Camellia acasă

Camellia acasă

Informații generale despre Camellia plantelor

Camellia este un reprezentant al familiei botanice de ceai. Ea provine din regiunile tropicale și subtropicale ale continentului asiatic. Aria de distribuție a exoticului acoperă teritoriul Japoniei, China, Indochina, Coreea. Camellia găsit, de asemenea, în Filipine și insula Java. Numele floare vine de la numele preotului G. Kameliusa, care a fost, de asemenea, un naturalist. A fost acest om a început să crească Camellia în Europa.frumusete exotice se referă la evergreen-uri. Există două forme de viață: arbust și copac. Interesant, Camellia este atât frunziș decorativ și cultură înflorește decorative. Frunzele sale sunt pieloase, cu suprafața lucioasă și o formă eliptică. Vârfurile organelor vegetative pot fi atât de ascuțite și dure. Ele sunt unice sau în perechi, câte trei cresc. Organele de reproducere a înfloririi decorative exotice disting prin prezența unui număr mare de stamine si petale de cărămiziu delicate, roz sau de culoare alb pur, fuzionată la baza. Flori Camellia foarte durabil: fiecare dintre ele este în măsură să vă rugăm să ochi timp de o lună. Durata totală a culturii de înflorire variază de la 30 la 90 de zile.

O caracteristică neobișnuită a Camellia este caracteristic doua perioadă de creștere pentru ea. Prima are loc în mijlocul iernii. În cadrul instalației dobândește o proaspătă noi frunze și lăstari tineri. A doua fază de creștere are loc în timpul verii: în acest moment, mugurii fila vegetative.

Genul Camellia total include 80 de specii de plante. Cel mai renumit dintre ei a primit o specie numită Camelia Boheya. În condiții naturale nativ exotice în zonele montane. Acolo, înălțimea sa este mai mare de 10 m Caracteristici speciale ale formei :. o culoare verde închis, în formă de ou, margine zimțată de frunze lucioase, flori albe. Această cultură servește ca sursă de materii prime pentru producerea băuturii bine-cunoscut - ceai.

Camellia acasă

Cultivarea Camellia Casa

  • De iluminat. Camellia este cel mai bine să crească și să se dezvolte sub influența unui luminoase și la lumina soarelui împrăștiate același timp. Se pune floarea ar trebui să fie pe ferestre, cu orientarea est sau vest. Pentru a obține forma corectă pentru a roti periodic coroana Exot la lumină una și apoi cealaltă. Dacă razele soarelui sunt deosebit de plante ar trebui să toridă pritenyat de la ei.
  • Condiții termice. frumusete din Asia nu face parte din categoria de cultură, iubesc căldura. Și pentru că în primăvara și vara sala de sezon cu Camellia este necesară pentru a menține temperatura aerului la + 20 + 25 ° C Când florile de plante, termometru scade la + 8 + 12 ° C aerisi periodic camera, care conține o cultură.
  • Umiditate. Deoarece marginile Camellia native sunt în zonele tropicale si subtropicale, frumusete exotice destul de indiferenți la apă. Prin urmare, umiditatea are nevoie de mare. Pentru a realiza o astfel exotice este necesar din timp în timp pentru a pulveriza apa moale, la temperatura camerei, evitand contactul cu lichidul de pe petalele florilor.
  • Plantarea solului și a recipientului. Planta este plantată într-un recipient cu strat de drenaj bun pe partea de jos. Amestecul de sol trebuie să cuprindă următoarele componente: sol gazon, foi de sol, turbă, nisip. Ingredientele sunt luate în raport de 1: 2: 2: 1. Este important să se umple gâtul substrat al plantei, atunci când plantare. Solul trebuie să fie un mediu acid.


Camellia acasă

Îngrijire Camellia la domiciliu

Camellia acasă are nevoie de abundent udate produsă în timpul verii și mai rar - în timpul iernii. Golful din planta de sol tolereaza greu, pentru că nu ar trebui să fie permisă, mai ales în sezonul rece. O altă umiditate a solului trebuie făcută atunci când stratul superior al solului se va pierde apa. Uscarea substratului este de asemenea dăunătoare plantelor.

Spre deosebire de cele mai multe culturi de interior Camellia horticole hrănite pe tot parcursul anului. În acest scop, utilizați serviciile de îngrășământ complet, care se face sub floare o dată pe lună.

În a doua jumătate a toamnei este necesară pentru a efectua tăiere Camellia lăstari. Acest lucru se face în scopul de a stimula creșterea de muguri axilari.

Cultura transplantată în fiecare an. Cu toate acestea, această recomandare se aplică numai pentru persoane tinere. Adulții sunt, de asemenea, plante, oferind în mod regulat organele de reproducere, pot și, în consecință, substratul, schimbându-o dată la câțiva ani. Cele mai potrivite pentru timpul de transplant de ani - primăvară. Această procedură trebuie să fie însoțită de topping sfaturi trage. Amestecul de sol a fost utilizat ca atare cultură și când plantare.

Să vorbim despre înmulțirea plantelor. Tsvetovody practicarea unei metode de producere a doi descendenți din Camellia: folosind semințele și prin grefare. Prin alegere în favoarea primei metode, însămânțarea se efectuează în cutii sau vase cu un diametru de 5-7 cm. După răsaduri dobândi mai multe frunze, au fost supuse mânuirea sabiei.

Propagarea prin butași este adecvată în acest caz, dacă doriți să primiți, ca urmare a soiurilor de plante. Neodrevesnevshie muguri apicale, care sunt potrivite pentru acest eveniment, ar trebui să aibă o lungime de 6-8 cm și 3-5 frunze pe fiecare. Acestea sunt plantate în cutii cu amestec de turbă-nisip (1: 1). Temperatura solului trebuie să fie + 20 + 24. Aproximativ o lună mai târziu, butași sunt înrădăcinate în sol, după care acestea ar trebui să fie plantate în ghivece.

dificultăți de cultivare Camellia și secretele succesului

Camellia - floare este destul de delicată, deoarece este vulnerabil la tot felul de dăunători. Acestea din urmă includ afide, acarieni, tripsul și scara Jose. Scapă de ele va ajuta la insecticide, inclusiv universale. Bolnav de plante este extrem de rară.

Este important să se observe modul de irigare în îngrijirea exot. După cum sa menționat mai sus, cultura este la fel de dăunătoare și overdrying comă de lut, și obturarea hidrică a solului. În primul caz, frunzele plantelor este resetat în a doua organe vegetative Camellia devine nuanta maro si frumusete pierde papilele sale minunate.

Plante repausului prelungit sub razele directe ale soarelui este plină cu apariția de pete maro pe suprafața de frunze exotice.

Juruite aceiași dușmani Camellia considerate temperaturi ridicate, niveluri scăzute de umiditate în atmosferă, sol și lipsa de lumină având un valori neutre sau alcaline ale pH-ului.