Brândușeii (brândușeii) de plantare și de îngrijire la domiciliu, fotografie, cultivare

Brândușeii, sau crocuses aparțin familiei irisului. Acest plante perene erbacee klubnelukovichnye, uimitoare în frumusețe și proprietățile sale. Brândușeii - flori de legendă, în cele mai vechi timpuri a cântat laudele oamenilor. Acestea sunt printre primele bucurii ale primăverii, simbolizând de tineret și dragoste. Din stigmatele uscate ale florii Crocus violet (semințe) produc cele mai valoroase din lume de condiment - șofran.Brândușeii (brândușeii) de plantare și de îngrijire la domiciliu, fotografie, cultivare

Branduse: descriere

Înălțimea acestui tip de nu mai mult de zece centimetri. Frunzele au Crocus liniare, înguste, înfășurat pe părțile laterale. Planta se caracterizează prin frumoase și pline de culoare de culoare unică. specii de flori șofran natural poate fi galben sau albastru și galben gamma variază de la galben pal la culori luminoase portocaliu si albastru - de la albastru deschis la purpuriu închis. Artificial crescute soiuri pentru a cuceri o varietate de diferite culori. În fotografie puteți vedea cum sunt spectaculoase culori in doua tonuri, și pătat ca modele.

becuri Crocus sunt mici - până la trei centimetri în diametru. Reproducerea acestei specii este cel mai adesea realizată cepele sau copii, cel puțin - semințe. În timpul multiplicării semințelor cu ajutorul înfloririi poate fi de așteptat doar după trei sau patru ani.

soiuri populare

In primavara, de crocuses sunt împărțite în toamnă pentru și în funcție de timpul de înflorire. Cele mai populare soiuri olandeze astăzi, în special cele mari crocuses.

  • Printre soiurile de primăvară dragoste speciale florar folosește pur soi alb Ioana d'Arc, soiuri de pestriț - Pickwick și Strayped frumusețe;
  • Printre soiurile de culoare violet-albăstrui la modă: Memoriei, Grand Meter, record de flori;
  • Dintre hibrizii de aur șofran (așa-numitul Hrizantus grupul format din albastru și alb, crem, galben grad): dragoste, Dorothy, Blue Pearl, Saturnus, Prince Claus Cream Bjuti;
  • Efectiv se pare ca luminos galben Ladzhest galben și roșu-violet Ruby gigant.

Cultivarea branduse în câmp deschis

Pentru acest tip de bec necesită un sol fertil, bine fertilizat. În plus, solul ar trebui să fie suficient de largi. Nu putem permite ca apa stagnantă în sol, astfel încât solul argilos și recomandă adăugarea de nisip. Brândușeii sunt foarte ușoare care necesită. Valoarea culorii depinde de iluminare bună, astfel încât acestea ar trebui să fie plantate în poziție deschisă, soare.

Brândușeii (brândușeii) de plantare și de îngrijire la domiciliu, fotografie, cultivare


Regulat uzi crocuses ar trebui să fie primele varză până la sfârșitul perioadei de înflorire. Pământul în jurul valorii de plantele au nevoie de vspushivat sa penetreze mai bine umezeala. Fertiliza brândușeii luate numai în timpul aterizării, dar dacă florile cresc într-un singur loc pentru mai mulți ani, ei trebuie să fie hrăniți suplimentar. Ingrasaminte ar trebui să conțină potasiu și fosfor. Mai întâi Fertilizarea se face în primăvară, după germinare, a doua - în momentul apariției mugurilor, iar al treilea - la sfârșitul perioadei de înflorire.

Dupa crocuses gradina inflorit si uscat, frunzele lor pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect decorativ, decolorare până la mijlocul verii. Trebuie să spun că crocuses înfloresc în medie pe săptămână, maxim - două. cap decolorată pot fi îndepărtate imediat, iar frunzele - după ofilirea. Becurile rămân în sol să hiberneze până în primăvara anului următor (este posibil să le acopere în caz de îngheț frunziș mare).

