Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

Cactus sau cactus - o familie de plante cu flori perene ale ordinului caryophyllales. Împărțit în patru subfamilii.

Se crede că cactus evolutiva a stat în urmă cu aproximativ 30-40 milioane de ani, atunci când America de Sud și Africa au fost deja separate în mod semnificativ unele de altele prin procese tectonice, dar America de Nord nu a fost încă conectat la sud. Deși cactusi fosili astăzi nu este găsit, se crede că au originea în America de Sud, și, mai recent, în urmă cu 5-10 milioane de ani, răspândit în nordul continentului.Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

Cactusii au un loc special printre varietatea de plante de interior și diferă de la ei în aparență, și condițiile de detenție. În Hellas cactuși (kaktos) Grecii antici numit orice plante spinoase, cum ar fi ciulini, în creștere în abundență în natură. Mult mai târziu, Columbus prima cactuși au fost importate în Europa, plante rare au fost uimitoare în colecțiile Royal Botanic Gardens.

În Europa, familia cactus a primit numai de la New World, care este, America de Nord și de Sud. Cu excepția genului Rhipsalis, care a fost găsit în zonele tropicale din Africa, dar, potrivit oamenilor de știință, a existat un mod artificial, ci mai degrabă cu păsările migratoare. Acum, cactusi sunt comune, au stabilit și a devenit nativ la Marea Mediterană, Africa de Sud și Australia.

Dar zona principală de distribuție a cactuși - în principal, de Sud și America de Nord, este deosebit de bogat în varietatea de cactuși Mexic. Cele mai multe cactuși cresc în locuri în care apar perioade lungi de secetă, unele se găsesc în condiții extrem de uscate, cum ar fi deșertul Atacama (Chile - deșert cel mai arid, sunt în creștere cactuși tip Copiapoa Copiapoa).

Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

descriere generală

Despre cactusi trebuie să spun în primul rând că ele fac parte din plantele suculente (suculente - plante cu capacitatea de a stoca sau acumula apă în cuști). Cele mai multe cactusi nu au frunze, sau mai degrabă frunze modificate în țepi și caracteristici fotosintetice comune pentru toate plantele efectua tulpini.Tija de un cactus numit corpul său, sau trunchi. Tulpinile unor cactuși în natură ajunge la o înălțime de zece metri, arme reale, așa că Pahitsereus Pringle, originar din nordul Mexicului, este cel mai inalt cactus din lume, înălțimea maximă, naturaliști fixe, este de 19,2 m. Celălalt gigant, de asemenea, un nativ din Mexic și California - Saguaro. Rata de creștere în el, ca mesteceni noștri români și pini - foarte lent, iar dimensiunea medie a trunchiurilor de 15-17 m Dar unul dintre cel mai mic cactus -. Blossfeld mici, diametrul său este de aproximativ 1 cm.

Caracteristica de orice cactus, pentru a le distinge de alte plante suculente este că ei au areola. Areolei - organisme modificate muguri axilari, care este un punct de creștere. Pe același principiu ca și plantele convenționale au muguri apical și laterale, cactus a areola apical, așa-numitul aksilla lateral și areola. Mulți cactuși sunt capabili la un moment dat pentru a opri creșterea aksilly și să înceapă să se dezvolte muguri de areolelor laterale. Este capacitatea de a atribuit genetic la speciile de plante individuale. De aceea, este ușor pentru a forma un „copii“ Mammillaria și cactuși columnare literalmente posta crească. Este de areolelor cactus cresc spini și apar flori.

O altă caracteristică amuzantă - cactusi nu formează inflorescențe, de obicei, flori solitare, bisexuali (cu excepția unor specii), și nu au nici un peduncul. Mai mult decât atât, cactus de flori este o continuare a tijei, partea inferioară are un tub corolă peri areola și spini. Dimensiunile florilor pot fi microscopice (câțiva milimetri) la foarte mari - 15-20 cm în diametru. Colorat flori cactus poate diferi mare varietate de culori și nuanțe, dar cactuși nu sunt flori albastre și negre, cele mai întunecate pot fi doar nuante de maro.

Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

Unii cactusi sunt ușor de Bloom în fiecare an, unele floare foarte rar sau numai în cele mai bune condiții de detenție. Înflorire în diferite cactuși poate dura câteva săptămâni, dar poate fi doar ore estimate. După înflorire, fructele sunt formate pe cactusi, care pot fi, de asemenea, de diferite forme, dimensiuni, și este adesea acoperit cu țepi.

tulpini de cactus au forme diferite. Acesta poate fi cu nervuri, încrețită, au tuberculii sau papile. Nervurile pot fi drepte pe verticală, răsucite în spirală, sau au o ușoară curbă. marginile de intensitate, uneori greu de observat, uneori profunde și muchii ascuțite. Și spini pot fi cu totul altă formă, lungime, textură și culoare, unele cactusi au spini deloc. Cactusii în aparență înseamnă atât de diverse încât descrierea lor este dedicată nu o carte. cactus Uneori, nu este legată atât de asemănătoare arată că acestea pot fi confundate, dar diferența este întotdeauna acolo, de regulă, este în structura florii.

clasificare

Familia Cactus - Cactaceae include mai mult de 5.000 de specii de plante și este împărțit în mai multe podsimeystv. Familia de clasificare este luat caracteristicile cele mai stabile :. ovar Structura și flori, culoarea și locația sa pe tulpină, în special fructele și semințele, prezența frunzelor (peyreskievye) și glochidia (opuntsievye) etc. Originea cea mai primitivă și vechi este peyreskievyh subfamilie mic diferit de alte plante de foioase. Opuntsievye reprezintă următorul pas pe calea specializării.

Cactusii - istorie, clasificare, utilizare, fotografie

Subfamilia Pereskievye (Pereskioideae)

Conține un singur gen de arbuști cu nesukkulentnymi tulpini si frunze cu drepturi depline. link evolutiva conectarea cactus cu plante cu frunze căzătoare considerat acest gen.

Subfamilia Mauhienivye (Maihuenioideae)