Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

Dacă doriți o casă confortabilă pentru șobolani sale, și întreaga gamă de celule magazin nu ti se potriveste, te, cu propriile mâini poate produce doar o astfel de cușcă pentru șobolani, care îndeplinește ideea celulei perfecte. În acest articol, ne vom concentra asupra celulelor făcute krysovodami.Pro improvizat celule / carcase: să decideți ce dimensiune este celula, câți șobolani ar trebui să fie calculată ca ușile, unde și ce dimensiune ar trebui să fie, dacă falshdno dacă paletul este necesar (în funcție de dacă utilizați de umplere), poate perfectă „se potrivesc“ în interiorul camerei de celule.

Contra. este important să se ia în considerare cu atenție toate detaliile, nu este întotdeauna rezultatul final îndeplinește conceptele inițiale, este de dorit să aibă cel puțin o anumită abilitate în Pilke-tăiere, șlefuire și instrumente pentru a face acest lucru, investesc în proiect o mulțime de ore de timpul lor, este uneori dificil de a găsi materialele necesare.

atelier de lucru suplimentar pentru prepararea de celule de la Anne Gashnikova (Annuenen). Iron Rat ameliorator canisa.

De asemenea, rândul său, atenția la pagina „Lucrul cu PVC“.

Efectuarea de celule cadru

Eu locuiesc în Belarus la Minsk, în trecut, am avut nerealist să cumpere o celulă normală la șobolani, în special în cazul în care mai mult de un animale frumoase. Prin urmare, celulele, scari, hamace, tăvi, rafturi, etc. facem cu propriile lor mâini. Produsul final este obținut de trei ori mai ieftin sau patru cușcă este făcută de orice dimensiune dorită, el oferă dimensiunea, aranjament pentru montare și uși (meu încă nici un șobolan nu este dezvăluită), numărul și dispunerea rafturi, scări. În prealabil, puteți identifica locații convenabile pentru hamace de montaj, și anume planifica pe deplin celula si aranjamentul acesteia. Singurul negativ în fabricarea celulei cu mâinile lor - este necesar să se aloce o parte din timpul personal, în timp ce rulează în jurul valorii de magazine în căutarea unei variante adecvate celulelor pe care le petrec toate același propria lor timp, și de multe ori - fără nici un rezultat. Am făcut prima celulă de o săptămână, și am ajutat soțul ei, a doua celulă, m-am făcut timp de 4 zile (cu vopsea) și podea suplimentară a fost făcută pentru o zi.

În procesul de fabricare a celulei, folosesc aceste instrumente:

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

clește cu capete, freze laterale înguste

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

fișier verso plat

http //: ratmania.ru
Mai întâi trebuie să elaboreze un plan, schemă sau o schiță (care așa cum va) celule si pentru a estima dimensiunea sa. Prin aceste dimensiuni pentru a calcula numărul dorit de plase, care sunt de vanzare 2 tipuri - 1 m sau 0,5 m lățime. Eu iau de obicei metru. Pe schiță cred că pentru o dată în cazul în care și ce mărime (formular) va fi raft, dimensiunea lor, de asemenea, ia în considerare atunci când cumpără o grilă. În plus am iau, de obicei calculate peste 0.5m - gafe de urgență. Când v-ați decis cu privire la dimensiunea, trebuie să te duci fie la piata constructiilor, sau orice profil de magazin de construcție pentru achiziționarea de materiale și instrumente:

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
1. Dimensiunea ochiurilor galvanizat de celule de 19x19 mm. ________________________________________________

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
2. sârmă de aluminiu cu grosimea de 1,5 - 2 mm pentru piese de legătură ale celulei (așa-numita „tricotat“ sârmă nu este foarte bun pentru scopurile noastre - nu este înfășurată în mâinile ei, pentru a avea să opereze cleștele, iar acest lucru inhibă puternic procesul).