Dacă anul viitor pe care doriți să le transplant în altă locație sau să crească într-o oală acasă, puteți sapa bulbi. Apoi, ei trebuie să rezolve, aruncați orice deteriorate sau bolnave. Până la plantare magazin bulbi într-o cameră rece (la o temperatură de optsprezece până la douăzeci de grade) și nu uită să aerisi. Aveți grijă, de asemenea, cu privire la protecția împotriva rozătoarelor, care nu au nici o problemă să mănânce bulbi de flori.

Brândușeii transplantat din loc în loc, se recomandă o dată la cinci ani, în caz contrar florile lor devin mai mici și pierd decorative.

Plantarea și îngrijirea de crocuses în ghivece la domiciliu

Brândușeii (brândușeii) de plantare și de îngrijire la domiciliu, fotografie, cultivare

Cu două săptămâni înainte de data dorită, puteți muta potul în condițiile camerei. În primul rând, lăsați-l să se răcească în hol, câteva zile mai târziu, pentru a face loc, și după un timp a pus pe un pervaz luminos. Deci, podospeyut dvs. Crocus tocmai la timp. In ultimele doua saptamani, apa plantele ar trebui să fie într-o zi sau două, și înainte de aceasta - din când în când, ca și stratul superior al solului se usuca. Cameră de aer care transporta normal și nu necesită pulverizare.

de îngrijire la domiciliu pentru branduse cu flori

O mare valoare pentru flori decorative mai lungi au iluminare corespunzătoare și temperatură. La domiciliu, îngrijirea optimă poate ajuta la Bloom plante mai mult, în unele cazuri - până la trei săptămâni. înflorit lung brândușeii în lumină puternică - nu doar solare, dar, de asemenea artificiale. Excesul de lumină le face să înflorească rapid și la fel se estompeze la fel de repede.

Unii gradinari se pot întreba, de ce florile se ofilesc repede? Acest lucru se întâmplă atunci când temperatura aerului ajunge la douăzeci de grade Celsius sau mai mare, astfel încât cel mai bun mod de a avea grijă de ei - pentru a fi protejat de lumina directă a soarelui sau de lumină artificială și se păstrează la o temperatură de la paisprezece până la șaisprezece grade. Pentru cele mai bune efecte pe timp de noapte puteți reduce temperatura la minus un grad. Când înflorire este de peste, bulbii pot fi scos din oală. Ei pot doar să arunce sau să încerce să aterizeze în teren deschis în primăvară pentru copii noi.

Numele vine de la cuvântul grecesc „kroke“ - n

Dacă intenționați să utilizați becul pentru a re-distilare de flori, este necesar să se aibă grijă de ei într-un mod special. Solul din flowerpot ar trebui să fie nutritive, și, în plus, acestea vor avea nevoie de două dressing. Primul ar trebui să fie făcut înainte de începerea creșterii, iar al doilea - după înflorire. Ca un îngrășământ, puteți utiliza nitrat - amoniu și potasiu.

Sofranul: proprietățile unice

Stigmatele unui Crocus violet a făcut cele mai scumpe și vindecarea tuturor condimente cunoscute - șofran. condiment unic nu numai că oferă mâncăruri rafinate de calitate gust, dar are capacitatea de a vindeca de peste o sută de boli. Saffron pot fi luate pentru insomnie, mahmureala, o durere de cap sau atunci când aveți nevoie pentru a reduce senzatia de foame. Se compune din serotonina care pot imbunatati starea de spirit, reduce durerea, se vindeca de depresie. Saffron conține elemente utile, cum ar fi: calciu, fosfor, tiamina, caroten, riboflamin și mulți alți agenți activi biologic, care întăresc și vindeca corpul uman.

Împărtășiți cu prietenii, sau de a salva un link