Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

De obicei, vizitatorii restaurante și cafenele să acorde o atenție nu numai la gustul alimentelor servite, dar, de asemenea, cu privire la modul în care sunt decorate. Prin urmare, încercați să gătească cât mai mult posibil pentru a decora un anumit fel de mâncare. Cea mai mare atenție, în acest caz, este dat dulciuri și deserturi. La domiciliu, puteți crea, de asemenea, diferite modele de smântână și de sos.Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

Cel mai bine este să învețe cum să facă un colorant alimentar acasă în loc să-l cumpere de la magazin. Rezultatul va fi nici mai rău, de altfel, nu este periculos pentru sănătate. Acest lucru a făcut colorant acasă pentru sosuri folosite de colorare, jeleu, paste, smântână, și multe altele.

Care sunt colorant alimentar?

Culorile alimentare sunt atât naturale și sintetice. La rândul lor, sunt împărțite în uscat lichid sintetic și gel. coloranți uscate și diluate într-o cantitate mică de lichid pentru a conferi nuanța antena necesară.

coloranți pulverulenți rasă apă fiartă, alcool sau vodca, precum și, dacă se dorește, se aplică uscat la cuptor. masa de proteine ​​pentru a crea modele si creme sunt de obicei vopsite cu coloranți lichizi. Ele sunt destul de des utilizate în aerograful sau zahăr masticul ca un substitut pentru apa.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

colorant alimentar lichid este foarte similar cu gel, dar acesta din urmă este mai dens și concentrat. Este utilizat în crema de vopsire (nu de proteine), glazuri, pasta si aluat. Cu gel coloranți pot crea atât nuanțe subtile, precum și culori saturate și luminoase.

Cum se obține un colorant natural roșu

Acest colorant poate fi obținut cu ajutorul sucului de fructe de pădure, fructe și legume, care conțin roșu, acesta poate fi:

  • sfecla;
  • căpșuni;
  • coacaze;
  • rodii și alte produse alimentare.

Dar colorantul alimentar roșu poate fi obținut nu numai din fructe, încercați să utilizați în acest scop, tomate rosu inchis, ardei roșu și boia. Cu toate acestea, cea mai frumoasă culoare este produs din sfecla.

Ia vopsea roșie facut din sfecla poate fi după cum urmează:

  • Se spală sub jet de apă rădăcină, coaja de funcționare, apoi grătar. Se toarnă apă de sfeclă. Lichidele nu au nevoie de mult, ar trebui să acopere numai legumele rasi. Pune la foc mic și se fierbe timp de o oră.
  • Vă rugăm să rețineți că oala trebuie să acopere în mod necesar. Se adaugă bulionul o soluție de acid citric mică (1/2 linguriță), nu îi va da un decolorat. După răcire, colorantul alimentar roșu ar trebui să se scurgă și apoi puteți utiliza.

Cum de a face culoarea produselor alimentare negru

colorant alimentar negru poate fi obținută în mai multe moduri:

  • Prima metodă. Se amestecă cinci picături de cărbune activat tabletă glicerină purificată.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

  • A doua metodă, la fel ca în casă pentru a face culoarea neagră de alimente. Culoarea neagră poate fi obținută prin amestecarea mai multor coloranți coloranți artificiali. De exemplu, să ia o coloranți alimentari culorile roșu, galben și albastru și se amestecă bine - în cele din urmă va primi negru.
  • A treia metodă, la fel ca in casa pentru a face culoarea neagră de alimente. Ia cerneală sepie. Ia-le în ultimul timp destul de ușor, acestea sunt vândute în aproape fiecare mare hypermarket. Dar, în ciuda faptului că cerneala au gust puțin sau deloc, dar un gust specific este prezent, și, prin urmare, nu se recomandă utilizarea unui astfel de colorant alimentar negru pentru mastic sau alte alimente dulci.


Cum de a face colorant pentru ouă

colorant alimentar galben (reteta) într-o soluție la fierbere de oțet trebuie adăugat turmeric (3 linguri). Amintiți-vă că curcumă colorează destul de puternic pielea, astfel încât înainte de a începe să utilizați acest colorant, asigurați-vă că pentru a purta mănuși de cauciuc pentru a proteja mâinile de colorare.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

Culoarea roz: felie 4 cani sfecla prime și adăugați-l la container cu ouă. În cazul în care ouăle sunt la început nu par roz și maro, nu vă faceți griji. Odată ce acestea sunt uscate, ele devin nuanțe pastelate.

