Ca vopsea de aluminiu 1

Ca vopsea de aluminiu 1
Cei care ar dori să picteze din aluminiu, știu că acest proces nu este ușor. Faptul că acest material este toamna vopsea rău cauzată de metoda obișnuită, iar apoi încep să exfolia în timpul funcționării. Pentru colorarea de aluminiu este necesar să se utilizeze tehnici speciale, care permit un strat de vopsea și un punct de sprijin bun pentru o lungă perioadă de timp pentru a servi.Aluminiu se caracterizează prin reactivitate ridicată și produse în aer liber din acest material sunt acoperite de pelicula de oxid protector, prin urmare, acoperirea trebuie să fie special și realizarea unui rol protector si decorativ.

În industria de aluminiu pentru a aplica vopseaua două metode - zugrăvirea pulbere (polimer), care producătorii sunt adesea folosite pentru vopsirea vehiculului sau anodizare.

Pudra de aluminiu Paint

În acest caz, suprafața de aluminiu este tratat cu substanțe chimice speciale, iar apoi aplicat stratul de vopsea pulbere. După aceea, produsul este plasat într-o cameră de căldură și expusă la o temperatură ridicată se topește de acoperire pulbere și, prin urmare, pentru a obține un strat de acoperire polimeric rezistent și robust. Poate fi obținut prin această metodă se referă la o gama larga de culori. În cazul în care defectele de suprafață în viitor, apoi a elimina cauza ca acestea să utilizeze un creioane speciale de colorat, care va ajuta ascunde zgârieturi și chips-uri de pe aluminiu vopsit.

anodizare

În această metodă, stratul protector de pe aluminiu se aplică cu o metodă de placare. Acum există mai multe moduri de vopsea de aluminiu în casă, dar acoperire durabilă poate fi obținută numai cu utilizarea de anodizare, iar în alte cazuri, vopsirea suprafețelor de aluminiu dau rezultate doar temporare.

proces anodizarea Chemat scop îmbunătățirea aspectului metalului și pentru a-l proteja de oxidare. După toate aceste metode de tratamente de suprafață de metal devine frumoasă tentă gri, și poate fi vopsit produs vopsea adecvat (de exemplu, anilină).

  • Pentru a începe prepararea două soluții cu concentrație ridicată - de bicarbonat de sodiu și sare afară. Substanțele se dizolvă în apă, timp de cel puțin o jumătate de oră, amestecând din când în când, apăra în continuare soluții timp de 15 minute și se filtrează.
  • Pentru prepararea electrolitului, ambele soluții sunt amestecate într-un recipient de sticlă sau porțelan dintr-un raport de 9 părți soluție cu sodă și 1 parte din soluția de sare, astfel, amestecarea lichidului.
  • Produsul din aluminiu pre-curățat cu hârtie abrazivă fină, degresată agent special sau o soluție de detergent în apă fierbinte și apoi se spală sub jet de apă. Pentru a nu lăsa detalii privind amprentele digitale preparate, este necesar să-l ia de margini sau purtați mănuși.
  • Între timp, electrolitul este turnat într-un recipient de aluminiu și pentru a pune produse din aluminiu. Ca o sursă de curent poate fi o baterie de mașină sau reglată redresor de curent continuu cu o tensiune de 12 volți și o valoare curentă de 2 Amperi. Mai puțin este conectat la un recipient de aluminiu, dar un plus - pentru cea mai mare parte. Densitatea de curent în acest caz, ar trebui să fie de aproximativ 15 miliamperi pe centimetru pătrat.
  • procesul de anodizare în sine durează ore aproximativ un an și jumătate, iar elementul trebuie să achiziționeze o patina gri-albastru.
  • Apoi, elementul poate fi lăsat în starea sa actuală sau vopsea cu o soluție de colorant anilină. Pentru a prepara soluția per litru de apă, se încălzește la 60-80 de grade, luând 1 ml de acid acetic și 15 grame de colorant. Soluția a fost plasată și lăsat elementul 10-15 min. În funcție de durata expunerii la schimbarea saturația culorilor.


Vopsea fără anodizare aluminiu

Ca vopsea de aluminiu 1
Pentru această metodă de vopsea necesară: un primer pentru metal, șmirghel, degresare solvent, vopsea pentru metal.

Pentru a începe cu suprafața piesei de aluminiu este tratat cu o cârpă abrazivă fină. Krupnozernovuyu nazhdachku mai bine să nu folosească, deoarece din aluminiu este de metal destul de fragil și suprafața sa poate fi ușor deteriorat. În cazul în care nu procesează suprafața metalică cu hârtie abrazivă, vopsea va fi stick de rău la suprafață. Șlefuirea același nazhdachkoy creează microfisuri și contribuie astfel la penetrarea profunda a cernelii în metal.

Când solventul este tratat cu grijă, sau acetona pentru degresarea suprafața produsului. Solvenții eliminați nu numai murdăria și grăsimea urme, care stabilește prost în jos vopseaua, dar, de asemenea, îmbunătăți aderența.

Apoi, un strat de grund pentru metal și se lasă să se usuce. Apoi, se aplică un alt strat de grund si se lasa sa se usuce timp de o zi.

Pentru vopsirea produselor din aluminiu utilizate vopsele rezistente speciale pentru metal, ca formulări convenționale obluschivatsya începe imediat după aplicare. În cazul în care există o posibilitate de a folosi arma, cel mai bine este să-l aplice, iar vopseaua nu ar trebui să fie prea gros. Colorant de aluminiu trebuie să fie în stare proaspătă, pentru că altfel ar fi prea obluschivatsya.

Aplicați vopsea pe aluminiu pentru al proteja de coroziune nu este necesară, deoarece nu se teme de rugină.

Metoda Rata de fabricație: