Boli ale sistemului nervos la pisici - encefalita si meningita, nevroze, patru picioare

Boli ale sistemului nervos la pisici - encefalita si meningita, nevroze, patru picioare

Boli ale sistemului nervos poate avea consecințe foarte grave, inclusiv moartea. Cu toate acestea, în cazul în care tratamentul este început la timp și vor fi efectuate de către experți veterinari calificați, consecințele negative pot fi evitate. De aceea, este important să se observe simptomele unei boli, în timp util pentru a ajuta animalele de companie.Encefalita si meningita la pisici: cauzele bolii, simptome și tratament

Encefalita - este o inflamatie a creierului; meningita - o inflamatie a membranelor ale creierului. Atât boala conduce la consecințe negative grave, atunci când acestea apar tulburări de progresie a activitatii creierului.

simptome

Simptomele bolii sunt modificări ale dispoziției, teama de lumina, lipsa de răspuns, pierdere în greutate. Flash drive sunt înlocuite cu apatie, pisica încearcă să se ascundă în locuri întunecate, acasă și își petrece cele mai multe ori sub pat sau sub un dulap, lăsând refugiul lor numai atunci când este absolut necesar. nu răspunde la numele său, nu este potrivit pentru proprietar. Mișcarea dat-o cu dificultate.

Cauzele bolii

Cauzele bolilor, cum ar fi encefalita si meningita, poate fi o varietate de factori: infecție, inclusiv transmise prin intepatura de capuse, sepsis chirurgical, traume, intoxicații, supraîncălzire.

tratamentul bolii

În primul rând, este necesar să se asigure restul pisica. Ar trebui să fie plasat într-un loc liniștit și întunecat. Ca medicamente sunt antibiotice atribuite și vitamina C. introdus cocarboxylase, bromura de tiamină, clorhidratul de pirodoksin, cianocobalamina. Dacă este necesar, utilizați hipnotice și sedative. Neutraliza inflamatorii ajuta focarele mijloace, cum ar fi iodura de potasiu și iodură de sodiu.inflamația măduvei spinării la pisici: cauzele bolii, simptome și tratament

Aceasta boala este asociată cu tulburări care apar în substanța albă și cenușie a măduvei spinării. Consecința bolii sunt paralizie completă și parțială, atrofie a țesutului. Procesul inflamator poate să apară în spate și sacrum. De asemenea, (acest lucru este destul de rar), inflamatia maduvei spinarii se poate dezvolta în gât și în piept.

simptome

Simptomele acestei boli sunt tulburări ale funcționării membrelor pelvine, organele interne, umflarea abdominale, paralizie, vezica urinara si rect. Mișcarea sunt pisica cu mare dificultate, ea geme în durere, mușcături și linge labele.

Cauzele bolii

Cauzele inflamatia maduvei spinarii sunt diferite boli infectioase. intoxicații, traume, precum și procesele de degradare în uterul unui animal în timpul sarcinii.

tratamentul bolii

În primul rând, pisica este necesară pentru a asigura odihnă completă. Ar trebui să fie plasat într-o cameră întunecată. De organe în care inflamația progresează, încălzirea comprese, UHF, electroforeză. De asemenea, pentru a ajuta măsuri pentru această boală includ masaj și coapsele posterioare. administrate intravenos medicamente, cum ar fi o soluție de clorură de sodiu 5%, soluție de glucoză 10%, cu acid ascorbic, tiamina, ciancobalamina, piridoxină. Preparate stricnină, pe bază de nitrat securinine, echinopsina nitrat, proserine preveni atrofie musculara.

Nevroza la pisici: cauzele bolii, simptome și tratament

Boala este asociata cu perturbarea funcționării normale a sistemului nervos central. Consecințele acestei boli pot fi tulburari diferite in organism.

simptome

Schimbarea frecventă de starea de spirit: perioada de excitație puternică, apatie și letargie. teama frecventă, creșterea frecvenței respiratorii, posibila apariție a convulsiilor.

Cauzele bolii

Cauzele nevroze la pisici poate fi o frică și stres fizic, intoxicații. Boala se poate dezvolta ca rezultat al infecțioase din trecut. boli endemice și endocrine.

tratamentul bolii

În primul rând, trebuie să vă asigurați pisica ta o odihnă completă. Ar trebui să fie plasat într-un loc liniștit, întunecat în cazul în care nu se va speria diferitele zgomote și chestii. Ca medicamente diazepam atribuite, propazin, bromură de tiamină, clorură de tiamină, clordiazepoxid, clorpromazina. În ceea ce privește tratamentul animalului de companie ar trebui să consulte un specialist.

În cazul în care aceste informații au ajutat vă place sau, veți aprecia „likes“ dumneavoastră!