boli ale pancreasului în tratamentul copiilor, simptome de pancreatită - sănătate populară

La copii, pancreasul incepe sa functioneze mult timp inainte de nastere. Statisticile medicale, au existat cazuri în care boala în cazul în care acest organism a mamei sale, pancreasul fetale la locul de muncă pentru doi. O astfel de supraîncărcare poate declanșa nașterea unui copil cu un corp lărgit. Această hipertrofie poate provoca o varietate de boli, variind de la diabet si pancreatita, pana la cancer. În acest articol vom vorbi despre pancreatită ca un fel de boală a pancreasului la copii, tratament, simptome de pancreatită.Pancreatita numit inflamatie in corpul pancreasului, care pot avea o formă cronică sau acută. Această boală poate apărea foarte bine în primele luni după naștere.


Cauzele boli ale pancreasului la copii

Pancreatita poate declanșa o varietate de factori - și tulburări congenitale și boli infecțioase, precum și leziuni și anumite medicamente. De asemenea, trebuie să ia în considerare factori cum ar fi perturbări în alimentația copiilor mici. Dacă un copil primește o hrană nepotrivite vârstei supraîncărcat cu glucide - tulburări funcționale ale corpului sunt destul de posibil.


Probleme în activitatea acestui organism foarte rapid provoca un deficit de insulină, care, la rândul său, devine o cauza de boli ale tractului gastro-intestinal, epuizarea copilului și poate duce la dezvoltarea diabetului zaharat.

Pancreatita poate fi o consecință a bolilor altor organe. Provoac procesul inflamator poate fi gastrita, hepatita, holitsistit, enterocolite. Dar acest tip de pancreatită este un pic de un caracter diferit decât cel adevărat. El a numit reactivă, și se duce după ce este vindecat cauzat boala sa.


Simptomele de pancreatita acuta

Debutul bolii este caracterizata prin debut acut și bruscă a durerii severe în buric. Acesta poate fi administrat în partea superioară a abdomenului, a muta un pic la stânga. În plus, durerea poate fi de natura herpesul zoster. acesta poate fi de multe ori dat în braț sau picior, abdomenului si partea inferioara a spatelui. Copilul devine letargic și slab, el poate plânge de greață, care se transformă în vărsături. Deseori apar tulburări de conștiență și vărsăturile pot deveni continuu și obositoare.
intoxicatie apare foarte repede, în fața ochilor noștri. Dezvoltă flatulență, balonare, diaree începe. Nu este un simptom rar este creșterea temperaturii corpului.

Pancreatita acută este în curs de dezvoltare foarte rapid și poate duce la șoc durere. Aceste semne trebuie să fie un motiv pentru tratament imediat la medic.


Simptomele de pancreatita cronică

Pancreatita cronica poate dezvolta un timp complet asimptomatici sau să poarte indicații unse și implicite. Acesta este caracterizat prin tulburări digestive frecvente, care sunt exprimate în flatulență, indigestie și dureri în ombilicului și rebordul costal din stânga. Mai târziu, părinții au raportat că reacția durerea apare după consumul de anumite alimente - alimente dulci sau grase. disconfort constant poate duce la pierderea poftei de mâncare și să conducă la o scădere a greutății corporale a copilului din total. Pancreatita cronică nu oferă vitamine și minerale absorbite în mod normal. Acest lucru duce la beriberi, care se exprimă printr-o schimbare de culoare și sclera, copilul începe la cercurile intunecate de sub ochi, parul cade si unghiile rupte și subțierea.


digestibilitate slabă a produselor alimentare creștere evidentă a numărului de scaune. Kid bea multe lichide și se plânge în mod constant de sete.

Toate aceste semne ale bolii pancreatice la copii ar trebui să servească drept o ocazie să consulte imediat un medic.


Diagnostic si tratament

Diagnosticul bolii trece după sânge și de laborator de fecale studii. In plus, acest organism este ținut cu ultrasunete pentru detectarea cu precizie a bolii și selectarea unui tratament adecvat.

În funcție de stadiul de dezvoltare și natura bolii este selectat medicamente. tratament în timp util părinților pentru ajutor aproape sută la sută garanție a succesului. Dar, după încheierea tratamentului, unele măsuri pentru a consolida rezultatele și trebuie respectate pentru prevenirea recăderilor. Astfel de măsuri includ și nutriție - dietă specială de lumină.

pancreatită acută și perioadele acute în pancreatita cronică necesită repaus alimentar complet la două zile. În acest moment, puteți doar să bea, bazat pe mărturia doctorului.

Cel mai adesea recomanda apa minerala non-carbogazoase, de exemplu, Borjomi.
Apoi, din nou, în conformitate cu recomandările administrate semi cereale, piure de legume, brânză de vaci. O astfel de dieta ar trebui să fie de bază pentru o săptămână.


După eliberarea condiției acută, este necesară pentru a se conforma cu dieta, bazată pe minimizarea carbohidrati si zahar. Pentru a încuraja apă minerală specială. Dieta trebuie să includă un număr mare de proteine ​​care sunt ușor absorbite de către organism. Acesta poate fi produsele lactate, în special brânză și feluri de mâncare bazate pe ea.

program de nutritie este absolut individuala in bolile pancreatice. Alege-l va ajuta la medic. Acesta oferă, de asemenea, recomandări pentru corectarea acestuia, în funcție de schimbările în starea copilului.