Calibre de puști de vânătoare

Ce este puștile calibru lisă

Calibre de puști de vânătoare
Cuvântul „ecartament“ își are originea din cuvântul arab Ghalib, care a trebuit să „forma“. Ca orice altă armă de calibru de vânătoare neted reprezintă diametrul alezajului.Spre deosebire de arme ghintuite marcaj care corespunde unei valori liniare a diametrului, exprimată în milimetri sau inci, pentru o suprafață netedă utilizată în mod tradițional un alt sistem de calcul calibru.

Punct de vedere istoric, care timp de mai multe secole, țara cea mai avansată în ceea ce privește producția a rămas Anglia. Imperiul a comerțului în întreaga lume, sistemul în limba engleză a măsurilor luate pe plan intern acolo unde mărfurile britanice erau în circulație. Acesta este motivul pentru formula de calcul britanic răspândit calibru în întreaga lume și până în zilele noastre se aplică armelor cu țeavă lisă de vânătoare, în ciuda faptului că, pentru o lungă perioadă de timp face parte din categoria de arhaic.

Deci, calibru shotgun egală cu bucată prin cantitatea corespunzătoare să-l gloanțe rotunde de aceeași mărime. topit din lira de plumb. Cu cât diametrul este mai mic numărul de gloanțe poate fi făcută dintr-o cantitate măsurată de plumb.

Astfel, un număr mai mic indică un diametru mai mare calibru baril. Chiar dacă o astfel de formulă de calcul te face nedumerit, acest lucru va trebui să accepte. Oamenii sunt adesea foarte dedicați tradițiile cele mai lipsite de sens.

Vrei să știi totul despre armele de vanatoare cu aer. V-am furnizat aceste informații.

Dacă trebuie să învețe cum să vâneze Hare în timpul iernii, atunci du-te aici.

Care sunt gabaritele

Calibre de puști de vânătoare
Pentru a face cu problema ce calibru carabine trebuie să apeleze la istoria armei. Fost pound unitate de măsură non-sistemică, engleza (sau comerciant), are o valoare de greutate curent în grame egal cu 453.592. Valoarea calculată a volumului geometric al unei sfere și o densitate specifică de plumb se lasă să se deducă o formulă generală pentru calcularea diametrului canalului baril pentru orice ecartament. Reprezintă numărul 42,5, împărțit la rădăcina cub de calibru valori numerice. Contact formulă, egal cu 42,5, împărțită la diametrul în mm. și a ridicat la puterea a treia, determină valoarea numerică la un anumit diametru de calibru baril.

În plus, sunt disponibile pentru decontarea cartușului muniției echipamente de greutate aceste date. Greutatea optimă a glonțului (împușcat sau taxa mitraliilor) se calculează prin împărțirea valorii 453.6 în calibru valoare numerică.Pe baza diametrele stabilite în mod tradițional, a formelor de turnare pentru gloanțe, a existat un sistem de vânătoare de calibru internațional gladkostvolok a prezentat astazi de la 4 mii la 36 mii.

Gândiți-vă va fi interesant de știut că, în pre-revoluționară armurierii România a produs arme de toate calibre tselochislovyh - 1, 2, 3, 5, și așa mai departe.

Cele mai frecvente sunt în prezent trei calibru în țara noastră:

  • 12 - corespunde diametrului mediu al găurii, egală cu 18,5 mm. Cel mai preferat vânător de calibru, a prezentat diverse modele de diferite modele utilizate în vânătoarea pentru toate tipurile de joc;
  • 16 - corespunde diametrului mediu al găurii, egală cu 16,8 mm. Mai multe impact mai ușor pe 16 calibru mult mai mult de 12 de minute, poate fi găsit în performanța de pompare, fără stoc. Acest exemplu de realizare este folosit de multe ori structurile de securitate;
  • 20 - corespunde diametrului mediu al găurii, egală cu 15,6 mm. Uneori este numit armurieri „de sex feminin“, din cauza randamente relativ slabe în detrimentul mici muniție taxa de pulbere de acest calibru. Cu toate acestea, acest lucru nu distrage atenția de la calibrul fondului, în timp util, folosit de bună voie de către pescarii profesioniști.

calibre mai puțin frecvente 24 și 28, cu un diametru de 14,7 și 13,8 alezaj mm. respectiv. Pentru arme de acest calibru muniție folosite cu alice mici, mai ales pentru iepure de câmp de vânătoare sau de rață de vânătoare. Cu toate acestea, aceste calibre își asumă posesia săgeată experiență și formare considerabilă.

Nu atât de mult timp în urmă a apărut pe rafturile magazinelor noastre arme diferite exemple de puști de vânătoare de calibru 32-lea și 36-lea (12,7 și 10,2 mm., Respectiv). Calibre 32 este proiectat pentru muniție folosită pentru puști de calibru .50 în sistemul englezesc de calcul. 36 calibru, el este 0.410, din oțel este produs în România de la începutul producției de conversie neted „Saiga“.

calibru mare, 4 minute și 8 minute (26,5 și 21,2 mm., respectiv,) armele noastre nu sunt produse comercial. Excepțiile sunt: ​​un „agricultor“ puști de tir cartușe de seringă pentru eutanasie de bovine și instrumente pentru fotografiere grenade paralizante, fum și gaze, în picioare pe forțele armate de securitate. Mai mult decât atât, calibrul 4 au de pornire (semnal) armele.

Cu toate acestea, producătorii străini, de asemenea, nu produc în masă arme de vânătoare de acest calibru.

Cu toate acestea, nu ar trebui să ne gândim că asta e despre asta. Selectarea muniție de calibru corespunzător făcută sub ținând cont de structura canalului tijei și dimensiunea camerei. Odnokalibernye arme diferite, chiar și în funcție de marca. Nu este nici un secret faptul că fiecare companie are propria structură trunchi canal particular armă - chiar și în propria noastră, standardizate de la și la pusca ecartament țară 12 Tula și Izhevsk de producție pot fi diferite diametre stem de canale de aproape un milimetru.

Te intrebi ce vulpi de vânătoare cu abordări de iarnă? Informații aici.

Care este cel mai bun pentru gabaritul de vânătoare

Calibre de puști de vânătoare
Doar spune că un răspuns clar la această întrebare va urma. Alegerea de calibru nu depinde numai de factori obiectivi, cum ar fi puterea distructivă și gama de luptă arme. Hunter preferințele personale copleșească orice calcule teoretice și îi va permite să găsească argumente contra.

Desigur, orice persoană rezonabilă ar fi de acord că încercarea de a obține un elan în prezența mâinile pe 36 calibru cu taxa împușcat este sortită eșecului. Dar, totuși, în limite rezonabile, alegerea este un vânător.

Mai mult decât atât, este important de a alege nu numai „lor“ de calibru, dar sistemul de arme, ridica arme pe dimensiunile și parametrii de greutate, astfel încât să pună în mâinile „ca fiind falsificate“. Nu mai puțin semnificativă este capacitatea de a înțelege și tipuri de muniție, scopul lor de a lucra pe diferite tipuri de joc.