Bobinaj transformator cu mâinile lor

invertoare de sudura sunt ieftine, cumpara-le astăzi - nici o problema. Și totuși, mulți artiști de origine sunt interesați de problema modului de a face un transformator (sudura), cu propriile sale mâini. Cât de greu este, și modul în care va opera un dispozitiv de casă. Practic, face mai ușor cu abordarea corectă. Principalul lucru - este înfășurarea transformatorului, datorită bine ales numărul de rotații ale secțiunii transversale de sârmă folosit puterea unității depinde de calitatea muncii sale.Bobinaj transformator cu mâinile lor

Deci, înainte de vânt transformator de sudură, este necesar să se calculeze toți parametrii necesari. Trebuie remarcat faptul că calculele nu sunt întotdeauna corespund normelor și schemelor standard, pentru că va Welder de multe ori nu tipul de materiale utilizate în asamblarea în fabrică. Adică, au găsit, și apoi utilizate.

De exemplu, folosit nu este cel mai bun sârmă transformator de fier sau de ambalaj. Dar, chiar și după o astfel de transformatoare de lichidare fierte perfect, deși zumzet și foarte cald. Adăugăm că alegerea unui transformator de fier, trebuie să acorde o atenție la indicatori, cum ar fi forma miezului. Este armura sau tija. Al doilea tip este utilizat în transformatoare de sudare de casă, de multe ori pentru că au cea mai bună eficiență. Cu toate acestea, complexitatea înfășurării transformatorului cu mâinile lor este mult mai mare. Dar nu sperie stăpânii.

Adăugăm că transformatorul poate fi înfășurate pe mai multe scheme.

  • Rețeaua de lichidare - este atunci când ambele bobine sunt obținute număr egal de spire, iar acestea sunt conectate în serie.
  • Ambele înfășurări sunt conectate în antiparalel.
  • Firul rana situat pe o parte a miezului.
  • La fel ca și în situația anterioară, numai pe două părți, conectate în serie.

Cea mai simplă schemă - ultima. Acesta este de obicei folosit pentru asamblarea unui transformator în casă. In secundar înfășurării este împărțit în două jumătăți egale. Acestea sunt situate pe brațele opuse ale circuitului magnetic. Un compus, așa cum sa menționat mai sus, este consistent.

Baza de calcul pe baza parametrilor teoretice care să facă o alegere a parametrilor efectivi ai circuitului magnetic. Parametrul principal este curentul de sudare care este alimentat cu electrodul. Deoarece cel mai frecvent utilizate de electrozi cu diametru interni 2; 3 sau 4 mm, care este suficient pentru curentul lor de ieșire de 120-130 Amperi. Acum este posibil să se calculeze puterea transformatorului de sudare în conformitate cu formula:

U - este tensiunea circuitului deschis, I - este intensitatea curentului (120-130 A), cos φ - este luată egală cu 0,8, η - factorul de eficiență este că pentru sudori de casă este 0.7.

Valoarea calculată a tabelului de alimentare ar trebui să verificați cu secțiunea transversală a circuitului magnetic. O valoare de masă pentru astfel de parametri este de obicei de 28 cm², dar, de fapt, este necesar de a selecta dintr-o gamă de 25-60 cm². Acum, pe celelalte tabele directoare selectate număr de spire de sârmă în raport cu secțiunea transversală a miezului.

Un punct foarte important - cat mai mare zona utilizată pentru miezul transformatorului, mai mici se transformă în bobina ar trebui să fie. Lucru este că un număr mare de spire rana nu se poate încadra în deschiderea circuitului magnetic. Calculul în sine a numărului de rotații făcute aici se bazează pe această formulă:N = 4960 × U / (S x I), în care U - este tensiunea de alimentare peste înfășurarea primară, I - acest curent secundar este, de fapt, aceasta este curentul de sudare, S - aria secțiunii transversale a miezului.

Un număr de rotații pe înfășurarea secundară poate fi calculată folosind relația:

tensiune circuit deschis pe înfășurarea secundară a transformatorului de sudare într-o casă încă 45-50 de volți.

Ca transformator de lichidare

Astfel, calculele sunt efectuate, parametrii elementelor utilizate transformator, ales diagrama de înfășurare se poate trece la procesul de rebobinare. Dar, înainte de care aveți nevoie pentru a face față cu firele care sunt înfășurate în jurul miezului.

înfășurarea firului plăgii de cupru într-o izolație pânză de bumbac sau de sticlă primar. Nr de cauciuc. Pe baza curentului peste înfășurarea de 25 amperi și secțiunea transversală a firului de bobinaj primar - 5-6 mm². Secțiune transversală a firului de pe partea secundară trebuie să fie 30-35 mm ², deoarece pe ea ruleaza un curent mare (120-130 A). O atenție specială pentru izolarea firelor, trebuie să fie rezistente la căldură. Acum totul este gata, puteți trece la înfășurarea transformatorului teroidalnogo.

