Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Prezentare generală a bolilor comune ale abordărilor de tomate și tratament

Știința care studiază bolile plantelor, a găsit un număr foarte mare de boli de tomate. proliferarea lor este asociată cu zone de plantare a crescut, importul necontrolat de semințe, care este de infecție malware. În acest caz, planta este mult mai puțin afectată de condițiile meteorologice decât cele de boli. Fungică și boli virale de tomate reduc semnificativ randamentul bucșelor, astfel încât subiectul prevenirii și controlului este relevant pentru majoritatea fermierilor. Face recomandări pentru fiecare tip de greoaie, și cel mai important - este ineficientă, astfel încât prezenta descriere dintre cele mai comune boli de tomate, fotografie cu caracteristicile leziunilor și a tratamentului lor.manei

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Boli de tomate - manei

infecție fungică, una dintre cele mai comune și dăunătoare, nu numai în România, dar, de asemenea, mult dincolo de granițele sale. Înfrângerea manei (putregaiul brun) nu sunt supuse doar legume, arbuști, protejat și câmp deschis, precum și cartofi, chiar și unele specii de lemn.

Numele sună ca din limba greacă și înseamnă literal - cel care distruge, distruge, aduce moartea plantei.

Harms și trăsături caracteristice - manei afectează toate planta începând din frunze, tulpini și fructe necoapte de pompare. Primul care a suferit frunze - acoperite cu pete maro vagi, apoi tulpini apar dungi maro inchis. fructe Cel puțin afectate - primele mici pete maro dure, cresc rapid în diametru. Ca urmare, fructul este complet inutilizabil.

Prevenirea și tratamentul:

 1. selectarea soiurilor hibride rezistente la infecția cu Phytophthora;
 2. rotația culturilor corespunzătoare (paturi de tomate nu se pot rezolva în locuri în care cartofii cultivați anterior);
 3. hrănire îngrășăminte cu fosfor crescute și compoziție potasiu - răsaduri de slabe mai susceptibile de infectare;
 4. Primul tratament profilactic este efectuat la 3 săptămâni după plantarea răsadurilor pe un pat, unul dintre medicamente destinate pentru a reduce riscul de infectare manei ( „Bariera“, „Barieră“). Ulterior efectuate la intervale de 7-12 zile, în funcție de condițiile meteorologice.

Atunci când se decide ce să pulveriza roșii de la boli, în special ciuperca, nu uita despre metodele oamenilor. De exemplu, în mod regulat (în special după ploile) de pulverizare de tomate zer proaspăt reduce semnificativ riscul de boli Phytophthora, în plus, un ser este produs prietenos total mediu.

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Boli roșii - Mozaic

boală virală, provocând pagube nu numai în seră și cultivate în paturi deschise de tomate, dar multe alte culturi și plante ornamentale. Virusul mozaicului de tomate caracterizate prin rezistență extremă la condițiile de mediu, menține vitalitatea pe cutii pentru material săditor și utilaje agricole.

Sursa primară de infecție - solul, semințele, resturile de plante infectate cu virusul mozaic. În rolul unui purtător al virusului apar adesea leafhoppers, Thrips, afidelor sau infecție se produce prin mijloace mecanice - în cazul în care plantele deteriorate instrument infectate. Progresia bolii apare de obicei în timpul infecției de răsaduri de roșii.

Deteriorarea și ar afecta caracteristicile de - încetinirea creșterii tufiș de tomate, uscare flori și boboci, reducerea și reducerea calității fructelor. La cultivarea tomatelor în sere, fără intervenție în timp util, reducând randamentul poate ajunge până la 50%. Simptomele primare de plante afectate apar virusul mozaic pe frunze - ușoare marmorări, în cele din urmă transformându-se într-un fel de mozaic de nuanțe de lumină și întuneric, deformarea frunzelor. Fructele de plante infectate sunt mai mici în dimensiuni și se coc inegal.

Prevenirea și tratamentul:

 1. preparate speciale de dezinfecție a semințelor;
 2. efectuarea de măsuri de protecție complexe în sere;
 3. dezinfecția anuală a echipamentelor, pateu;
 4. lupta împotriva supt specii dăunătoare;
 5. selectarea și cultivarea de soiuri hibride, care sunt rezistente la virusul mozaic de tomate.

la fața locului frunze maro

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Boli roșii - plasture brun

pătarea frunzelor Brown sau Cladosporium se referă la boli fungice de tomate, plante cele mai izbitoare cultivate în condiții de seră. Condițiile optime de dezvoltare sunt la temperaturi ridicate (22-25 ° C) și o umiditate relativă ridicată (peste 80%) în sere. Boala cea mai activă se dezvoltă în timpul înfloririi și coacere timpuriu, care afectează în primul rând frunzele. gri deschis, în timp, devine pete maro umbră, în primul rând a apărut pe interiorul foilor de nivel inferior. Înfrângerea fungice spori malware se răspândește rapid la nivelurile superioare și perie înflorire. În primul rând pălește lamina, apoi se usuca, planta moare. Sporii ciupercii, Cladosporium apelantului foarte rezistent la ariditate și la rece pot fi depozitate pe resturile vegetale.

