Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

Caise până de curând a fost considerat cultura termofile de sud.

Într-un climat destul de rece mugurii și florile pot fi deteriorate, randamentul de fructe în gust și mărimea pomilor, care pentru o îmbătrânire de succes necesită un climat cald.Cu toate acestea, crescătorii ar putea deduce clasele de caise, care în timpul aterizării și lăsând în mod corespunzător capabile să reziste la temperaturi scăzute, fructe în diferite zone climatice.

Alegerea soiurilor de caise și pregătirea pentru aterizare

copac Randamentele de fructe depinde de alegerea corectă a soiurilor de caise, de la plantare și îngrijire, depistarea precoce a bolilor stem, scoarță de copac, ramuri și frunze. Selectarea unui anumit tip este determinat de preferințele de gust grădinari (dulceață, suculență de fructe) și estetică, cum ar fi apariția unui copac matur. Cu toate acestea, materialul săditor și supraviețuirea este direct legată de condițiile climatice ale latitudini diferite.

Pentru cultivarea de caiși în banda de mijloc este necesar să se ia numai acele soiuri care au o rezistență ridicată la îngheț și rezistență. Acestea includ următoarele tipuri - roșu rumeni, miere, Nord Triumph, Lel, Rumyniyanin, contesă, Hardy Snegirek, Favorit, Vărsător, Alioșa. Pentru regiunile nordice ale soiurilor potrivite Cellar, de succes, fiul lui roșu-cheeked, Michurinets, Iceberg, monahală. Ei tolerează înghețuri și dezgheț bruscă în timpul iernii.

cais poate crește în trei moduri: de la semințe, butași sau de plantare. Alegeți un loc de teren este necesară, având în vedere faptul că o instalație de lumină și iubitoare de căldură, frica de proiecte și vânturile de nord. caise sădiți în șes, de asemenea, nu este recomandată, deoarece va fi rece acolo. Cel mai bun dintre toate este un pom fructifer prins rădăcini în argilos, în vrac sau soluri nisipoase. Solul trebuie sa fie bine drenat, va asigura alimentarea continuă a oxigenului. În plus, umiditatea solului este important: apa excesivă poate duce la rizomi de degradare.

Cum să crească un copac de gropi de caise

Solul înainte de plantare, fertiliza îngrășăminte minerale și organice. Semințele sunt plantate la o distanță de cel puțin 10 cm distanță și 50 cm între rânduri, la o adâncime de 6-7 cm. Beds nevoie udă abundent.

Atunci când se planifică semințele de caise de plantare din toamna, trebuie să ne așteptăm la primul inghet. Semințe de primăvară uscate înainte de instilare le-a pus în apă și selectate numai acelea care pune pe fund. Apoi, trebuie să sape un șanț în partea de jos pentru a plasa iarba (sau humus, nisip, pământ negru), și puneți oasele. Top ar trebui să acopere în humus sau iarbă.

Cum de a planta un butași de caise

Locul de plantare butași trebuie să fie un canal de orice lungime, lățime 85 cm și adâncimea de 50 cm, în partea de jos este necesar să se stabilească aproximativ 4 cm de nisip râu (cea mai mare) și cărămidă spartă, apoi umple solul de la sol, gunoiul de grajd, nisip (3: 1: 1). și cenușă de lemn. După aceea, sol nivelat și compactat ușor, se toarnă o soluție de apă și de permanganat de potasiu.

Scion plasat în canelura de la un unghi de 45 de grade și se adaugă în picături.

Plantarea răsadurilor de caise

Alegerea răsad de caise, să acorde o atenție la sistemul de rădăcină al arborelui și starea sa generală structurală. Trebuie să fie rădăcini puternice și sănătoase - nici un prejudiciu, nu uscate sau podmerzshie. Mai bine să cumpere plante în magazine specializate, pentru a evita cumpărarea grade neplanificate, pentru a da preferință la plante de un an.

Pit plantare răsaduri de dimensiune medie ar trebui să fie de aproximativ 50 x 80 cm (80 x 80 posibile). Trebuie avut în vedere faptul că caisul pentru adulți este destul de mare în comparație cu alte fructe, astfel încât distanța până la răsadurile învecinate ar trebui să fie de cel puțin 5 metri. Poziționarea unui tânăr copăcel nevoie de pe un mic deal, atunci când colul uterin este la rădăcina de câțiva centimetri deasupra solului, nu din cauza contracției sale. Rizomul trebuie distribuit cu atenție, se acoperă cu pământ din groapa excavată pământ fund. După ce solul este compactat in jurul locului de aterizare pentru a face o rolă pământ (înălțime 10 cm), pentru a menține apa la copaci, nu răspândirea atunci când udare.Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

caise Îngrijire

Copaci de caise, de plantare și de îngrijire, care necesită o atenție deosebită și efort pentru a obține randamente bune, trebuie să fie udate în timp util pentru a proteja de dăunători, hrana pentru animale și se taie coroana.

