cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament

Cancer de piele - o tumoare malignă care se dezvoltă din celulele epidermei (acoperi) celulele pielii.
Melanomul - extrem tumorii maligne a celulelor pigmentare ale pielii.Cauzele cancerului de piele

Cauzele cancerului de piele pot fi împărțite în: exogene și endogene.

1. Factori exogeni (extern).

- Unul dintre cei mai importanți factori exogeni pentru cancerul de piele ia în considerare impactul radiațiilor UV (de exemplu, spectrul UV de lumina soarelui). În timp ce o radiație UV daune pielii cronice, riscul de melanom la cel mai mare grad la dezvoltarea de celule bazale și cancer de piele cu celule scuamoase este crescut importanta in timpul (poate chiar și o singură) expunerea periodică la lumina solară intensă. Această poziție este confirmată de faptul că melanomul pielea este mai frecventă în zonele corpului îmbrăcăminte protejate. Sa constatat că melanom oameni bolnavi de multe ori, cele mai multe ori fiind în cameră, dar supuse periodic la expunerea la UV intensa (distractie in aer liber sub soare). In timp ce cancerul de piele apare pe zonele expuse. Se crede că creșterea incidenței cancerului de piele, în anumită măsură
Este asociat cu distrugerea stratului de ozon din stratosferă și de retardare cele mai multe raze UV.

- Un factor important și foarte frecvent etiologic de melanom - trauma nevi pigmentat (contuzii, escoriații și tăieturi).

- Există rapoarte de un posibil rol etiologic de iluminat cu raze fluorescente, substante cancerigene chimice, cum ar fi vopsele de păr, precum și radiații ionizante și câmpuri electromagnetice puternice.

2. Factori endogeni.

- Pe incidența cancerului de piele afecteaza factori etnice. Tumoarea este mai frecventa la persoanele cu pielea echitabil, pentru negri apare mai puțin frecvent.

- Cancerul de piele si cel mai frecvent melanomul apare la persoanele cu o cantitate mică de pigment în țesuturi (de exemplu, cu pielea deschisa la culoare, păr, ochi), care este combinat cu o sensibilitate crescută la razele UV. Având în vedere culoarea pielii și a părului, riscul de cancer este crescut de 1,6 ori la blondele, de 2 ori - la persoanele cu pielea echitabil și de 3 ori - roscate.

- În ultimii ani, tot mai multă importanță în apariția cancerului de piele ofera factorii imunitar. Imunosupresia si imunodeficienta a corpului creste riscul de boli. În plus, anumiți factori endocrini sunt importante. În special, sa constatat că sarcina poate
au un efect stimulator asupra degenerarea nevi pigmentat.

- Impactul asupra bolilor de sex, vârstă și localizarea anatomică a tumorii. Acești factori sunt strâns legate între ele. piele Melanom de 2 ori mai frecvent la femei, cu o incidență de vârf, la vârsta de 41-50 ani; Cel mai adesea afecteaza oamenii din 5 deceniu de viață; site-ul tumora cel mai frecvent este pielea membrelor și a trunchiului; la femei melanomul primar este localizat de obicei pe fata, fese si picioare, bărbați - pe pielea anterior și suprafața laterală a peretelui toracic, solduri, mâinile, degetele de la picioare și toc.

- În plus, există o serie de boli ereditare ale pielii care predispun la dezvoltarea cancerului (xeroderma pigmentosum, boala lui Bowen, boala Paget, și altele).

Tipuri de cancer de piele:

1. cancer cu celule bazale (carcinom cu celule bazale) - umflarea stratului superior al epidermei care poartă același nume, este caracterizat printr-o creștere în țesutul cu adâncimea de distrugere nu este în măsură să metastaza, previne recidivele.

Se poate manifesta ca noduli desecare dimensiune de 2-5 mm, predispuse la ulcerare sau o dimensiune nod mare de 2 cm sau mai mult.
Nu este periculos, cu excepția cazului dacă este situat pe fata sau urechi, în acest caz, se poate ajunge la dimensiuni mari, germinează autoritățile se confruntă cu: nas, globul ocular, urechea cu distrugerea infecției și dezvoltarea de până la leziuni ale creierului.
Mai frecvente la vârstnici. Poate că, în colaborare cu tumori ale organelor interne: intestine, stomac și altele.

