Calculul taxei de transport - studopediya

Pentru a calcula taxa de transport, este necesar să se definească baza de impozitare și cota de impozitare. În acest caz, baza fiscală este:

- puterea motorului - pentru vehicule cu motoare (cu excepția vehiculului de aer cu jet de motoare);- tonajul brut în tone registru - pentru apă nealimentat (remorcat) vehiculelor;

- forța de tracțiune statistică pașaport al unui motor cu reacție în kilograme de forță - pentru vehicule cu jet de aer;

- unitatea montată pe vehicul - pentru restul vehiculelor de apă și de aer.

Baza de impozitare se determină separat pentru fiecare vehicul (art. 359 din Codul fiscal).

De exemplu, organizația a achiziționat un autoturism cu o capacitate a motorului de 55,16 kW. Baza de impozitare pentru calcularea taxei de transport se determină după cum urmează: 55,16 kW x 1,35962 = 75 l. a.

Rata de impozitare de transport stabilit de legile subektovRumyniya (Art. 361 din Codul fiscal). pot fi furnizate legile regionale alte rate de impozitare, creștere sau scădere, dar nu mai mult de zece ori (sec. 2, art. 361 din Codul fiscal).

În regiunile în care nu este instalat perioadele de taxa de transport, suma anuală de impozit stabilită prin formula: baza de impozitare este înmulțită cu rata de impozitare.

Tehnica de contabilitate separată, înregistrată în politica de contabilitate (selecție de obiecte de pe cifruri, numărul de inventar, numele și locația de transport, pe alte motive) pentru a evita posibilele erori în calcularea taxei de transport, în special în întreprinderile cu divizii separate și flota variată de vehicule.

Trebuie remarcat faptul că, în conformitate cu standardele de contabilitate și cerințele de la capitolul 28 impozit de transport „Transportul Brut“ Brut kodeksaRumyniyanalogooblozheniyu poate fi supus numai acele obiecte care sunt în organizarea contabilității listate pe contul 01 „active fixe“ (03 „investiții purtătoare de venituri în active corporale“) .La rândul său, în calculul plății în avans a taxei de transport este necesar să se utilizeze formula:

baza de impozitare este înmulțită cu rata de impozitare, și 1/4.

În acest caz, valoarea finală a impozitului pe vehicul pentru anul se calculează după cum urmează:

baza de impozitare este înmulțită cu rata de impozitare, iar valoarea rezultată se scade din suma plăților în avans menționate în cursul anului.

Aceste reguli sunt stabilite art. 362 din Codul fiscal.

Vehiculul poate fi detectat și scos din contabilizarea de o perioada de raportare (impozit). În acest caz, valoarea taxei de vehicul (plata în avans) se calculează pe baza numărului efectiv de înmatriculare a vehiculului luni cu vehiculul de utilizare (pag. 3, v. 362 RF).

Luna în care vehiculul a fost înregistrat, iar luna în care a fost eliminată din registru sunt tratate ca luni complete. În cazul în care înregistrarea și radierea a avut loc într-o lună, numărul de luni în care vehiculul a fost înregistrat în organizație, este luată ca unul (pag. 3 al art. 362 din Codul fiscal).

Valoarea plății în avans de utilizare pe baza de impozitare a vehiculului este determinată prin formula:

Luați în considerare aceeași situație, dar a folosit masina in luna mai a acestui an, a fost vândut unei persoane (eliminate din registru). Valoarea impozitului pe vehicul, care se plătește la bugetul companiei pentru anul curent sa ridicat la 150 de ruble. = 360 ruble. x 5 luni. / 12 luni. În cazul în care taxa de timp pentru al 2-lea sfert din valoarea taxei de vehicul în avans acum a fost transferat la buget (180 freca. = 90 de ruble. X 2 sq.), Este necesar să se facă o ajustare corespunzătoare a obligatiilor fiscale.

Se pune întrebarea: cum să calculeze taxa de vehicul, în cazul în care mașina a fost furată în mijlocul anului? În general, vehiculele care sunt dorite, transportul nu trebuie să plătească impozit. Pentru acest furt fapt (furt) al mașinii care urmează să fie confirmat corpurile de interior (nr. 7, nr. 2, Art. 358 RF).

În cazul în care vehiculul a fost furat în mijlocul anului, la calcularea impozitului pe vehicul se aplică de utilizare a vehiculului. Acest raport se calculează pe baza numărului de luni, timp în care autovehiculul a fost înregistrat în trafic și, prin urmare, nu a fost listat ca fiind furat. Rețineți că luna în care a fost înregistrat vehiculul, și luna în care a fost furat, sunt considerate luni complete. În cazul în care autovehiculul a fost furat și apoi a revenit o revenire lună a mașinii este luată timp de o lună.