boala de droguri

Putem vorbi despre droguri-boala?

La urma urmei, se pare ca un paradox la prima vedere. Cuvântul „vindecarea“ este contrar opiniei că o cale de atac poate deveni o cauza de boala ...Cu toate acestea, boala de droguri există pentru că există un așa-numitele efecte secundare ale medicamentelor.

Cu toate acestea, înainte de a vă întâlni cu o boală medicinală face doar un avertisment - nu credem că este foarte comună și apare în mod frecvent.

Cu toții să plătească tribut pentru droguri. Este greu de imaginat cum ar putea omul modern este supus unei intervenții chirurgicale fără anestezice sau fără antibiotice, aducând vindecarea aproape toate bolile infectioase!

Medicamente folosite de oameni inca din cele mai vechi timpuri pentru a calma durerea, suferința psihică, pentru vindecarea rănilor, ca hipnotice, etc. La început s-au găsit căi de atac empiric - .. Prin observație au fost luate din lumea plantelor, din substanțe animale și minerale. Selecția acestora sa bazat pe experiența personală a oamenilor, să acorde o atenție la astfel de fonduri, care a atras medicii antice și medievale prin forma sa, miros, culoare, gust, puternic (signaturizm).

[Stextbox id = »» info umbrei = »true» bgcolor = »FFFFFF»] La momentul respectiv, acțiunea medicamentelor a fost testată numai la om, în timp ce doza lor a fost determinată pe baza observațiilor empirice ale brute. [/ Stextbox]

Nu este un accident, apoi a avut loc otrăvirea pacienți, eșecuri în tratamentul diferitelor boli - manifestări ale bolii de droguri.

boala de droguri
Deci, ca urmare a utilizării incompetent de droguri, unii medici, asigurându-vă că medicamentele individuale au fost boli periculoase, care au încercat să trateze cu ei, a abandonat terapiile convenționale. Acești medici au intrat în sistemul de homeopatiei, care a proclamat „dreptul de doze mici.“ Dar homeopati nu se bazează pe principiile metodei științifice de cercetare nu consideră că este necesar să se examineze cauzele complexe și mecanismele de boli, și, prin urmare, nu a putut da nimic rezonabil, esențiale pentru tratamentul unor boli grave. Și dacă homeopați, uneori, aduce alinare pentru unii pacienți, este în primul rând bolnav, ușor sugestibile, cu sistemul nervos epuizeze rapid, Homeopatie îi ajută ca urmare a aplicării simultane a psihoterapiei sau medicament regulat.

De la începutul terapiei de droguri din secolul al XIX-lea devine pe o bază științifică solidă. Se folosește atât realizările chimiei și a metodelor experimentale de cercetare fiziologice de acțiune a medicamentelor în doze diferite pe animale lor. Principiul individualizării generat riguros în tratamentul pacienților (tratarea pacientului, nu boala) a contribuit utilizarea cât mai rațională a medicamentelor.

De la începutul secolului XX, în plus față de terapia medicamentoasă, caracterizată prin tratarea corpului unui pacient, născut, o altă zonă extinsă de terapie de droguri - anti-bacterian (chimioterapie). Obiectivul principal al chimioterapiei este nici un impact mai asupra organismului bolnav, și distrugerea microbilor și paraziților -vozbuditeley boli infecțioase la om. Aceasta se referă la chimioterapie, de exemplu, tratamentul cu antibiotice.

În cazul în care cea mai mare parte farmacoterapie doze medii, care reglementează nervos, cardiovascular, endocrin si alte sisteme ale corpului, atunci când terapia cu antibiotice pentru suprimarea infectios necesar să se recurgă la doze mari de medicamente și de a aplica aceste medicamente terapeutice pentru o lungă perioadă de timp limitată. De exemplu, vindeca lunga chimio medicamente septicemia cronica, tuberculoza, sifilis si alte boli. Acest lucru, uneori, duce la un efect toxic ușor de antibiotice.

Utilizarea modernă a medicamentelor

boala de droguri
În prezent, toate medicamentele sunt utilizate pe baza de studiu clinic precis al bolilor, astfel încât practic toate medicamentele fabricate de farmacii pe baza de prescriptie medicala si este disponibil pentru vanzare, sunt absolut sigure. Dar este foarte important să se respecte doza rațională a aplicării lor, recomandat de medici.