2. carcinomul cu celule scuamoase - apare din celulele situate profund straturi de piele are o creștere agresivă, este capabil de a ajunge la o dimensiune mare și de a metastaza la ganglionii limfatici si organele interne. Tumora are vedere la nod sau nod, sau un fel de „conopidă“.

cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament

3. Cancerul apendicelor pielii - o tumoare malignă a glandelor sebacee, glandele sudoripare si foliculii de par.

cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament
cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament
cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament


Cancerul de piele fanere

4. Melanom - cancer de piele nu este tratata, este tumora maligna extrem de agresiv al pigmentului pielii, metastazează rapid, practic netratabile. Ia forma pete de pigment (), luminoase semne din nastere negru sau roz. pete de creștere rapidă (bezpigmentnaya melanomul este mai putin frecvent). De multe ori, în melanomul renăscut mol obișnuit.

cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament
cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament
cancer de piele, melanomul - cauze, simptome si tratament

Simptomele de cancer de piele

Există mai multe semne de mole transformare malignă (nev):

1) Creștere orizontală;
2) creșterea verticală deasupra țesuturilor înconjurătoare;
3) Aspectul de asimetrie sau forme neregulate (dantelate) margini, apoi și schimbarea formei sale;
4) totală sau parțială (neuniforma) schimbarea culorii, legată de apariția unor porțiuni de depigmentare;
5) Apariția unui sentiment de mâncărime și de arsură;
6) Ulceratii epidermice peste mol;
7) Suprafața de umiditate și de sângerare la suprafața sa;
8) Absența sau pierderea părului de pe nevul de suprafață;
9) Inflamația în nevul și țesuturile înconjurătoare;
10) nev suprafață peeling pentru a forma un cruste „uscate“;
11) Apariția mici noduli punct de pe suprafața alunițe;
12) filială Aspect pigmentate sau formațiuni roz (sateliți) în jurul nevul pielii;
13) Schimbarea nevul consistenta, care este, de înmuiere sau slăbire a acestuia;
14) Aspectul unei suprafețe strălucitoare lucioasă;
15) Dispariția modelului de piele de pe suprafața de moli.

Diagnosticul de cancer de piele

Diagnosticul de cancer de piele este stabilita pe baza unui număr de studii:

- observarea vizuală a aspectului estimat dimensiunea tumorii, starea de incadrand ganglionilor limfatici;

- frotiu sau răzuire cu o tumoare medicul face un instrument special, luat materialul trimis la laborator citologie pentru examinare la microscop, celulele de pe mintea exterioară poate determina cu exactitate sau suspectează că o anumită tumoare a pielii. În nici un caz nu le poate îndepărta sau răni tumorale sugestive de melanom, deoarece aceasta poate duce la dezvoltarea de metastaze.

- Biopsia: Eliminarea unei piese de cercetare asupra tumorii sau întregul (biopsie totală) pentru examinarea la microscop;

- cu ultrasunete a tumorii și a ganglionilor limfatici din jur este folosit pentru diagnosticarea mai precisa a tumorilor și a metastazelor;

- examinarea cu ultrasunete a abdomenului se face pentru a exclude metastaze la distanță în organele abdominale;

- X-ray de plămâni pentru a elimina metastaze pulmonare.

Etapele de cancer de piele:

Etapa 1: dimensiunea tumorii mai mică de 2 cm;
Pasul 2: Dimensiunea tumorii de la 2 la 5 cm;
Etapa 3: dimensiunea tumorii este de 5 cm sau mai mult are metastaze ganglionilor limfatici din apropiere (de exemplu, pentru tumorile cutanate ale umărului - ganglionilor limfatici axilari);
Etapa 4: tumora invadează organe blizlezaschie (mușchi, oase, cartilagii) sau metastaze la distanță detectate.

Această clasificare nu se aplică în cazul melanomului, este utilizat pentru stadializarea adâncimea de germinare a pielii și a țesuturilor subiacente.

