Boli ale tractului gastro-intestinal, simptomele si tratamentul bolilor gastrointestinale

Gastrita - inflamația este localizată la nivelul mucoasei gastrice, apare pe un fundal de nutriție proastă, fumatul, abuzul de droguri și alcool. Toți acești factori contribuie la subțierea stratului superior al celulelor peretelui stomacului, rezultând în ele sub acțiunea unei părți din acidul clorhidric gastric format eroziuni mici si ulcere. Este cunoscut faptul că o altă cauză comună de gastrita ajunge în stomac organismul uman - Helicobacter pylori. Cu toate acestea, rolul său în dezvoltarea bolii de ulcer peptic si cancerul gastric nu este instalat complet.gastrită acută prezent cu durere și greutate în regiunea epigastrică, greață, vărsături, uneori, și amețeli. In unele cazuri, gastrita are loc fără prezența simptomelor pronunțate. Uman, astfel, poate perturba ușoară dureri abdominale, balonare si severitatea la câteva minute după ingestie. Uneori există arsuri la stomac si regurgitatie cu un miros neplăcut. Membrana mucoasa a stomacului, cu toate acestea, rămâne inflamate, eroziunea și să crească pe ea poate captura straturile mai profunde, ceea ce duce treptat la ulcere. Gastrita cronica apare fara nici un simptom, amintindu-mi de ei înșiși perioade de exacerbări asociate cu deteriorarea calității produselor alimentare, stres frecvente, etc. Baza de tratament în acest caz este dieta. În cazul în care diagnosticul bolii se stabilește că aceasta a fost cauzată de bacterii, pacientul este atribuit un curs de antibiotice. În durere severă în stomac arată, de asemenea, utilizarea de droguri, ameliorează durerea și spasme eliminarea.

esofagita de reflux

Esofagita de reflux - inflamație a peretelui esofagian, care rezultă din cauza infecții ale tractului gastro-intestinal, aruncând-o în conținutul stomacului, daune fizice (de exemplu, în cazul procedurii de trecere EGD). În unele cazuri, boala apare fara nici un simptom vizibil. Expresia lor într-un anumit caz depinde de gradul de afectare de organe. forma severa de esofagita are loc cu încălcarea funcției de înghițire, hipersalivație, frecvente dureri de arsură în piept, arsuri la stomac și regurgitarea. O stare extremă de boală este considerată a fi vărsături cu sânge. Când apare, trebuie să apelați imediat „ambulanță.“ Forma cronică a esofagitei însoțită de arsuri la stomac frecvente, care este îmbunătățită după consumul de alcool și apă carbogazoasă, regurgitație acidă, ușoară durere în piept. În forma acută a tratamentului bolii este prescris antiacidele și suprapusă mucoase preparate membranare esofag. vindecarea rapidă a leziunilor ale esofagului contribuie la respingerea unei aprovizionări de două zile. În aceste zile, se recomandă utilizarea bulioane de lumină numai scăzut de grăsimi, terci de lichide, produse lactate. esofagita cronica tratati cu medicamente care cresc tonusul sfincterului esofagian inferior și reduce aciditatea din stomac. În fiecare caz este atribuit unei diete medicale.

Enterita - inflamația este localizată în pereții intestinului subțire. Cauza unei astfel de inflamatie poate fi: intoxicare, intrarea protozoarului intestin, virusuri, bacterii, helminții, iritația pereților cu diferite substanțe chimice. Grupul de risc include persoanele care au obiceiuri proaste, boli autoimune, boli ale sistemului digestiv, a suferit o intervenție chirurgicală pe regiunea epigastrică. Simptomele de enterită acută sunt: ​​durere ascuțită apare la nivelul abdomenului inferior, scaun deranjat, vărsături, piele palida, balonare si stomac bubuitură. La unii pacienți, se observă o creștere a temperaturii. În cazul unui curs cronic al bolii pot apărea: flatulență. dureri abdominale ușoare, diaree frecventă. Scaun în enterită cronică, de regulă, sunt în mod constant încălcate. Se poate observa resturile de alimente nedigerate. Încălcarea intestinului duce la epuizarea organismului, lipsa de substanțe nutritive, minerale, proteine. În acest context, există o pierdere în greutate ascuțite, se poate dezvolta distrofie. La pacientul enterită acută este plasat într-un spital, i se atribuie o dieta, bea multe lichide, vitamine si anti-inflamatoare. inflamație cronică a peretelui intestinal necesită, de asemenea, aderarea la dieta, renunțarea la toate gras, picant și prăjit. Ca prevenirea exacerbărilor pot fi administrate înfășurător, antiinflamatoare, Preparate antiseptice.hernie hiatală