Harms și caracteristici importante - cele tardive dispute descoperire ciuperca patogenă, intervenție târzie poate duce la pierderea a jumătate din recolta. Semnele caracteristice ale infecției la fața locului brun este aparitia petelor galbene pe exterior și gri deschis sau maro pe partea interioară a frunzelor. După ceva timp, frunzele afectate devin complet de culoare maro și să se usuce. Aproximativ o lună după debutul Cladosporium, încetează să mai formeze noi ovare și fructe imature încetini semnificativ în creștere.Prevenirea și tratamentul:

 1. respectarea temperaturii de seră și de ventilație periodică, pentru a preveni umiditatea aerului crescută;
 2. tratament preventiv de tomate arbuști Biologicals - fitosporin-M, 2-Psevdobakterin, integral;
 3. tratament la fața locului brun plantelor afectate folosind fungicide pe bază de cupru;
 4. colectarea și distrugerea tuturor vegetației în seră după recoltare.

Gangrena gangrena (putregaiul brun)

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Boli rosii - putregaiul brun

Studierea bolii de roșii în imagini, este imposibil să nu acorde atenție la fotografiile de fructe afectate de putrezire pete mari în jurul tulpinii, cu o nuanță închisă - acesta este un semn de boală putregai brun. rot Treptat crește în diametru și se extinde în jurul a fătului. În ciuda dimensiunii reduse a locului inițial pe suprafață, partea interioară a cariei este mult mai mare. O boală fungice gangrena cangrenă expuse ca un fruct copt și coacere, verde dispar de pe tulpină, neavând timp să se coacă. De regulă, agentul cauzal al putregaiului brun penetrează părțile deteriorate mecanic ale plantei. putregaiului brun progresează în utilizarea excesivă a îngrășămintelor cu azot și umiditate relativă ridicată.

Harms și trăsături caracteristice - afectează doar fructul, planta in sine de infecție nu suferă. distribuție în masă a putregaiul brun este plină cu pierdere semnificativă a randamentului. Semnele caracteristice de deteriorare - formarea de pete maro dent 3-4 cm diametru la baza fructului. Virusul fungica devine pe teren cu fructe căzute, care este bine conservat până în sezonul următor, mai puțin frecvent transmise prin seminte.

Prevenirea și tratamentul:

 1. trunchierea și distrugerea fructelor cu simptome de putregai brun în timpul sezonului de creștere;
 2. utilizarea minimă a îngrășămintelor cu azot și a gunoiului de grajd;
 3. arbuști periodice de prelucrare de tomate formulări care conțin cupru;
 4. îmbrăcarea semințelor.

Aceasta este doar o mică parte din gama de boli virale și fungice de tomate. dar cele mai frecvente și dăunătoare.

În plus față de diverși viruși și ciuperci, plante de multe ori suferă din cauza îngrijire necorespunzătoare. De exemplu, găsirea de cracare fructe coapte, novice grădinari-fani imediat începe să învețe simptomele bolilor de tomate cu o fotografie, iar motivul constă în udare inegală și neregulate. Pentru plantele prea multă apă indezirabili ca absența umidității. Acest lucru în sine este fisuri nu periculoase și a zonelor deteriorate zagrubeyut în curând, dar după o proaspătă fisuri în fructele se pot obține bacterii dăunătoare sau a virusurilor fungice.

Cele mai frecvente dăunători

Periculoase nu numai posibile boli, nu mai puțin capabile să provoace daune asupra randamentului și diverse insecte. Fără intervenție în timp util, a bolilor și dăunătorilor de tomate pot distruge un pat de flori sau de plantare cu efect de seră. Într-adevăr periculoase dăunători în tufișuri roșii nu sunt atât de mult, ci pentru că prejudiciul pot provoca semnificative, ia în considerare mai detaliat punctele de vedere, și metode eficiente de luptă.

gândacului de Colorado

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Colorado gândacului - dăunătorilor de tomate

