Bright cauze urină galben

Un indicator, cum ar fi culoarea urinei este foarte important, deoarece caracterizează starea metabolismului.

Culoarea normală a urinei, care este excretat prin rinichi - galben, iar intensitatea culorii se datorează concentrației de urină și cantitatea de pigment conținută în ea.Prin bea multe lichide de culoare urina devine galben-pai.

O variantă este norma și urină galben strălucitor, deși culoare prea luminoase pot semnala, de asemenea, prezența unui număr de boli.

Principalele motive pentru urină galben strălucitor

Bright cauze urină galben

De obicei, saturate urină nuanță sugerează concentrarea excesivă și cauza acestei condiții poate fi consumul de lichide, pur și simplu inadecvat.

În plus, printre cauzele urină galben strălucitor poate fi:

  • alăptarea
  • transpirație crescută
  • infecții intestinale acute,
  • umflături care apar în unele boli,
  • precum și utilizarea de laxative.

În cazul în care organismul primește cantitatea insuficientă de lichid în rinichi începe reabsorbția apei întărit, iar acesta este motivul mecanismelor compensatorii. Aceasta conduce la faptul că urina devine galben strălucitor. Același model a fost observată atunci când pierderea excesivă de fluid. În special, căldura sau efort fizic excesiv de mult apa se pierde prin transpiratie. In timpul zilei, pielea poate fi dată sub formă de sudoare și evaporare câțiva litri de lichid. La femeile care alăptează, o parte din apa departe de corp cu lapte. Prin urmare, recomandarea - în perioada de alăptare ar trebui să bea multă ceai, suc și alte băuturi.

Deshidratarea - cauza unui urină galben strălucitorDeshidratarea apare adesea în infecții intestinale acute, care sunt caracterizate prin varsaturi si diaree frecvente, în plus, la temperaturi ridicate, mult mai fluid lasă sudoare îmbibarea. Utilizarea necontrolată de laxative, dimineața de boală la femeile gravide, adesea însoțite de vărsături poate duce, de asemenea, la urină galben strălucitor.

Semne de deshidratare poate fi vazut la:
  • ciroza hepatica,
  • insuficiență cardiacă cronică,
  • gestoză la femeile gravide.

În acest caz, faza lichidă a sângelui din fluxul sanguin afară în spațiul extracelular, ceea ce explică formarea de edem. Când umflarea preeclampsia sunt ascunse, atunci ele pot fi rostite prin detectarea crestere brusca in greutate. Dar, în ciroză, plasma propotevanie in cavitatea abdominala, ascita se dezvoltă, iar sângele devine vâscos.

Dacă sunteți o lungă perioadă de timp uitam la urină galben strălucitor. asigurați-vă că să se consulte un medic. Accelerarea călătoria dvs. la spital au simptome cum ar fi durere în cadranul din dreapta sus, partea inferioara a spatelui, vărsături, febră, diaree, și o serie de alte semne de avertizare.

metabolism

Cu toate acestea, nu toate cazurile de urină galben strălucitor este un simptom de deshidratare. Un posibil motiv pentru apariția urinei galben strălucitor poate fi caracteristici ereditare sau individuale ale procesului metabolic. În special, formarea excesivă de sare, de asemenea, duce la o culoare galben strălucitor de urină. Dacă nu luați măsuri în timp util, rinichii incep sa formeze nisip si chiar pietre mari. Se remarcă faptul că, dacă o lungă perioadă de timp pe continuarea selecție văzut urină mai concentrată este aproape inevitabil, duce la formarea de pietre la rinichi.

Produsele care schimba culoarea urinei

Acoperirea urina de multe ori se schimbă atunci când se utilizează un număr de medicamente, alimente sau suplimente nutritive. Morcovi, suc de morcovi dă portocaliu urină sau galben strălucitor. In prezent, cele mai multe produse, în special dulciuri, coloranți alimentari include în compoziția sa. Găsirea la selecția de urină galben strălucitor nu ar trebui să fie nervos dintr-o dată. La început, încercați să amintesc ce ai mâncat azi, ieri sau chiar cu o zi înainte. Motivul pentru care pot fi consumate chiar și o mână de fasole jeleu într-un galben glazura dulce, sau, de exemplu, de marmeladă. Un număr mare de coloranți este conținut în diferite băuturi carbogazoase.

Printre medicamentele care acționează ca colorant urina trebuie remarcat faptul ca anumite antibiotice, vitamine (A, C, grupa B) și derivați de 5-nitrofuran.

Chiar și atunci când în mod direct de droguri nu se schimba culoarea urinei. se poate face culoarea produselor alimentare, care este conținută în învelișul tabletei.

Vestea cea mai interesantă