brevet foramen ovale în inima simptomelor pentru adulți și tratament - Enciclopedia medical

cea mai deschisă a ferestrei ovale este o caracteristică anatomice. Mii de oameni trăiesc, muncesc, au copii, în ciuda acestui diagnostic. Și unii, până la un punct, nu sunt nici măcar conștienți de faptul că acestea au un astfel de defect. Inima noastră cu patru chambered format din două atrii și două ventricule. Ele comunică prin găurile. Între partiția solidă atriul care împiedică fluxul de sânge de la stânga la dreapta. Dar, uneori, șicane zaraschivaetsya nu pe deplin format și fantă - brevet foramen ovale (LLC). În 30% din populația adultă există acest defect sub forma unui canal, sau derivație, provocând o perturbare a sistemului cardiovascular, plămânii datorită diferenței tensiunii arteriale.De ce am?

Atunci când se naște un copil nu este desfășurarea a plămânilor, a crescut fluxul sanguin pulmonar, creșterea presiunii în atriul stâng și facilitează închiderea ferestrei ovale. închidere fiziologica nu se produce atunci când prematuritate, alcoolic displazie conjunctiv embriopatie.

Conform unor ipoteze, motive pentru dezvoltarea anormală poate fi utilizarea unei femei în timpul sarcinii, alcool și fumatul, mediul, utilizarea de medicamente, istoricul familial, malformații fetale.

Ltd. pot să apară boli cardiace congenitale, atunci când, atunci când există tensiune camere atriale.

Diagnosticat cu foramen ovale patent în inima copiilor și adulților cu privire la rezultatele ECG, cu raze X de contrast ecocardiografie, sau de a asculta ritmuri stetoscop.

Semne si simptome

brevet foramen ovale în inima simptomelor pentru adulți și tratament - Enciclopedia medical

Manifestările specifice la adulți nu este practic observat. Medicul poate fi suspectat doar un pacient are această boală. Un adult poate plânge de dureri de cap severe, dar ele nu sunt pentru toată lumea. Cel mai adesea boala este detectat accidental pe parcursul altor studii sau atunci când complicații.Dar există semne de brevet foramen ovale, care a stabilit un diagnostic preliminar:

 • Revenind albastru în timp ce tuse, efort fizic triunghi sau buzele nazolabiale (cianoza);
 • Predispozitia la ARD și boli respiratorii (bronșită frecvente, pneumonie, astm);
 • Sincopa inexplicabilă, tromboflebita, varice, accident vascular cerebral;
 • Intoleranța la un atac fizic. stres, tulburări respiratorii, disconfort;
 • palpitații, dificultăți de respirație, dureri de cap (migrena);
 • părți ale perturbata mobilitatea corpului, senzație de amorțeală la nivelul membrelor periodice;
 • ECG modificări semnificative în atriul drept;
 • Volumul crescut de sânge în plămâni.

Cât de periculos?

De obicei, brevet foramen ovale în inimă la adulți, nu afectează nici munca lor, nici asupra speranței de viață. Dar este periculos in timpul sarcinii, precum și pentru persoanele cu varice, boli pulmonare, tromboflebită.

brevet foramen ovale în inima simptomelor pentru adulți și tratament - Enciclopedia medical
Datorită Companiei crește riscul de formare a cheagurilor de sânge în inimă și crește probabilitatea unor complicații:

 • Accident vascular cerebral. Atunci când această boală severă ucide secțiuni de creier;
 • infarct miocardic. Atunci când o astfel de încălcare a țesutului muscular cardiac moare porțiune;
 • infarct renal. Din cauza tulburărilor circulatorii ale rinichiului zona moare;
 • tulburări circulatorii ale creierului. La om, tulburari de vorbire, de memorie, mâini amorțite, picioare, cu mobilitate redusă și alte simptome care nu durează mai mult de o zi, apoi dispar.

Orice tratament al foramen ovale patent nu reduce riscul acestor complicații.

Cum de a trata?

În cele mai multe cazuri, nu este necesar tratamentul foramen ovale patent. Conform statisticilor, 10-15% dintre persoanele care trăiesc cu Compania și nu resimt niciun disconfort. Atunci când simptomele de foramen ovale patent nu se produce, atunci tratamentul nu este administrat.

Dacă au existat complicații ale bolii, medicamentele prescrise care previn formarea cheagurilor de sânge în inima sau vasele de sânge.

În eventualitatea unei posibile intervenții chirurgicale gaura de dimensiuni considerabile. permanente „patch-uri“ - grefe sunt de obicei inserate pentru a închide. Dar ele pot provoca inflamații ale țesutului. Relativ recent, a început să folosească patch-uri absorbabile. Deși el este un temporar „patch“, care se dizolvă în ultima lună, dar este eficient în stimularea repararea țesuturilor. Astfel, deschiderea complet zaraschivaetsya.