Poate cea mai gîndacul de frunze care preferă să se hrănească cu frunzișul familia Solanaceae de plante. adulți Pericolul nu constă în consumul de frunze, și rafturi pe partea interioară a întregii colonii de testicule, din care există larve tinere în curând. Ei, hrănire intensivă, și în creștere, provocând pagube ireparabile răsaduri - poate mânca complet frunzele și lăstarii tineri, în special în plantații deschise. Pe paturi mici - suficient pentru a inspecta planta și timpul pentru a elimina frunzele din producția de ouă detectate, prevenind formarea de larve. Pe arii mai extinse indicat să se efectueze un tratament preventiv de răsaduri cu sistem de insecticid.

musculița albă

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Whitefly - un dăunător de tomate

Este o insectă mică (lungime de până la 3 mm) cu două perechi de clape albe. Whitefly pe răsaduri de roșii se aseamănă în aparență afide minte că ascunse pe partea interioară a foii. insecte, se hrănesc cu seva plantelor, reprezintă un pericol deosebit în sere, dar în condiții de vreme caldă, pot afecta cultura tomatelor pe paturi deschise. Din ouăle depuse pe frunze, există colonii de larve tinere sug seva din plante.

Găsirea musculiței albe pe răsaduri de roșii, și decide cum să se ocupe cu dăunători, este important să se înțeleagă gravitatea amenințării - nevoie de doua sau trei tratamente cu insecticide (produse chimice destinate pentru a proteja plantele de insecte dăunătoare). utilizate în general „konfidor“, „Akhtar“ sau „Bitoksibaktselin“ - preparat biologic bacterian lichid.

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Scoop (fluture și omidă) - dăunătorii de tomate

Reprezentanții celor mai mari familii de lepidoptere - fluturi, cea mai mare parte mijlocii, cu o anvergură a aripilor 25-45 mm. Cele mai frecvente și periculoase SCOOP Ogorodnaya - fluture maro, care afecteaza cateva zeci de tipuri de culturi. Omizi lopeți grădină găsite culori atât verde și maro. Fluturele femela depune ouă în aproape toate plantele, care afectează apoi tinere omizi.

Metodele de combatere a dăunătorilor ar trebui integrate - distrugerea omizi în timpul recoltării, instalațiile de prelucrare cu soluții speciale concepute pentru a distruge bollworm, plivitul în timp util și îndepărtarea paturilor de buruieni.

Suficient de eficiente și populare remedii - pulverizare infuzie, care cuprinde o compoziție de rostopască, pelin, tutun și usturoi.

Bolilor și dăunătorilor fotografiilor de tomate și tratarea acestora

Recomandări pentru îngrijirea de paturi de tomate

Organizarea îngrijirea corespunzătoare a răsaduri începe în etapa de selecție a semințelor și a lucrărilor de sosire după recoltare. Respectarea recomandărilor elaborate va efectua în mod eficient prelucrarea tomatelor de dăunători și boli, pentru a obține rezultate bune și a obține o recoltă decentă.

 1. Cumpăra semințe numai soiuri recunoscute. hibrizi mai bune care au cea mai mare stabilitate. Pe următorul pachet de semințe hibride, numite producători dau în mod normal, capitalul inițial bolile latine de litere pentru care soiul rezistent. De exemplu, ambalajul este scris numele F1 favorit TmCFN. Prin urmare, rezistente la infecția cu virusul mozaic de tutun (sau T Tm) hibrid, Cladosporium (C), Fusarium (F) nematodelor (N). Pictograma F1 indică faptul că un adevărat hibrid.
 2. Neaparat petrece dezinfectarea semințelor înainte de plantare cu înmuiere ulterioară în orice stimulator de creștere, poate fi folosit cu succes suc de aloe. Pentru a face acest lucru, puteți pur și simplu tăiate în jumătate frunze de flori și a pus semințele între pliantele formate. Potrivit Institutului Român de Protecție a Plantelor, o înmuiere dă plantelor, în viitor, o rezistență mai mare la boli virale, în perioada de răsad și mai târziu.
 3. Înainte de semănat semințe în containere, sol pot fi dezinfectate prin încălzire la 100-120 ° C. timp de 30 min.
 4. Tratamentul preventiv al bolilor de tomate vor fi mult mai eficiente dacă sunt aplicate nu numai produse chimice, ci și remedii populare.
 5. După recoltarea solului, o structură de seră, instrumente și containere trebuie dezinfectate.

În concluzie. În ciuda faptului că cultivarea tomatelor necesită o întreținere atentă și regulată, bucuria și mândria în cultura rezultată de mai mult pentru a compensa energia și timpul petrecut. Și amintiți-vă că prevenirea în timp util este mult mai eficient decât orice medicament.