Produse alimentare albastru Colorant ou pentru a face acest lucru: pentru a adăuga o soluție de 3 cani de varza tocata mov sau rosu. Pentru ouă cumpărate albastru, acestea ar trebui să dețină o jumătate de oră în soluție. Dacă doriți să fie albastru, apoi pune ouăle în frigider și să le stea acolo toată noaptea soluție.

Orange: nuanță portocalie frumos da oua coaja de ceapa (patru cani). Pentru a obține o culoare mai vie, la fel ca în cazul precedent, fără a scoate ouăle din colorantul, lăsați-le peste noapte în frigider.

Produse alimentare de colorat mâinile lor de argint: Pune într-un container de afine 2 cani inghetate si adaugati-l la 2 cani de apa curata. Așteptați până când amestecul se încălzește la temperatura camerei și apoi zdrobiți boabe. Să stea un pic mai mult, apoi se strecoara solutia. Pune într-un colorant ouă de Paști și locul în frigider - chiar dacă există până în dimineața.

Dye bej

Pentru a face culoarea produselor alimentare cu mâinile lor bej, utilizați pasta de tomate. saturația culorilor depinde de cantitatea de produs, de exemplu, dacă adăugați o mulțime de crema de tomate, acesta va deveni mai mult decât culoarea portocalie decât bej. Pasta de tomate nu se schimba gustul de desert.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

Dacă ați pregătit în prealabil, o serie de diferite culori naturale, apoi, dacă doriți, puteți de la ei pentru a crea noi culori. Pentru a face acest lucru aveți nevoie doar de numai un amestec deja disponibile. De exemplu, pentru a obține celadon ar trebui să se amestece doi coloranți: verde și albastru, iar pentru tentă de albastru este necesară pentru a adăuga verde la roșu. Prin amestecarea roșu, albastru și verde devine negru. O frumoasă culoare fisticul poate fi realizată prin amestecarea coloranți albastru și galben.

galben

Pentru a picta vasul în galben, de multe ori gătește utilizarea de lămâie. Coaja de lamaie frecat pe o răzătoare fină și suc apoi presate din acesta și care se transformă într-un colorant alimentar lichid. S-au dizolvat în apă caldă turmeric oferă, de asemenea, o nuanță galben bun.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

verde

Pentru a obține o culoare verde bogat, sunt folosite cel mai frecvent spanac proaspăt. El este zdrobit într-o mașină de tocat carne sau freca printr-o sită. Amestecul a fost apoi fiert timp de 30 minute și apoi se filtrează.

Albastru și violet

Aceste culori pot fi obținute de afine, struguri negri sau vinete decojite. poate fi, de asemenea, utilizate în acest scop, varza violet, care este pre-tăiate și se fierbe. Cu zahăr brun poate obține. În acest scop, zahărul este amestecat cu apă (5: 1) și plasat în tigaie. Asigurați-un foc mic și se fierbe zahărul, nu uitați să-l agite în mod constant. Treptat, amestecul începe să devină maro. Adăugați la un pic mai multă apă și tulpina. În plus față de zahăr, puteți obține maro, folosind cacao, cafea sau ciocolată.

Cele mai dăunătoare coloranți artificiali

Până în prezent, acesta a produs un număr mare de coloranți artificiali, care sunt folosite pentru a face feluri de mâncare aspect ochi-prinderea. Dar nu știe întotdeauna exact ceea ce este inclus în compoziția acestor coloranți sintetici. Se întâmplă adesea că structura lor poate fi determinată numai prin teste de laborator de lungă durată.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

concluzie

Există două tipuri de coloranți alimentari: sintetici și naturali. Primul dintre acestea este cel mai adesea fabricate din ingrediente chimice, este înțelept să dea întâietate naturale. Culorile naturale, produse alimentare fabricate din componente vegetale (de obicei, legume și fructe).

Astfel de coloranți pot crea propria dvs. acasă și să le folosească pentru a decora tot felul de feluri de mâncare.

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar

Ca acasă rețete de coloranți alimentari colorant alimentar