hernie hiatala - o patologie cronică, manifestată deplasarea esofagului inferior în piept prin orificiul esofagian. Boala poate fi moștenită, dar, de asemenea, să apară în cursul vieții pe fața infecțiilor tractului gastro-intestinal, unele dintre operațiunile din acest domeniu, slăbirea mușchilor esofagului sau de îmbătrânire. hernie hiatala, în aproape toate cazurile, însoțite de reflux - regurgitarea continutului gastric in esofag. Acest lucru se datorează apariției simptomelor, cum ar fi eructatii, arsuri la stomac, crampe, dureri abdominale, balonare, formarea crescută a gazului. Apariția unor semne (vărsături de sânge, dificultăți în respirație și înghițire, dureri severe în centrul abdominal) prezintă dezvoltarea complicațiilor și necesitatea de a solicita ajutor medical. Libertatea deplină de boala este posibilă numai prin îndepărtarea chirurgicală a unei hernie. Un astfel de tratament este indicat în cazul durerii frecvente, arsuri la stomac și prezența complicațiilor. În alte cazuri, specialist în conformitate prescrie un regim alimentar special analgezice, dureri rare minore pot fi oprite.

esofag Barrett

Despre esofag Barrett se spune în cazul înlocuirii țesutului sănătos al epiteliului scuamos esofagian. Această patologie apare pe un fundal de boala de reflux gastroesofagian și poate fi o cauza majora a adenocarcinom esofagian. Principalul său simptom - pirozis - este tipic pentru toate bolile sistemului digestiv. Întreba despre disponibilitatea acestei boli special, poate fi, pentru o examinare completa a esofagului. În cele mai multe cazuri, aceasta va avea nevoie de o biopsie de tesut. Scopul tratamentului este de a preveni dezvoltarea patologiei și transformarea acesteia într-o tumoare canceroasa. Pentru medicamentele prescrise pentru prezenta esofagului Barrett includ: inhibitori ai pompei de protoni, antiacide. Modificări semnificative în celulele corpului necesită o intervenție chirurgicală. țesuturi precanceroase pot fi eliminate prin bisturiul chirurg sau cu laser. Tratamentul precoce al reflux gastro-esofagian evită complicațiile cum ar fi esofag Barrett și, în consecință, și transformarea acesteia într-o pune in pericol viata boli umane.

Un ulcer este o boală cronică în care mucoasa stomacului sau duodenului apar defecte de dimensiuni diferite, și progresează treptat de captare a tesuturilor profunde. Boala se dezvolta ulcer peptic de multe ori pe fondul gastrită deja existente, malnutritie, stres, tratamentul medicamentos, etc. Boala apare in unele cazuri sunt asimptomatice, în unele cazuri, cu perioade de exacerbări de la unu până la trei ori pe an. Principalul simptom al unui ulcer peptic - o durere surdă lungă în stomac, arsuri la stomac frecvente, intoleranta la alimente grase. Durerea poate dura mai mulți ani. În lipsa unei atenții corespunzătoare acestui simptom apare perforația ulcerului, adică ruperea acestuia. Această condiție necesită o intervenție chirurgicală imediată. Scopul tratamentului este de a elimina defectele mucoasei bolii existente. Acest lucru se realizează cu antibiotice, medicamente care învelește, antiinflamatoare, medicamente care reduc aciditatea gastrică. Persoanele care se confruntă adesea cu simptomele bolii de ulcer peptic, se recomandă să fie atenți la dieta lor, renunțe la fumat și de consumul de alcool.