brichete de combustibil cu mâinile lor tehnologie și metode de producție

brichete de combustibil cu mâinile lor tehnologie și metode de producție

Brichete marca NESTRO

Arderea întrebare pentru mulți vizitatori de vară - cum să faci brichete din rumegus? Astăzi, el a împins acasă la meseriași, să vină cu o pâine și tehnici de fabricație materiale de combustibil inutile pentru încălzirea serelor, bai, garaj si chiar o cabana.Astfel de materiale din țară pot fi găsite în număr mare. Nu este doar rumeguș, așchii de lemn, b / la bord și alte specii de lemn. În acest scop, puteți folosi paie, frunze uscate, tăiere, deșeuri de cărbune, hârtie, carton, etc., pe care țara este întotdeauna o mulțime.

Se pare că costumul care se aprinde, dar trebuie să fie zdrobit. Cum? Masina de tocat - nu este o problemă. Există unități gata făcute, care sunt vândute în magazine pentru grădinari. De exemplu, o mașină rotativă, în care orice material vegetal mărunțit printr-un set de cuțite. Există o astfel de mașină ieftină, dar pentru nevoile gradina este un dispozitiv necesar, mai ales atunci când vine vorba de îngrășământ de plante de fabricație.

Acest aparat poate fi utilizat în producția de brichete. În prima etapă a tehnologiei este în mod necesar util. Dar este nu numai echipamentul de care este nevoie.

tehnologia de producție

Pentru a face propriile lor brichete mâini din rumeguș, așchii ei înșiși și argilă necesită. Ele sunt amestecate într-un raport de 10: 1, cu adăugare de apă la soluția de formare transformat. Este important să se distribuie lutul în jurul volumului de rumeguș, deoarece acesta va acționa ca un liant.

Se amestecă materialul combustibil poate fi manual sau folosit ca un mixer auxiliar de construcție instrument. Singurul obstacol - mixerul în țară nu poate fi.

Pentru brichete de turnare folosind diverse dispozitive - cutii, vase vechi, orice capacitate de robust. Dar mai bine o cutie, deoarece granulele vor fi obținute cu forma tradițională a unei secțiune transversală dreptunghiulară. Acest lucru va facilita depozitarea, deoarece produsele depozitate de aceeași mărime și formă convenabilă. Deși nu este atât de important pentru propriile lor nevoi. Formarea combustibilului trebuie să fie efectuată prin apăsarea unei soluții gata.

Și ultimul pas în producția de brichete din rumegus cu mâinile lor - este de uscare. Cea mai simplă opțiune - să se usuce în aer, și bine, dacă este soare. Apoi, procesul va avea loc.

Atenție! Un cottagers sfaturi foarte bune - pentru brichete au fost durabile și nu împrăștiate în mâinile, este necesară înainte de începerea formării și pune hârtie de perete de fund sau o formă de pânză și apoi umple soluția terminat și comprima-l.Mașina pentru producerea de brichete

Cel mai important lucru nu este să caute materii prime uscate pentru productia de brichete din rumeguș, cu mâinile lui. Umiditatea - acest lucru este un plus al acestei tehnologii. Și ultimul. Ca și în orice echipament de producție, presa trebuie periodic pentru a curăța și repara. Dar chiar și aici, totul se poate face cu propriile lor mâini. Aparatul este simplu acest lucru, astfel încât ajunge în designul fără probleme. Și, din moment ce o mulțime de efort în muncă nu trebuie să facă cu ea, iar aparatul va funcționa practic pentru totdeauna.

Brichete din alte materiale

brichete de combustibil cu mâinile lor tehnologie și metode de producție

Brichete din deseuri

Știm cu toții cât de bine luminat de hârtie, și cât de mult de cenușă este mai rămas din ea. De exemplu, un kilogram de deșeuri de hârtie compactat cu flacără albastră de ardere pentru mai mult de două ore. Aceasta eliberează o cantitate semnificativă de energie termică. O cenușă din rămâne doar 5% din greutatea totală sau volumul.

Deci are sens să ia gunoiul cu bani, pentru care lemn de foc pe care nu le pot cumpăra? Nu este mai bine să o facă din propriile lor mâini pentru brichete de încălzire? Cu toate acestea, nu este la fel de ușor cum ar părea la prima vedere:

  • În primul rând, este nevoie de cantități mari de deșeuri de hârtie.
  • În al doilea rând, va trebui să se pisa. Acest lucru nu este lemnul sau rumeguș - hârtie granulat nu este atât de simplu. Este necesar să se rupă în bucăți dimensiunea de 2 x 2 cm. Puteți profita de combinei.
  • Apoi, hârtia rupt este umplut cu apă caldă. Este necesar să se aștepte pentru a obține o soluție lichidă, iar hârtia a devenit zhizhitsu.
  • Apoi, excesul de amestec de apă și amestecul a fost distribuit în forme.
  • Odată ce tot lichidul din masa, brichetele poate fi scos din matriță și aer uscat.

Masters, care au folosit deja această tehnologie, se recomandă pulpei în timpul său otmokaniya adăuga un pic de amidon.

Apropo, hârtie sau deșeurile de hârtie pot fi utilizate în producția de brichete din rumegus. Este utilizat ca liant în loc de argilă. Acorde o atenție la un singur lucru - cu atât mai fină praf, cu atât mai deșeuri de hârtie care urmează să fie adăugate la soluția pentru brichete. Deoarece forma poate fi folosită o conductă de canalizare din plastic în prealabil se taie in bucati de 10-15 cm înălțime.

brichete de combustibil cu mâinile lor tehnologie și metode de producție

Brichete din carton

În schimb, hârtie și alte materiale utilizate pentru chips-uri de comunicații. De exemplu, ace sau tarate din semințe. Desigur, acest lucru nu este cea mai bună opțiune, dar în cazul în care alte componente nu, iar acestea vor fi utilizate.

  • În cazul în care ace sunt mari, atunci va trebui să fie tăiate în bucăți mici, folosind foarfece standard. Acest lucru consumatoare de timp, consumatoare de timp. În plus, ace tot timpul brichetele vor înțepa mâinile.
  • Cu probleme husk chiar mai mult. În procesul de fabricație este ușor și convenabil, dar astfel de brichete, cum ar fi un mouse, astfel încât în ​​stoc iarna nu va trăi o familie mouse-ul. În plus, procesul de uscare în sine rozătoare aranja o sărbătoare, nu o mulțime de produse făcute de mâinile tale, vor fi răsfățați.

concluzie

Brichete din rumegus - este un combustibil eficient și ieftin, care pot fi utilizate în țară, otaplivaya casa si dependinte. Are sens să facă totul, în cazul în care peletele sunt vândute în magazine? Înțeles există întotdeauna, atunci când este vorba de fabricarea propriilor mâini. Desigur, acest lucru necesită o dorință, timp liber și de rezistență fizică. Dar țara este întotdeauna din abundență, astfel încât să puteți salva o iarnă bună, folosind brichete cu propriile lor mâini.