Înainte de a derula transformator, este necesar să se înțeleagă un adevăr, că firele de înfășurării primare sunt supuse unor sarcini grele, deoarece utilizează un conductor secțiune transversală mai mică. În plus, densitatea înfășurărilor stivuite sunt mai mari, astfel încât acestea sunt încălzite mai mult. De aceea, este necesară calitatea de stivuire în înfășurarea primară să acorde o atenție deosebită.

Se întâmplă ca un transformator de casă nu se întâmplă dintr-o singură bucată de sârmă, și mai multe segmente. Nimic în neregulă cu asta, deoarece capetele pieselor pot fi puse împreună. Pentru a face acest lucru, nu se poate folosi poftă de mâncare, este mai bine pentru a conecta cele două capete ale firului de cupru, în câteva ture și apoi lipire în comun și izolate.

Pentru a Bobinați bobinele trebuie sa fie curat, dens le apăsând unul cu altul. În același timp, de stabilire a firului trebuie efectuată nu exact perpendicular pe tangenta de fier, și un pic lateral. Dar cum să meargă mai departe ar trebui să fie o rană internă. Acesta oferă pur și simplu ușurința de presare următorul viraj al celui precedent. Nu este nevoie pentru a îndrepta sârmă.

Vă rugăm să rețineți că, în timpul rebobinarea a firului transformatorului este alimentat într-o stare de echilibru. Îndoituri și curbe complica procesul în sine a produs. Prin urmare, este mai bine să înfășurați firul pe brațul și trageți în timpul depunerii.

Înfășurarea unui transformator toroidal trebuie să fie pus strat fiecare izolat. Este mai bine să utilizați un latotkan impregnată special care aderă la contactul de tot. Sau puteți utiliza construcții de bandă adezivă, care este înfășurat pe un transformator cu mâinile lor. PREFERAT dacă banda tăiată în fâșii de 15 mm lățime. Ele sunt ușor pentru a acoperi stratul de sârmă, și, astfel, este necesar să se încerce să facă interiorul bobinei a fost acoperită cu un material izolant în două straturi, iar cel exterior.

După care este necesară întreaga bobina pentru a lubrifia PVA lipici. El, la început, să consolideze izolația, făcându-l monolit. În al doilea rând, bobina nu va bâzâie. PVA regret, nu este necesar, este necesar să le trateze bine întreaga suprafață. După aceea este necesar să se usuce dispozitivul. După un alt strat de spire înfășurate, și așa mai departe până la gradul de pregătire completă a transformatorului de sudare. Înfășurarea transformatorului toroidal cu mâinile lor peste.

transformator Rewind realizat în mod corect - este o garanție de înaltă calitate și funcționare pe termen lung. Unitatea de Rewind va funcționa în același mod ca și aproape nouă. Desigur, este mult mai aglomerat, dar altfel este același dispozitiv dorit.

Materiale pentru înfășurare

Așa cum este utilizat în miez profilat în principal plăci realizate dintr-un aliaj special. Acestea sunt colectate la o grosime necesară, având în vedere proiectarea secțiunii de bază. Există mai multe forme de plăci, dar elementele în formă de W cele mai frecvent utilizate.

cadru transformator - este, în principiu, un izolator care izoleaza miezul din înfășurări. De asemenea, se păstrează și bobina. cadru fabricat și materialul dielectric, acesta trebuie să fie subțire (0,5-2,0 mm), pentru a se potrivi în fereastra miezului. În cazul în care este reînfășurat transformator vechi, funcțiile de cadru pot efectua bord, PCB și așa mai departe. Dimensiunile cadru și forma sa este determinată de parametrii miezului. Dar înălțimea de construcție trebuie să fie mai mare decât dimensiunea înfășurării.

Pentru transformatoare toroidale este mai bine să se folosească de sârmă de cupru acoperit cu un email protector. Pentru mașinile de sudură este mai bine să se utilizeze cabluri din cupru sau aluminiu cu celuloză, bumbac, și dacă izolație din fibră de sticlă. Ultimul tip nu este cel mai bun. Se descurcă cu sarcini, în special cu temperaturi ridicate, dar in timpul fibrei vibratiilor sunt stratificat, și o încălcare a stratului izolator. În ceea ce privește firele de plumb, atunci este optim dacă acestea sunt de diferite culori. Acest lucru va simplifica metoda de conectare.

După cum puteți vedea, înapoi propriul transformator vechi nu este foarte dificil. Aceasta, desigur, are o mulțime de timp, dar aparatul va funcționa bine. În orice caz, acesta va fi mai ieftin decât să cumpere unul nou.

Partajați-le cu prietenii tăi