Acest lucru este confirmat de statistici simple.

În timpul zilei, milioane de oameni sunt de a lua o varietate de medicamente la domiciliu și în spitale. Unele medicamente, cum ar fi dureri de cap remediu pentru constipație, sedative, inima ușor picături, dezinfectanți externi - a intrat în viața de zi cu zi și cu siguranță ajuta oamenii să trăiască și să muncească. medicamente mai grave, care necesită recomandări medicale obligatorii sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă. Și dacă ne întrebăm dacă de multe ori există cazuri de așa-numitele boli de droguri-gazdă în preparate medicale, noi trebuie să răspundem negativ: Nu, foarte rar!

Cu toate acestea, medicii, desigur, să se asigure că aceste cazuri nu sunt respectate, deoarece boala de droguri poate provoca daune extrem de mari la persoana. Și să știe cum să se ocupe de ea, este necesar să se afle de ce se întâmplă.Cauzele bolii de droguri?

Cauza bolii poate fi un medicament crește în primul rând împotriva norma a unei singure doze de medicament, așa-numitele supradozare. Aici este doar un exemplu de arsenic în doze mici, are valoare medicinală, în timp ce la doze mari ucide organismul.

[Stextbox id = »Info» umbrei = »true»] Pentru apariția numărului de acumulare de droguri bolile de acțiune a unui medicament în organism - așa-numita acumulare - administrare prelungită irațională a medicamentului terapeutic [/ stextbox].

Un exemplu de acesta din urmă poate servi ca un efect cumulativ de brom.

Prelungită aplicarea sa pot apărea rinită, erupții cutanate apar, de memorie slăbit, starea generală de sănătate, de asemenea, se deteriorează. Este clar că medicamentul ar trebui să fie anulat în timp util. Dar medicii pot face față cu ușurință astfel de manifestări ale bolii de droguri, acestea sunt cunoscute, ele pot preveni și anticipa un timp util. Și ce dacă boala de droguri - un efect toxic al diferitelor medicamente - brusc manifesta în mod individual dintr-un anumit pacient?

boala de droguri
Deci, după aplicarea streptomicina pot apărea amețeli severe sau pierderea auzului. Acest lucru se datorează faptului că streptomicina specială are un efect toxic asupra nervilor urechii interne.

Trebuie subliniat, totuși, că această complicație este foarte rar, doar 1-2 la suta din cazuri, și este temporară. Toate aceste fenomene sunt, de obicei, dispar imediat ce aplicația este închisă streptomicină.

Prin urmare, medicii, punerea obiect de vindecare, de exemplu, o boală gravă, cum ar fi tuberculoza, practic, neglijat pericolul de posibila apariție a complicațiilor temporare.

Cu toate acestea, la unii pacienți această complicație este atât de intensă încât chiar și medicii trebuie să anuleze streptomicină.

Aceste exemple evidențiază modul în care util să se cunoască și să studieze boala medicament. Aceste cunoștințe ajută la medici și pacienți, pentru a evita dezvoltarea unor complicatii grave asociate cu tratamentul medicamentos.

Este deosebit de important să ne amintim acțiunea toxică a medicamentelor antibacteriene utilizate pentru tratamentul anumitor infecții. Aceste fonduri, așa cum am spus, trebuie să fie utilizate în doze destul de mari și de multe ori pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, medicii nu sunt chiar de așteptare pentru cea mai mică de acțiune toxică, în prealabil, să ia măsuri de precauție. Ei privesc cu atenție reacția sângelui pacientului, temperatura, starea sistemului nervos.

Prevenirea valorii speciale de dozare bolii utilizată de medici are metoda de tratament intermitent, este - cel mai sigur mijloc. Este util în două moduri: în primul rând, pentru că organismul este în repaus un timp de efectul toxic al medicamentului; În al doilea rând, întreruperi de tratament benefic pentru a depăși origine infecțioasă. După utilizarea prelungită a substanțelor antimicrobiene germenilor ca obtinerea utilizate pentru a le dezvolta rezistența lor de droguri. Cu toate acestea, după o anumită microbi pauză devin din nou sensibile la antibiotice, iar ultima ia pe puterea sa de vindecare inițială.

Dificil de calculat și pentru a preveni forma de droguri a bolii asociate cu o sensibilitate crescută special, individual pentru fiecare pacient la un anumit medicament, deși de multe ori destul de nevinovat, este permis să fie vândute în farmacii, chiar și fără prescripție medicală.