Supraviețuirea cancer de piele este cu siguranță diferite, în diferite etape: la primele două etape semnificativ mai bune prognosticul și rata de supraviețuire se apropie de 100%, în timp ce rata de supraviețuire de 3-4 scade brusc la aproximativ 70% m sau mai puțin. În ceea ce privește melanomul, chiar și perspectivele nu este întotdeauna pozitiv la etapele inițiale, tumora poate metastaza rapid la orice organe interne și a creierului.

Tratamentul cancerului de piele

In tratamentul cancerului de piele, la fel ca orice cancer, rolul principal aparține metodei chirurgicale. Îndepărtarea tumorii in tesuturile sanatoase promit supravietuirea pe termen lung si absenta recidivelor.

Basaliomas pentru tratamentul pielii, in special pe fata, în cazul în care pielea nu este foarte mult și pentru a atinge un efect bun cosmetic este dificil de a utiliza cu succes terapia cu radiații la o doză de 40 până la 50 Gy. In plus, terapia cu radiații pot fi utilizate pentru tratamentul cancerului de piele cu celule scuamoase. La fragil, pacienții vârstnici cu unguent chimioterapeutic utilizat anterior acum au fost înlocuite prin metode mai eficiente, cum ar fi chirurgie si radiatii.

În prezența cancerului de piele metastatic în imposibilitatea eliminării complete a acestora, folosind chimioterapie, precum și utilizarea acestuia în prezența metastazelor în ganglionii limfatici din apropiere, pentru a preveni reapariția bolii.

In tratamentul melanoamelor cutanate utilizate, de asemenea, metoda chirurgicala, in prezenta metastazelor posibile diferite scheme de chimioterapie, dar efectul lor este neglijabil, deoarece tumora nu este, practic, sensibil la oricare dintre chimioterapie moderne. Radioterapia pentru melanomul nu este folosit, deoarece tumora nu este sensibil la ea.

remedii populare Tratamentul inacceptabile, în special în cazul melanoamelor, deoarece orice comprese și loțiunile pot spori in mod dramatic cresterea tumorii.

Complicațiile cancerului de piele

Complicațiile de cancer de piele pot apărea: dezvoltarea infecției (abces); sângerare din tumora, incarnarea tumora organe vitale (vase mari ale globului ocular, meninge si tesutului cerebral la locul tumorii in cap si in cazuri severe).

Prevenirea cancerului de piele

Prevenirea cancerului de piele si melanomul, practic, este de a reduce expunerea la soare, mai ales la persoanele cu pielea deschisa și în țările calde cu climă toridă și nefamiliare. Doar evita accidentele de muncă și leziuni ale pielii (produse chimice, metale, arsenic).

consultație medicală pentru cancerul de piele si melanom:

Î: Cat de des intalnita este cancerul de piele?
Răspuns: Aceasta este cele mai comune tumori, in special carcinom cu celule bazale. Aceste tumori se gasesc peste tot, dupa 60 de ani, mulți pacienți nu acorde atenție la ei, ca și creșterea tumorii este lentă și nu provoacă îngrijorare.

Î: Ce este melanomul și mai periculos este?
Raspuns: Melanoma - aceasta este o tumoare malignă extrem de pigment al pielii și a mucoaselor. creștere agresivă periculoasă și metastaze rapide în ganglionii limfatici din apropiere și în organele interne. Metastazele de melanom intr-un timp scurt, poate duce la epuizare și moartea pacienților, chiar și cu utilizarea întregului arsenal de echipamente medicale moderne.

Buna ziua, am o problemă ar trebui să spun la doctor încă nu a mers. Poate cineva va spune, după o accidentare poate să apară cancer de piele sau os? Sunt mai mult de o jumătate de an în urmă, rănit piciorul, iar tumora, deoarece și nu dispare dimensiunea sm.5 și atunci când apăsați dureri.

Doar din spital. Scoateți alunițe, sub axila stângă, a trimis-o pe histologie și ovaționat-ZloK azi mâine Calitativ va spune ce stadiu de șoc.
Și ce se va întâmpla cu mine. Medicul scos un mol când Erez examinat-cut limfauzel pare în ordine. Trimite în dipanser Cancer. Cineva spune-mi ce sa întâmplat cu mine va face, cum să trateze.