Boli si daunatori pepeni verzi - descriere, tratament și control

Este foarte trist atunci când în procesul de cultivare în țară a unor astfel de plante minunate, cum ar fi pepeni verzi, ele devin inutile ca urmare a unei boli sau a parazitului atacuri. Această cultură nu produce atât de mult de fructe, astfel încât eforturile noastre nu au fost în zadar, ai nevoie de timp pentru a preveni și trata boala. Necesar pentru pepenii (câmp deschis), în creștere ar trebui să adere la regulile de rotație a culturilor.deteriorare semnificativă a plantației cu aceste boabe fine provoca diferite insecte dăunătoare. La detectarea dăunătorilor, care transportă, în plus, și bolile în culturi de pepeni verzi trece imediat pentru a le distruge.

Boli si daunatori pepeni verzi - descriere, tratament și control

Semne de boală pepene verde

1. sclerotiorum (putregaiul alb)

Atunci când această boală fungice a lovit intreaga planta. Se pare putrezit pete luminoase.

Cand aceasta boala distruge partile infectate ale plantei. Foarte condensat pepeni verzi discontinuități de plantare, de prelucrare a pastei constând din apă, cretă, permanganat de potasiu. Ori cenușa tesatura stropitul sau var. Plantarea presărare 0,5% sulfat de cupru. Sub iarna săpat adânc sol.

2. putregaiul negru

Cu această boală fungice la nivelul țesuturilor apar pete albicioase, pe care scleroți negri vizibile. De-a lungul timpului, ei putrezi și pier.

Cum de a trata

Tăiați și distruge toate părțile bolnave de pepeni verzi. Mâner cabana de plantare 0,5% cupru percloric. Îndepărtați regulat buruienile.

3. bacteriosis

Când boala infectate frunzele acoperite cu pete albicioase. Apoi, pe aluneca format gaura. Cu aceasta afectiune se înmoaie fructe de padure.

Cum de a combate și trata

Pacientii pepene verde elimina și arde. În mod regulat de buruieni și plante de paturi hilling. Decontaminati semințe de fentiurama soluție 65%.

4. antracnoza

Când această boală fungice pe frunzele de pepeni verzi apar pete maronii. In vreme umedă acestea apar placa roz și pe tulpini dezvolta ulcere. Odată cu progresia rapidă ei mor.

Cum de a trata

Dacă există semne de boală mâner suspensie kuprozana cabana aterizare de 80%, 50% sau 1% benplana fluid Bordeaux. Și paturi de buruieni pepeni verzi elimina părțile bolnave.5. Mana prăfoasă

Când această boală fungice pe bucăți de pepene verde cu pete albe, acoperite cu floare. În cazul bolii la indivizii tineri, de obicei, ei mor. Boabele de la plantele infectate au un gust neplăcut, nu au suficient zahăr. Cel mai adesea, acestea sunt deformate și putrezirea.

Scoateți și distruge părțile infectate. Mâner paturi pepeni verzi suspensie 25% Karatal.

6. putregaiul rădăcinilor

Aceasta boala este cauzata de ciuperci care trăiesc în sol. Ea a favorizat extreme de temperatură, umiditate, tehnologie agricolă proastă, a crescut de irigare. Rădăcina se ingroasa si fisuri. Rădăcini dobândi structura fibroasa. Pliante pacienți pepeni verzi și decolorare galben.

Prevenirea și tratamentul

Observăm o udare moderată. Înainte de semănat semințe să le înmuiate timp de 0,5 ore în soluție 0,025% de săruri de fier și bor, în soluție de permanganat de potasiu 0,5%. Îndepărtați regulat buruienile și cenușă stropitul gât rădăcină. Pulverizat aterizare pepeni verzi cabana fundazol 0,1%.

7. spotting de măsline

Boala afecteaza organismele terestre. Pe bucăți de pete de hârtie având, ele devin curs din cauza plisat. Pe pețiolele și lăstari apar ulcerații acoperite cu floare de măsline. Ovarele se ofilesc și se desprinde, iar fructele de pepene verde acoperite cu răni.

Cum să se ocupe

Îndepărtați buruienile și rămâne de plante. Observăm regulile de rotație a culturilor. Mâner paturi pepeni verzi cabana suspensie benplana de 50%, 80% kuprozana, 1% fluid Bordeaux.

8. Gray mucegai (Botrytis)

Când această boală fungice de ovar devin consistență apoasă. Boabe bolnave plante acoperite cu mucegai. Aceasta contribuie la progresia vreme rece.

Metodele de luptă

Îndepărtați buruienile excizate tesuturile bolnave. Plantarea pepeni verzi stropite cu o soluție de 10 g de uree, 2 g de sulfat de cupru, 1 g de sulfat de zinc diluat în 10 litri de apă. Țesutul afectat este tratat cu un amestec de cretă și sub formă de pulbere de sulfat de cupru 1% (2: 1).

Semne de dăunători, pepene

1. filiformi

Aceste dăunători - larve de gândaci, în special faceți clic pentru a mânca departe tinerilor țesuturi ale sistemului de rădăcină.

profilaxie

În timp util distruge buruienile și resturi vegetale, care îi place să acumuleze filiformi. Anuală a solului de primăvară dezoxidare.

2. păianjenul

Acești paraziți sugătoare atacă adesea plantare pepene verde. Deosebit de active, ele prospera în vreme caldă și uscată. Acești dăunători acumulat masiv foaie inferioară. În habitatele lor vizibile. Văluri fara greutate De-a lungul timpului, există bucăți de pete luminoase (locuri) puncții tesuturi. Frunze decolorate și să se usuce.

Lupta cu el

Verificați regulat planta. frunze bolnave arde. În timp util a îndepărta buruienile. Când vreme uscată și fierbinte pulverizează pepeni verzi aterizare perfuzie căsuțelor ceapa usturoi coaja (200 g / 10 l).

3. pepene galben afidelor

Dăunători colonii mari aduna pe tulpini și bucăți mai mici de pepene verde. Deoarece insectele de date reproduc foarte repede, în termen de câteva zile, acestea pot lovi pe deplin planta. Acești paraziți sugătoare deteriora frunzele, ovar fructe, flori. Afidele reduce foarte mult randamentul.

modalități de a face

Îndepărtați regulat buruienile și resturi de plante, să respecte regulile de rotație a culturilor. În timpul polenizare se presara cu regularitate pepeni.

Acum, când totul este cultivat, prelucrate și mâncat, și vă puteți relaxa. Întreabă cum puteți recicla aceste fructe de padure? Este foarte simplu! pepene verde marinat. Oh, ce preparate rece pentru iarna se dovedește! Ce, și prăjituri gem încercat vreodată?