Ca salmoneloza transmis agentului patogen, cauze, căile de transmitere

Patogeni

Ca salmoneloza transmis agentului patogen, cauze, căile de transmitere

Artificial fotografie colorate extinsă la bacterii Salm. patogen pentru corpul uman

Există mai mult de o mie de tipuri de salmonella, care sunt împărțite în clase, în funcție de structura lor antigenică - A, B, C, D, E. Această diviziune ajută la identificarea agentului infecțios. Salmonella grup D provoca febra tifoidă, intoxicații alimentare, paratifoza, gastroenterită. Etiologia bolii în România adesea asociat cu S.typhimurium, S.enteritidis, S.Heidelberg și alți microbi.Ele sunt bine conservate în mediul înconjurător, inclusiv solul, apa, rasa în produse lactate și din carne, fără a schimba mirosul și aspectul lor. Paraziții pot trăi luni de zile în produse - carne congelată de până la un an, în bere și iaurt - mai mult de două luni, în fecale de animale și oameni - câțiva ani. Sunt uciși atunci când sunt expuse la dezinfectanți și tratament termic atentă.

Cum de a afecta corpul?

Ca salmoneloza transmis agentului patogen, cauze, căile de transmitere

Bacteriile patogene (Comp. model)

La o persoană bolnavă, organismul are pentru a obține mai multe mii de paraziți, în caz contrar acesta devine doar un purtător de infecție. Perioada de incubație, după care există o clinică, are o durată medie de aproximativ o zi. În cazul în care cantitățile insuficiente capturate în corpul de paraziți și o bună rezistență la simptomele apar în termen de trei zile.

Odată ajuns în intestin, Salmonella deteriora peretele intestinal, pornind o reacție inflamatorie. La om, febra se dezvolta intoxicației, apare diareea. Penetrante în fluxul sanguin, salmonella intra in alte organe.

Există cazuri izolate și focare.

Cine suferă cel mai mult

Susceptibilitatea la Salmonella diferite. Ei infecta umane, păsări și animale. Mai sensibile la infecția cu următoarele grupe:

 • copii;
 • persoanele în vârstă;
 • persoanele cu boli cronice grave;
 • lucrătorilor și ferme de păsări de curte;
 • fata, ocazional legate de alimentație și de depozitare a produselor.

Salmonella este mai ușor de a depăși gastrita de stomac cu aciditate scăzută, în timpul tratamentului cu antibiotice, sulfonamide. sensibilitatea individuală importantă la parazit, sistemul imunitar.

Distribuite de către purtătorul de infecție, în special în rândul copiilor.

Sursa de infecție

Trebuie să știi cum se transmite boala.

Există pacienți și purtători, care contribuie la răspândirea salmonelozei:

 • persoane;
 • animale de companie - pisici și câini - până la 10%;
 • păsări - rațe, găini, prepelițe, porumbei, vrăbii. ei înșiși Păsările sunt sănătoși, dar sunt purtători de boli;
 • vite, porci, și uneori - oi, capre, cai;
 • rozătoare - până la 40%.


Ca salmoneloza transmis agentului patogen, cauze, căile de transmitere

Mecanismul și mijloacele de transmitere

Cum ai salmonella? Microbii intră în organism în cazul în care nu respectă standardele de igienă, a încălcat regulile de preparare și depozitare a alimentelor.

mecanism fecal-orală este fundamentală. Acesta are următoarele rute de transmitere a bolii:

produse alimentare modul

Ca salmoneloza transmis agentului patogen, cauze, căile de transmitere

Carne de pui poate fi infectat

Cea mai frecventă cale de transmitere. Principalele produse prin care se transmite boala - carne de porc, vită, pasăre. Mai ales de multe ori rațe infectate, dar oamenii sunt încă mult mai probabil să mănânce puii, printre care incidența este de asemenea mare.

Până la 70% din cazuri sunt datorate utilizării produselor din carne. Carnea poate fi obținută de la animalele infectate sau contaminate cu Salmonella în timpul prelucrării, transportului, vânzare. După contactul cu carnea unui număr suficient de germeni care pot prolifera rapid și pătrunde în produs. În acest sens, în special produsele din carne de pui și periculoase. Sărare, fumatul, congelarea nu acționează asupra agentului patogen. Produse externe și gust în timp ce infectarea lor, chiar mai mult Salmonella nu se schimba, care este deosebit de periculos. Ea distruge microbii numai tratament termic, și soluții de dezinfecție. Razele ultraviolete sunt, de asemenea, dăunătoare.

Ouăle de păsări Salmonella pot fi găsite pe coajă și gălbenușul. Aviz că ouăle de prepeliță nu reprezintă o amenințare pentru infecție umană este eronată. Ouăle de prepeliță pot fi contaminate cu bacterii.

Feluri de mâncare care conțin ouă trebuie să fie preparate în conformitate cu normele cu tratament termic atentă. Înainte de utilizare, spălarea ouălor cu apă caldă și săpun.

Laptele este rareori un factor de transmisie, așa cum pasteurizate. Acesta a infectat în timpul mulsului, scurgerii, prin ustensile contaminate. Nu puteți bea rustic lapte nefiert! Cazurile de transmitere a Salmonella prin formula pentru sugari, brânză, înghețată.

Uneori infecția poate fi transmis de la pești care trăiesc în apele poluate sau a fost contaminate în timpul preparării. Din surse exotice de contaminare trebuie să menționeze carnea de broaște, crabi, stridii.

Salmonella pot fi transmise la utilizarea salate din legume slab spălate.

Salmonella poate intra în corpul uman cu diferite produse în încălcarea regulilor de prelucrare, depozitare și termene de realizare.

cale navigabilă

Există, de asemenea, posibilitatea de transmitere a agentului patogen prin intermediul atunci când scăldat apa, mai ales în cazul în care iazul locuit de păsări de apă. Este periculos să folosească apa din rezervoare deschise pentru băut, spălat vase, gheata. Uneori se poate infecta atunci cand consuma apa nefiartă de la robinet.

Cale de contact casnic

Această cale este posibilă în cazul în focare de infecții nosocomiale, în special în secțiile de pediatrie. Salmonella se poate răspândi prin mâinile personalului, articole de întreținere, ghivece, jucării. În orice instituție închisă răspândirea infecției se produce rapid.

Acesta poate fi transfera direct de infecție de la animale și păsări prin contact direct cu acestea fără a respecta standardele de igienă.

Ar trebui să se spele pe mâini după contactul cu pisici, câini, rozătoare, păsări și broaște țestoase.

Cale de contact-gospodărie este deosebit de periculos pentru copii, cei slabi și persoanele în vârstă.

Facilita transmiterea de muște infecție și gândaci de bucătărie, care trebuie combătută.

Mai rău, în primăvara și vara, când începe sezonul de vacanță, oamenii cumpără produse din mediul rural, produse alimentare în chioșcurile de-a lungul drumului din oraș. Microbii se multiplica si se simt mult mai bine, în vreme caldă, precum și condițiile corespunzătoare de depozitare a alimentelor sunt rupte mai des.

În ce condiții poate infecția:

 • procesarea produselor din carne termice proaste;
 • depozitarea necorespunzătoare a cărnii și produselor lactate;
 • băut lapte și produse nepasteurizat, care este compus din ouă crude;
 • cu operatorul de transport în încălcarea regulilor de igienă personală.

Astfel, cauzele infecției cu Salmonella sunt întotdeauna asociate cu încălcări ale normelor sanitare în uz, în produsele de depozitare și de gătit.

Salmoneloza este o boală gravă, este auto-tratament inacceptabil este necesar să se consulte un medic!