În primăvara de îngrijire corespunzătoare a caisul implică tăiere. Acest lucru vă permite să creați o iluminare bună, creșterea randamentului, calitatea fructelor. Ai nevoie pentru a elimina uscate, ramurile deteriorate. pomi fructiferi la suprasarcină ar duce la deteriorarea și slăbirea stării plantelor.

În caise toamna trebuie să se pregătească pentru vremea rece de iarnă. Așa că planta nu este îngheț mușcat și nu a ucis, este necesar, în primul rând, pentru a proteja sistemul de rădăcină de copac. Pentru a face acest lucru pe o rază de 1-2 metri au nevoie de sol obkopat și frunze schiță, humus, stratul de turbă de aproximativ 10-20 cm, gât Radical de caise suferă foarte mult în timpul rece. Se schimbă de la temperatura podprevaet, ceea ce afectează în mod negativ rezistența la frig copac. Pentru a proteja trompa ar trebui să înveliți în mai multe straturi de pânză groasă. Dacă se dorește, pomi fructiferi înveliți în folie complet. Astfel, în ciuda floare de îngheț, caise în primăvară.

Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

Fertilizarea cais

Pentru a alimenta utilizarea îngrășămintelor organice caise. Gunoiului de grajd în sol la rata de 4 kg / mp De 2-3 ori pe an, compost la rata de 5-6 kg / m². m. a adăugat îngrășăminte minerale.

Primăvara în sol trebuie să facă îngrășământ care conține azot (aproximativ 20-30 g / mp. M. în jurul trunchi de cerc). După top fructele arborelui, preferabil murdărească următorul amestec: azotat de amoniu, sarea de potasiu, superfosfat la un raport de 4: 3: 1. Per 1 pătrat. m. 50 g de sol este de compuși de aromă necesare.

Dacă solul este acid, atunci este necesar să se facă mai bine de calciu în stare lichidă.

Bolilor și dăunătorilor cais

Caise, de plantare și îngrijire, care sunt importante, dar nu numai pentru componenta generală și lemn randament. Fecunditate depinde de depistarea precoce a bolilor plantelor și măsuri pentru a scăpa de ea dăunători.

Principalele insecte care sunt daunatoare pentru caise:

• afide - aceste insecte de frunze bea suc, astfel uscarea frunzelor. Ea dispare, schimbarea culorii, fotosinteza este perturbat și, prin urmare, reduce productivitatea pomilor fructiferi;

• molie - omizi care au eclozat la sfarsitul verii, mananca caise, apoi înfășurat într-o pupă și de iarnă în apropiere de cerc în jurul valorii de trunchi;

• molii - acești dăunători, fluturi depun ouăle în scoarța și frunzele de caise căzut în timpul iernii. In primavara se trezesc, mananca frunzele și mugurii, ei vin în vara unui fluture, care, la rândul său, depun ouă din nou, pentru iarna.

Pentru a face față cu insecte mici pot fi achiziționate cu insecticide sau produc-le în mod independent.

Pentru boala poate fi atribuită cais sunt după cum urmează:

• moniliosis - o boală fungică, reproducere care este foarte rapid de vânt, ploaie și de insecte. Frunzele de pe copac uscat arata ca dupa incendiu. Salvați planta poate fi să le procesați în medicamente, care este compus din cupru. La cea mai mica suspiciune unei boli, este necesar să se proceseze toate pomii fructiferi în jurul valorii.

Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

• spotting perforat - afectează în primul rând, frunze și fructe. Frunzele sunt acoperite cu pete de culoare brun-roșcat, 7-14 zile, ele devin găuri. Fructele încep să sufere de boala este încă în formă de verde, dar în perioada în care acestea ar trebui să fie deja în timp, devin neregulate în formă, deforma.

Caise (foto) de îngrijire și de plantare, cum de a alege materialul de plantare

• Vals ciuperci - boala apare atunci cand infectia ajunge in rana de copac. Pe plan extern similar cu ciuma portocalie. Locul său este fragmentat și tratat cu medicamente antifungice și smoală grădină.

Deci, pentru a obține o recoltă bună, trebuie să fii atent la caise copac de îngrijire a sănătății și de a face în mod corect îngrășământ în timp util.