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
3. Dacă ai noroc și ai cumpărat deja o plasă de culoare, aceste materiale nu vor fi necesare. În țara noastră un astfel de fir este vândut nevopsită, așa că am cumpăra un alt (de la stânga la dreapta) Perii cu o lățime mai mică de 6 cm, white spirit sau înlocuitorul său, galvanizarea grund. vopsea, metal (smalț mai bine și, de preferință, mai puțin toxic). In loc de un grund și vopsea pot fi achizitionate separat doar vopsea peste galvanizat (dacă puteți găsi).

Astfel, materialele sunt achiziționate, puteți merge direct la proiectarea celulei.

1. Extindeți grila (este de dorit să apăsați marginea ceva greu).

ratmania.ru

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann2. Dimensiunea diagramei (preparat anterior) taie pereții laterali 4 și celulele acoperișului. Dacă doriți să vă falshdno - taie-l, de asemenea. Eu de obicei, am tăiat în mijlocul celulei, iar cozile rămase apoi trunchiată (cut-decuparea este un dispozitiv de tăiere laterală).

3. Atunci când se face acest lucru și aveți toate cadrul - perete, tavan, rafturi, etc. tăiat în pereți și tavan deschiderile pentru uși și restul ușii plasă ei înșiși. 4. Acum trebuie să țineți degetul pe marginile tuturor părților ale celulei, iar dacă nu aveți netede, ascuțite sau proeminente peste marginea - pisa-le cu un fișier, astfel încât animalul dvs. nu este rănit, și cu atenție vypryamte toate părțile componente. 5. (Daca esti norocos, a cumpărat ochiurilor de plasă de culoare, vă aceste proceduri la nimic). Am folosit pentru a picta celula, atunci când sunt asamblate complet, b & w sârmă, toate acestea puse împreună, a fost pictat de asemenea. Dar nu contează, puteți vopsi toate piesele finite separat - este mult mai convenabil, și apoi mai departe să meargă la locurile de conexiune. Asigurați-vă că pentru a picta grila trebuie să fie spălate cu spirt alb pentru a elimina grăsime. a) Dacă aveți vopsea pe galvanizat, usor de culoare, așa cum este scris în instrucțiunile pentru vopsea. b) În cazul în care tencuiala si vopsea pentru metale - se aplică în primul rând chit, da-l să se usuce și apoi vopsea.

ratmania.ru
Pentru a conecta componentele celulei, folosesc sârmă de aluminiu, se taie în bucăți 4-5cm. Această piesă este pliat în jumătate, rupt în joncțiunea și este înfășurată, astfel:

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
Este suficient să 2-3 ture pe fiecare parte. sârmă de aluminiu este foarte moale, am vânt mâinile ei, doar vârfurile cleștele de rapel. Ușile și rafturile sunt atașate în același mod.

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
Cage este aproape gata. Acum - încuietorile de pe uși. Acestea sunt realizate din sârmă grosime rigid de 1,5-2 mm. Firul ar trebui să fie îndoit ca acest lucru (cu clești):

Acum, dimensiunea bazei poate fi tăiate și tava de adeziv din PVC, face / cumpăra și atârnă hamace, face / cumpara case ...

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

Iată prima mea celula în care să trăiască 2 fete (30h47h100)

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

Acum am o celulă 100h100h100. Constând din 2 etaje de 50cm. 2 demontat în părți.

Efectuarea celulelor tavă

Dacă decideți să vă celula complet cu propriile lor mâini - mai întâi a face cadru și apoi deplasați!

Aici este un exemplu pentru fabricarea de cuști pentru paleți cu 50x70 bază consum cm PVC palet. - foaie 1h1m. Grosimea PVC - 4mm. Scrieți aspect pe o foaie de strans din PVC.

