bronșite alergice - Simptome, cauze, tratament

inflamația bronhiilor apare din diverse motive, dintre care unul este o alergie. În acest sens, există o tuse, de multe ori puternic, care este considerat a fi principalul simptom al unui proces alergic. Destul de des boala apare la copii. Este important să-l detecteze cât mai devreme posibil, în caz contrar puteți obține astm. Acesta este motivul pentru acei oameni care au o boala, se observă în mod constant de către un specialist.bronșite alergice - Simptome, cauze, tratament

Se crede că vindeca complet bronșită alergică imposibilă. În prezent, alergologilor efectua un tratament imunologic special, în care corpul uman se obișnuiască treptat la alergen. Dar, înainte de a trece la un astfel de tratament, este necesar să se recunoască stimulul (după un examen special), și apoi, dacă este posibil, să evite complet contactul cu ei, iar acest lucru, la rândul său, se va ușura bronșite alergice.

Selectați elementul dorit:

bronșite alergice vor fi diferite de alte forme ale bolii, în primul rând, motivele pe care le provoacă. De obicei, caile respiratorii devin inflamate din cauza viruși sau bacterii capturate în corpul uman. Nu poți spune despre forma alergica a bolii cauzate de anumite alergeni sunt:

 • Contactul cu piscină (lână sau animale saliva);
 • articole de uz casnic;
 • medicament sau vaccin;
 • polen;
 • Unele alimente, cum ar fi fructele citrice.

Ar trebui să știi că acest tip de bronsita - un tip de boli cronice. respectiv, precum și principalele caracteristici ale aceleiași - dificultăți de respirație și tuse.

Pentru a face un diagnostic corect, medicul detine un diagnostic diferential special de bronșită, care are alte cauze. Simptomele de forme alergice apar imediat după contactul cu un anumit alergen. Să le examinăm în detaliu.

 1. Suhioy, tuse paroxistică, mai rau pe timp de noapte.
 2. Pacientul incepe sa apara simptome de rinita (inflamatie a mucoasei nazale), în cuvinte simple, curge nasul.
 3. În plus, există semne de traheită (inflamarea trahee) și laringita (inflamarea membranelor mucoase ale laringelui).
 4. La o examinare puteți auzi respirație șuierătoare, umed sau uscat.
 5. Dispneea ușoară, temperatura este practic absentă.

În general, bronșită alergică, sau mai degrabă simptomele sale se manifestă ușor și du-te complet după îndepărtarea contactului cu un anumit alergen. Boala este prelungită, remisiune alternând cu acutizare.

bronșite alergice - Simptome, cauze, tratament


În primul rând, în tratamentul bronșitei alergice, este important pentru a scapa de simptomele caracteristice de alergii. astfel numit antihistaminice. Pentru a facilita respirația, bronhodilatator prescrise și medicamente expectorante.

Ei bine, ameliorează simptomele Diazolin, Suprastin, Tavegil. Cel mai frecvent utilizat Suprastin care numește 1 comprimat (25 mg) de 3 ori pe zi, pentru copii sub 14 ani jumătate comprimat. Te pentru a lua acest medicament nu este de dorit, deoarece există efecte secundare: slăbiciune, letargie și amețeli. Femeile gravide Suprastin contraindicată.

Clarificarile bronhiile medicamente expectorante, cum ar fi Bronholitin, Pertusin (atribuit 1 lingura de 4 ori pe zi), Mukaltin (2 comprimate de 3 ori pe zi), bromhexin (1 comprimat de 3 ori), de colectare piept, uneori, prescrise de tuse. Relaxarea musculaturii cailor respiratorii si a imbunatati droguri lor, cum ar fi Intal (cromolin de sodiu), Lekrolin (kromogeksal) Kromosol, Zaditen (ketotifen), Neo-Teofedrin.

bronșite alergice - Simptome, cauze, tratament
Neo-Teofedrin reduce edemul mucoaselor, în plus, elimină căldură și acționează ca un calmant al durerii.
Luând medicamentul trebuie utilizat de două ori pe zi, dimineața, în funcție de starea pacientului, jumătate sau întreaga tabletă. Copiii ar trebui să reducă doza la sferturi (de la 2 la 5 ani) și jumătate de 1 ori pe zi (de la 6 la 12 ani).

Bronhodilatatoarele sunt medicamente sub formă de aerosoli, care pot ajuta la reducerea frecvenței atacurilor în bronșite alergice și astm este salbutamol, Geksaprenalin și fenoterol, precum și de droguri și sinonimele Volmax albuterol, Asmady, Salbutol, Ekovent restabilirea permeabilitatii a tuburilor bronșice și pentru a preveni-le de la îngustarea.

Tratamentul de bronșită provocate de alergii și include o tehnică mai modernă, cum ar fi, de exemplu, imunoterapie specifică (SIT), alergen specific imunoterapie (ASIT) sau desensibilizarea specifice, care, în general, este aceeași. Cu un astfel de tratament medicii alergologilor detecta reacții imune nedorite la un stimul specific (dacă este definit). SIT nu contribuie la eliminarea simptomelor bolii, și identifică cauza, prin reducerea sensibilitatea corpului uman la un alergen.

bronșite alergice - Simptome, cauze, tratament
Destul de des, în plus față de tratamentul de bază, utilizarea de remedii populare. Dar nu toți știu că toate medicamentele care conțin plante aromatice, ar trebui să fie luate numai după consultarea unui medic, deoarece iarbă și rădăcini poate declanșa un răspuns mai puternic alergic și pot cauza agravarea bolii.

Pentru tratamentul bronșitei alergice trebuie să înceapă imediat, așa cum se poate transforma in astm sau pneumonie. Deosebit de periculos este boala pentru copii. Auto-medicație, în orice caz, nu este acceptabil, aveți grijă să consulte un medic, terapeut si alergolog, pentru că numai un expert știe cum să se determine cauza bolii, cum să-l elimine si vindecarea.

profilaxie

În plus față de această prevenire importantă a bolii, care este tratamentul patologiilor sistemului respirator și eliminarea tuturor iritanti care cauzează alergii.

Pentru a face acest lucru:

 1. Ori de câte ori este posibil pentru a efectua curățarea umedă și, de asemenea, schimba frecvent paturile pacientului.
 2. În măsura în care este posibil eliminat din camera în care pacientul, plante de apartament, toate decorațiuni interioare, în cazul în camera copiilor, toate jucăriile moi.
 3. Opriți accesul la toate animalele de companie bolnave, și chiar mai bine, abandoneze complet conținutul lor.
 4. Exclude din meniu toate alimentele care pot provoca alergii.

Acestea sunt cele mai importante măsuri care trebuie luate pentru bronsita alergica si boala va fi cât mai puțin posibil să vă deranjez. Stare de sănătate bună la toate!

(Nimeni nu are vot)