boli periculoase de câini - cunoașterea cauzelor și a simptomelor bolii poate salva viața animalului tau de companie!

boli periculoase de câini - cunoașterea cauzelor și a simptomelor bolii poate salva viața animalului tau de companie!

Câinii au fost întotdeauna o imunitate destul de puternic, care le permite să transfere cu ușurință cele mai multe boli. Dar femeia vechi este proruha - la urma urmei, există boli care, în lipsa unui tratament adecvat destul duce rapid la moarte.Medicii veterinari spun că aproape în fiecare zi cu care se confruntă cu boli mortale la câini. Și dacă cura de mare rasa mai ușor, aici sunt decorativului pot fi diferite dificultăți, pur și simplu, din cauza structurii lor fiziologice. Este trist faptul că unii proprietari de vaccinare neglijare, considerându-le o risipă de bani, și apoi trebuie să investească bani mult mai grave cu privire la tratamentul animalelor.

Cele mai sensibile la pui boli grave si caini mai mari. Primul nu este format în mod corespunzător, iar sistemul imunitar al organismului este expus la boli în timpul schimbării dinților, al doilea corp deja slăbit, care este pur și simplu în imposibilitatea de a lupta împotriva bolilor și să mențină o apărare naturală la nivelul adecvat. Dintre cele mai cunoscute boli care apar pot fi identificate rapciuga, leptospiroza, hepatita infecțioasă și rabie. Despre ei și va merge mai departe.

Distemper sau bolii Carré cunoscut, deoarece domesticirea câinilor. Aceasta este o boală virală, care este agentul cauzal pătrunde în animal prin intermediul căilor respiratorii sau alimente. Cele mai frecvente în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 luni. La câinii adulți, în unele cazuri, trece fără tratament medical. Interesant, laptele tarfei contine anticorpi naturali impotriva bolii.

Medicii veterinari cred că principala cauză a jigodiei devine îngrijirea necorespunzătoare a câinilor decorative. perioade deosebit de periculoase - este primăvara și toamna, atunci când animalul este slăbit. Virusul poate fi purtat de animale, oameni și chiar insectele de la animale bolnave pentru sănătate.

Este dificil de a identifica simptomele specifice ale bolii. Dificultatea constă în faptul că, în primele 3 săptămâni de un caine in miniatura nu poate depune orice semne ale bolii, cu toate acestea, să fie o sursă de infecție. Simptomele pot fi identificate ca fiind: • creșterea temperaturii corpului la 40 de grade;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • letargie;
 • Câini încearcă să se ascundă de toată lumea;
 • înroșirea ochilor;
 • fisuri si cruste pe pielea nasului.

În prezența acestor simptome trebuie să contacteze imediat un medic veterinar. Cursul acuta a bolii este în măsură să literalmente 2-3 zile pentru a ucide câinele. Obținerea de îngrijire medicală crește în mod semnificativ șansele de recuperare fără consecințe asupra animalului.

leptospiroza

Boala este adesea găsit în casa câini decorative. Cea mai grava boala apare la animale cu vârsta de 2-3 ani. Pathogen intră în organism prin sistemul digestiv cu hrana sau apa produsă.

Deoarece simptomele de leptospiroza sunt:

 • creșterea temperaturii corpului până la 41,5 grade;
 • negarea alimentelor;
 • vărsături și diaree;
 • în fecale și urină de cheaguri de sânge pot să apară.

Fara un tratament adecvat al mini-câine moare în 2-3 zile de la toxicitatea organismului. Pana in prezent, boala este curabile cu o acțiune promptă de către proprietar. Animalul trebuie să fie transportat la o clinică veterinară pentru asistența necesară cât mai curând posibil.

hepatită infecțioasă

Hepatita este o boală virală, care este cel mai adesea un caine bolnav cu vârste cuprinse între 1 și 9 luni între. De asemenea, este în curs de dezvoltare în mod activ a bolii la animalele expuse la viermi intestinali. Infectarea se produce prin sistemul digestiv, purtătorul virusului poate fi alte animale și oameni.

De simptome de hepatită infecțioase sunt:

 • creșterea temperaturii corpului la 41 grade;
 • negarea alimentelor;
 • apatie;
 • dificultăți de respirație;
 • Membranele tentă galbenă a gurii și ochilor.

În forma acută a bolii câine decorativ moare în câteva zile. Când contactați un medic veterinar, în cele mai multe cazuri, nu începe inversarea bolii și pentru a vindeca complet animalului.

Boala virala mai severe la câini. Infectarea este posibil prin muscatura de un alt animal. Cel mai adesea boala provoacă animale fără adăpost care atacă animalele de companie în timp ce mersul pe jos.

Simptomelor observate rabie:

 • molestare excesivă de câine sau, dimpotrivă, dorința de a ascunde de oameni;
 • salivație excesivă;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • midriază;
 • paralizia mușchilor inghitire din cauza a ceea ce cainele nu se poate bea apa.

Din păcate, nu a fost încă dezvoltat tratamentul acestei boli. Câinele trebuie să fie pus în jos, astfel încât să nu îi amenințe pe ceilalți. Proprietarul animalului bolnav ar trebui să meargă la spital.

profilaxie

Pentru toate prevenirea bolilor de mai sus este de animal vaccinare. Procedura anuală permite generarea de imunitate și de a reduce riscul de infecție în câteva ori.

În plus, ar trebui să evite contactul cu animalele care au fost bolnavi cu boli fatale. Unii agenți patogeni rămân active până la 3 luni după mediul de tratare.

câinii miniaturale trebuie să fie curate și să aibă alimente proaspete. Intotdeauna uita-te pentru comportamentul neobișnuit al animalului. Timpul a observat simptomele pot ajuta la identificarea bolii și a începe tratamentul.

Atenție! Nu se angajeze la câini auto. Cele mai multe dintre animale, care ar fi putut fi salvate murit prostește proprietarii care au decis pe cont propriu pentru a vindeca câinele.

A se vedea, de asemenea: