de mare și, cel mai important, durabilitate: chiar și atunci când este depozitat în afara furtun de grădină de grădină vă va servi pentru cel puțin un deceniu.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Nuance: PVC devine fragil la geruri puternice.
Depozitați furtunurile în încăperi neîncălzite pot fi, dar mutarea sau să le desfășoare în frig este extrem de nedorit.

În cele din urmă, cele mai practice (dar, de asemenea, cel mai scump) Soluția - poliuretan. Este durabil și rezistent la uzură, în timp ce flexibilitatea este reținută în intervalul negativ de temperatură larg.

În cazul în care este nevoie de rezistență ridicată în raport cu pereții de armare a presiunii interne utilizate.

Ce este și cum se poate face? • furtun de gradina armate cu cauciuc armat fir de nailon, care este lipită între două straturi de membrană.
 • Nailon și poliester sunt utilizate pentru armarea din PVC si poliuretan; dar, în acest caz, firul de armare nu este lipit, dar fuzionată la termoplastic.
 • În acele cazuri în care nevoia deosebit de mare rezistență la tracțiune, furtun cuprat poate fi armat pentru rezistență la coroziune mai mare din sârmă de oțel. Cu toate acestea, într-o grădină nu se aplică soluții, practic, relevante: acestea sunt mult mai solicitate în industria minieră, în special - pentru pomparea celulozei extras rase.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Poliuretan cu armătură din oțel.

Care furtun utilizat pentru aportul de apă? Ca o regulă - Capron armat pneuri; rigiditatea inelului este asigurată de grosime mare de perete (de la 3 - 4 milimetri). Un pic mai puțin - PVC ondulat: ondulare asemenea, face ca furtunul să se prăbușească sub vid.

Împreună cu furtunuri pentru consumul de apă este adesea țevi din polietilenă sunt folosite au mult mai puțin flexibilitate, dar rigiditatea lor este mult mai mare.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Material - PVC ondulat.

Deoarece excesul de presiune în timpul de pompare rareori depășește 0,5 kgf / cm (corespunzând la o presiune de cinci metri), anumite cerințe specifice nu sunt furtunuri. Orice material utilizat; armare va fi nici un obstacol, nici un avantaj.

sisteme staționare

Ce produse pot fi utilizate la instalarea cu mâinile lor sistem de stropitori staționar? Instrucțiuni, în general, este destul de clar: alegerile noastre - poliuretan si furtun PVC armate cu fire sintetice.

3-4 suprapresiune atmosferica pentru acestea sunt un modul normal; întărită de produse din sârmă acestea diferă mult mai compatibil cu accesoriile. O varietate de cuplaje si adaptoare pentru furtunuri pentru grădină pur și simplu nu sunt proiectate pentru rama de consolidare greu.

Cum să conectați furtunul la țeava filetată sau pompa alt segment al aceluiași furtun? Este dificil de a efectua ramificare de alimentare cu apă improvizate? În general, conectorii de plastic utilizate, care seamănă puternic racorduri pentru conducte de legătură.

Instalarea de conectare este după cum urmează:

 1. conector Piuliță este slăbit sau complet eliminată, și a alerga la capătul atașabil al furtunului.
 2. Apoi furtunul este tras pe conectorul de montare.
 3. Când strângeți piulița de pe capacul Uniunii el este încrețită pentru a finaliza de etanșare a conexiunii.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Împreună cu conectori folosesc adesea fitinguri obișnuite - realizate din policlorură de vinil neplastifiată și alamă. Furtunul este tras pe ele, cu un oarecare efort și, dacă este necesar, încrețită clemă de aluminiu sau sârmă de legare.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Accesorii din plastic pentru sisteme de irigare.

Este util în cazul în care pre-montaj pentru a freca săpun pentru a face o conexiune va fi mult mai ușor.

Deoarece conectori au aceleași funcții ca și accesoriile în apă, la vânzare puteți găsi produse cu aceeași funcționalitate:

 • Tees și cruci;
 • Adaptoare pentru filete de țeavă pentru conectarea cu pistolul și apa curgătoare din oțel;
 • adaptoare diametru care permit furtunuri înnădire secțiuni diferite.

Cum de a alege diametrul furtunului? Ce este măsurat? Ceea ce înseamnă, de exemplu, numele speciei „furtun de gradina 3: 4 50 m“?

Determina dimensiunea este destul de simplu: este suficient pentru a evalua performanța de care aveți nevoie.

Diametru interior, mm

Debit de apă m3 / h

Atunci cand folositi sprinklere si apa de pulverizare a cererii se reduce cu 2,5 - 4 ori. De asemenea, nu uitați despre rezistența la curgere a alimentării cu apă lungă: cu o lungime de peste 20 de metri este mai bine să cumpere mai gros pas furtun.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Pierderea cap este direct proporțională cu lungimea furtunului, și este invers proporțională cu secțiunea sa transversală.

De regulă, dimensiunile produsului pe piața internă sunt în milimetri. Cu toate acestea, împreună cu aceste marcaje pot fi găsite, în care diametrul specificat în inci britanic. În acest sistem de traducere este oarecum mai complexă decât simpla multiplicare cu 25,4 inci (25,4 engleza inci este egal mm).

Dimensiune în inchi

Dimensiuni în milimetri

Astfel, desemnarea „3: 4 50 m“, ne spune că acesta este un diametru de 20 mm și o lungime de 50 de metri.

soluţii personalizate

Cuplu proiectează furtunuri pentru grădină merită o mențiune specială.

Deci, numit furtun de minute perforație. Sub presiune, el servește ca un pulverizator, umezirea uniform un pat de-a lungul care a pus.

întindere

Lungirea, sau creșterea sau extinderea furtunului poate fi găsit în două variante.

În primul rând - spirală din poliuretan. Tensionarea provoacă-l în totalitate sau parțial îndreptat, ceea ce duce la o alungire de 8-15 ori, în funcție de diametru.

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

În fotografie - o astfel de soluție.

Al doilea exemplu de realizare este un poliuretan elastic carcasă interioară, alungire și extensie care este limitată la acoperirea nylon. De asemenea, protejează poliuretanului împotriva deteriorării accidentale. În acest caz, alungirea considerabil mai puțin - aproximativ de trei ori; dar produsul are o greutate specifică minimă (mai puțin de 20 de kilograme pe metru).

Caracteristici furtun de grădină de produse pentru irigații, precum și conectori și adaptoare, foto și video

Udarea XHose China.

concluzie