Caracteristici ale relațiilor publice - studopediya

Teoria juridică dezvoltată în detaliu într-o # civilă 8209; științe juridice. În ceea ce privește relațiile publice, au studiat mai puțin extensiv sau sunt considerate de modelul împrumutat din domeniul științelor de drept privat. Între timp, relația, pliere în public # 8209; sfera juridică, caracterizată prin specificitate ridicată.Una dintre specificul relațiilor publice datorită faptului că acestea sunt formate în zona de interes public. Aceste relații publice reglementate de dreptul public (constituțional, administrativ, penal, etc.).

O altă caracteristică a relațiilor publice este că este inerent într-o listă specială a participanților. În cazul în care subiecții private ale raporturilor juridice pot fi, practic, toți participanții potențiali în comunicare juridică, publicul - una dintre părți sau ambele părți sunt supuse autorității publice. stat, agenție de stat, ofițer, alte autorități publice mass-media (guvernele locale), și în relațiile internaționale - două sau mai multe state. Niciodată subiect al relațiilor publice nu pot fi două persoane, în cazul în care nu au autoritatea. În consecință, relațiile publice, așa cum sa menționat deja, este întotdeauna relațiile de putere.

Spre deosebire de relațiile private, în cazul în care ambele părți sunt egale, în persoane juridice publice nu au un statut juridic egal. Când vă alăturați persoanele juridice publice nu pot exercita liberul arbitru, deoarece acestea sunt asociate încredințate lor statutul de competență consacrate, funcții, activități în afara, și așa mai departe. D. Astfel, relațiile publice nu implică egalitatea participanților, ci dimpotrivă, fiind o formă de punere în aplicare a autorității publice întotdeauna axat pe subordonarea comportamentului și a acțiunilor de interes public.

Puteți afla unele detalii și conținutul juridic al relațiilor publice. În domeniul punerii în aplicare a dreptului public, există așa-numitele drepturi subiective publice (prof. G. Maltsev). Acest lucru înseamnă că actorii implicați în public # 8209; activitățile juridice desfășurate în primul rând funcții guvernamentale și sarcini, și, prin urmare, ar trebui să fie efectuate în primele puteri oficiale. Ei nu dobândesc drepturile care le aparțin personal.

Cea mai mare controversă în știință este problema obiectului relațiilor publice. Se afirmă uneori că acest tip de relații se referă la fără obiect. Cu toate acestea, această poziție înseamnă că entitățile de putere publică intră într-o relație juridică numai pentru dobândirea de drepturi și obligații legale. Ele sunt valoroase pentru subiectele, și nu interesele specifice și binele public. În cazul în care o persoană privată sunt supuse bunăstării materiale și a valorilor spirituale și de altă natură, relațiile publice un astfel de obiect poate servi interesul public. concretizată în fiecare relație.Trebuie remarcat faptul că, în teoria generală a relațiilor ca obiectul este acceptat să aloce, în # 8209; În primul rând, obiecte de activitate care sunt fenomene ale materialului și lumea spirituală; în # 8209, iar al doilea, relația entitate de interes participanților (prof VN Protasov.). Ele pot coincide, dar poate varia în funcție.

Obiectul de interes constituie beneficiile care se datorează apariția de relații juridice și reflectă scopul său, eficacitatea. În acest caz, o relație poate fi mai mult de un obiect. Și dacă are ca obiect semnificativ din punct de vedere al activității juridice este adesea absentă, obiectul de interes este întotdeauna prezent, ca având nici un interes, nici unul dintre subiectul nu intră într-o relație juridică.

În relațiile publice obiect acționează în primul rând ca un obiect de interes. Această specificitate de date juridice și, spre deosebire de relațiile juridice private. Cele mai recente plus față de obiectul de interes este întotdeauna prezent și obiectul de activitate legală sub formă de obiecte ale lumii materiale și spirituale, ca rezultatele comportamentului sau activității foarte legale. Relațiile publice ale coincidența celor două obiecte nu se observă. Aici obiectul de interes al părților juridice, adică. E. Despre care există relații publice.

Prin originalitate relațiilor publice ar trebui să includă, de asemenea, caracteristicile faptelor juridice ca baza dinamicii acestui tip de relații. Condiția preliminară principală a relațiilor publice este existența organelor de stat, organele autonomiei locale și competența acestora funcționarii de persoane pentru a efectua anumite acțiuni guvernamentale, cum ar fi contracte publice # 8209; obligații legale sau să îndeplinească un ordin în baza legii organismului părinte sau oficial.

Unii oameni de știință cred că un fapt juridic, un angajat pentru apariția unor relații publice, numai legea (sau alt act juridic de reglementare). Asta este corect. În același timp, într-o relație contractuală în public # 8209; sfera bază legală de origine, încetare și schimbarea relațiilor publice va fi contractul standard, și în relațiile internaționale - încheierea și ratificarea autorităților de stat ale contractului constitutiv.

Un loc special în sistemul de relații publice ocupă o relație de protecție. care apar atunci când există un litigiu cu privire la dreptul sau ca urmare a infracțiunii, adică. e. în situații de conflict. Acest tip de protecție juridică pentru utilizarea sau măsuri de răspundere juridică.

raport juridic de protecție publică manifestă aceleași caracteristici ca și relațiile publice de reglementare a discutat mai sus. Cu toate acestea alocate originalitatea lor. care este după cum urmează:

1) intrarea involuntara într-o relație de protecție publică, incapacitatea de ieșire liberă de ele;

2) responsabilitatea legală, care este stabilit în cadrul de aplicare legală, este întotdeauna public. deoarece este statul, reprezentat de autoritățile competente în cauză pentru a aduce infractorii la răspundere juridică. Astfel, uneltele de stat care îi aparțin dreptul legal de a utiliza constrângere. Relația de drept este întotdeauna de stat prezent sau organisme și funcționarii autorizați;

4) executarea raporturilor juridice se caracterizează prin prezența de interes semnificativ din punct de vedere opus, este interesat să primească protecția drepturilor lor prin forțarea de cealaltă parte pentru a efectua anumite acțiuni în favoarea sa; de altă parte, servind ca pravoobyazannoy, se străduiește să atingă cealaltă parte a eșecului creanțelor lor sau absența oricărui refuz oficial # 8209; sau responsabilitățile acelei părți.

Astfel, relații publice a variat în tipul lor, natura, model, deoarece acestea sunt în legătură cu activitățile autorităților publice, care, la rândul său, se datorează diversității funcțiilor lor.