Hipersensibilitate - Alergie

boala de droguri
Hipersensibilitatea de acest tip - o alergie, o proprietate specială înnăscută sau dobândită a unui organism pentru a răspunde reacțiilor dureroase la unii agenți introduse în organism în doze normale.

Exemple de astfel de alergii pot fi citate.

Reacțiile alergice la medicamente sunt caracterizate prin schimbări în sânge; în caz de intoleranță la streptotsida, sulfazolu, antibiotice de multe ori apare urticarie severă sau ekzemopodobnye leziuni cutanate, edem facial, senzație de mâncărime în perineu și așa mai departe.

Dezvoltarea de ciuperci după antibiotice

S-au găsit o altă formă de boli de droguri cauzate de ciuperci. Ce depinde? Atunci când tratamentul cu antibiotice este de obicei observată, suprimarea unor microbi neboleznetvornyh convenționale care populează intestinul, iar activarea datorită acestei drojdii, care populează întotdeauna tractului digestiv, ale tractului respirator, piele. Ca urmare a dezvoltării unei boli fungice numita candidoza sau candidoza.

Ce concluzii trebuie trase din aceste fapte?

Desigur, trebuie să ne amintim că, în marea majoritate, marea a medicamentului administrat la prescripție medicală sau achiziționate în farmacii fără prescripție medicală, pentru a da ajutor persoanei.

Antibioticele au condus omenirea la victoria asupra multor boli. - meningita Epidemic, pneumonie, tuberculoza, meningita tuberculoasa, etc În același timp, nu atât de mult timp în urmă diagnosticul de multe dintre bolile nou enumerate înseamnă moarte - rapid de ciuma si meningita si aproape inevitabil, mai devreme sau mai târziu, de la tuberculoza.

oh

boala de droguri
Tratamentul bolilor dnako are propriile sale legi. Aceste legi sunt medici bine cunoscute. Dar, pacienții trebuie să fie conștienți de efectele secundare ale medicamentelor, posibilitatea apariției în legătură cu droguri-boala, pentru a preveni chiar și minimul de pericol său.

Trebuie să știm cât de mult daune sanatatii lor poate provoca pe oricine, dacă el va ignora pozitia exprimata de a fi boala de droguri. Act complet greșit, cei care au peste tulburări intestinale triviale, pulmonare, cap rece sau doar senzație de rău, și, uneori, fără nici un motiv, din obișnuință, fără a se consulta cu medicul, luând comprimate zeci streptotsida, antibiotice diferite ... A trebuit să vadă modul în care tinerii sunt literalmente mânca achiziționate de la o farmacie cu droguri și hipnotice în doze mari pentru insomnie sau de o stare de spirit proasta. Ei nu sunt în mod evident conștienți de efectele secundare toxice ale medicamentelor de etică, cu privire la impactul asupra sângelui lor, sistemul nervos, piele. Cu o astfel de medikamentomaniey de nechibzuit și periculos cu siguranță trebuie să lupte.

Forma cea mai periculoasă de medikamentomanii este o dependenta - abuzul de morfină, opiu, cocaină.

În cele din urmă, sunt acei pacienți care au experimentat deja medicamentul o dată bolii, cunoașterea intoleranței (idiosincrazie) a unui anumit medicament, nu avertizează despre acest medic și să aducă acest lucru în prezent numai rău.

Poate preveni boala de droguri medici

Ele respectă regula de aur: primele trucuri sau injecții, „alergeni“ droguri sunt sub supravegherea unui medic și doze în mod necesar prudent, reduse. Dacă află că pacientul tolerează medicamentul, apoi începe încet să-l folosească în mod activ, respectând, desigur, regulile de doze, în intervalele de tratament.

Medicii știu că modul de tratare a bolii nu este presărat cu flori, care victoria asupra bolilor nu ușor de atins. Dar ele sunt produse în fiecare caz, utilizarea rațională a strategiei terapeutice de droguri.

Terminarea de acoperire a subiectului de boala de droguri, dorim să subliniem faptul că boala de droguri - un fenomen real. Cu aceasta, medicii se luptă, dar pentru aceasta trebuie să fie amintit, iar populația - este, în fiecare caz, va ajuta la prevenirea dezvoltării complicațiilor ale terapiei medicamentoase.