1. celula Obmerte în afara perimetrului bazei. Adăugați 1 cm la laturile. De exemplu, daca celulele 50h70sm baza, dimensiunile interioare ale paletei va 51h71sm și cu grosimea de PVC (să zicem 4 mm), o placă de bază pentru palet va avea 51,8h71,8 cm (poate fi rotunjită la 52h72sm).

r

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
atmania.ru
2. Placa de bază pe partea de sus a acesteia (rândul său, mai puțin ferm partea mi se pare) să fie lipite barele de protecție - 12-15 cm inaltime. Din nou - nu uitați să ia în considerare grosimea de PVC! Lungimea flanșelor respectiv este, de exemplu 51.8 (rotunjită la un exemplu de realizare 52cm) în lățime (x2) și 71cm (71.2 în formă rotunjită) în lungime și 2 buc. Vei primi ceva de genul o cutie. Din păcate, fotografiile nu se potrivesc destul de în acest exemplu, dar o alta la etapa inițială de fabricație nu fac.

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
3. După barele de protecție au fost uscate și lipite la celula de jos pe perimetrul interior al solului sub celula lipire I -. 2-2,5 cm lungime lărgimi de bandă ei vor fi respectiv 45cm (2x) și lățimea de 2 cm - 67cm ( 2 buc) sau 66cm (două bucăți) la latime de 2,5 cm.

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
4. PVC - material plastic este suficient de flexibil și, prin urmare, în mod necesar nevoie de rigidizări pentru structuri relativ mari și 52h72sm palet fără rigidizări va „float“ și „mers pe jos“. Pentru coaste am tăiat pe lungimea paletei (71.8 sau 72cm) din PVC benzi de 1,5 cm lățime. Pentru palet latime 52cm 4, 5 nervuri vor fi suficiente. Acestea sunt lipite la partea de jos, desigur, fundul recipientului.

5. Pentru a consolida laturile colțuri am blocat acoperă o lățime de 10 cm și o înălțime egală cu înălțimea jantei. Ie în cazul în care înălțimea palet este 12cm, aveți nevoie de 12h10sm 8 tampoane. Acestea sunt lipite suprapuse.

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann
ratmania.ru
6. Pentru celula nu este în picioare pe nervura în colțuri am blocat „picioare“ - la fiecare colț de 4 bucăți de PVC dimensiuni 6x8 cm, lipite gramada plat și lipi pe partea de jos a unghiului tigaie. Tot ce ai nevoie sunt 16 astfel de unități.

7. Dacă doriți să puneți cușcă pe roți, picioarele celulei (a se vedea. P. 6) aceste roți sunt montate perfect. Multe roți diferite, este necesar să se selecteze, pe baza conveniențelor și Finanțe - Big Brother nu are sens, puțin bine rezista la greutatea celulei. Există roți din cauciuc, silicon, plastic. Prefer silicon, în plus față de frânele. În cușca mare sunt diametrul roților din silicon de 5 cm (mare), iar roțile din față au frâne - foarte convenabil pentru a fixa cușcă în timpul recoltării, atunci când mers pe jos de șobolan și se străduiesc să se joace cu amanta clabuceai din celula. Cu frânele nu poate fi frică să se ciocnesc accidental cu roata de pe coada cuiva. Roțile trebuie să cumpere fixate cu șuruburi, bine, odată ce șuruburile pentru a le - șurub de lungime nu trebuie să depășească grosimea picioarelor palet.

Cage pentru șobolani cu mâinile lor, Rathmann

8. După ce ați lipit tigaie, nu se grăbesc să-l pună direct în cușcă cu șobolanii - adeziv toxic, lăsați tigaia uscată și de vreme de cel puțin o săptămână. Acest lucru este valabil pentru toate produsele din PVC lipite. 9. Asigurați-vă că toate produsele din PVC! După tăierea PVC muchii foarte ascuțite ale pieselor. Am întotdeauna un produs finit (de exemplu, tăiate, lipici și lăsați să se usuce) de la toate marginile sunt șanfrenate astfel încât să nu cauzeze un prejudiciu. margini ascuțite și șanfrenarea (margini în alte cuvinte, netezire):