Boala chistica Difuz a cauzelor de san si de un tratament

Boala chistica Difuz a cauzelor de san si de un tratament

Una dintre cele mai comune boli care afecteaza sanii este de san. Este o boală caracterizată prin creșterea anormală a țesutului mamar conjunctiv și glandular, care este însoțită de apariția unor noduli sau chisturi. Boala poate avea loc în două forme: un nod (in glanda este diagnosticat nod caracteristic) sau difuze (există o pluralitate de formațiuni de dimensiuni mici la piept). Un tip de mastopatie difuze este prolix boala de san chistică.Un pic de informații cu privire la chistică difuză

În această formă de mastită în piept începe creșterea exagerată a elementelor conjunctive, care devine cauza unui număr mare de formațiuni mici - chisturi. Amplasarea lor nu este comandat, acestea pot avea loc la diferite site-uri din una sau ambele glande. Multe fibroza, de asemenea, sunt prezente, dar în cantități mici.

Chisturile sunt formațiuni cu conținut clar, ele sunt bine separate din țesuturile înconjurătoare. În cazul în care educația este foarte mică, ele nu pot fi înțepat.

Astfel, boala de san cistica este boala de san, care se caracterizează prin existența creșterilor glandulari țesuturilor conjunctive și a glandelor mamare, însoțită de apariția a numeroase sigilii mici.

Cauzele bolii

sânii femeii sunt foarte sensibile la orice modificări ale nivelurilor hormonale, astfel încât perturbarea echilibrului dintre normale de estrogen si progesteron este principala cauză a mastitei. De asemenea, aceasta poate contribui la apariția unei creșteri a nivelului de prolactină.

Pentru a vorbi despre o serie de factori care ar putea provoca o astfel de dezechilibru:

 • tulburări ginecologice (endometrioza, fibroame și altele);
 • boli endocrine (diabet zaharat, hipotiroidism, etc.);
 • boli ale ficatului (hepatită, colecistită și altele asemenea);
 • avortul;
 • lipsa alăptării;
 • stres constant;
 • nașteri mai mari sau mai multe;
 • traumatisme ale glandelor mamare;
 • ereditate;
 • lipsa de viata sexuala normala.

Boala chistica Difuz a cauzelor de san si de un tratament

Poate diagnostica boala de prezența unui număr de simptome:

 • Durere. Această caracteristică este esențială pentru toate tipurile de mastită. Atunci când forma chistică difuză a disconfortului bolii pot fi localizate nu numai în sine glande, dar, de asemenea, pentru a da în mână, claviculă, axilă. De obicei, acest simptom este exprimat cel mai clar înainte de menstruație. Dacă o femeie care suferă de boala menționată pentru o lungă perioadă de timp, durerea poate deveni mai puțin puternice.
 • Creșterea volumului prostatei, umflarea acestuia.
 • Prezența descărcării mamelonului. Ele sunt abundente sau rare, pot fi diferite de culoare (sânge, transparent, alb sau galben).
 • Creșterea în ganglionii limfatici axilari.
 • Apariția chisturilor - entități, altele decât cele de mobilitate, moliciune si elasticitate. Ele sunt de formă circulară și care nu sunt asociate cu țesutul conjunctiv al glandelor mamare. In interiorul acestor chisturi sunt fluide.

diagnosticare

Când vedeți oricare dintre semnele de mai sus ale unei femei ar trebui să fie sigur să se consulte un medic. Pentru a diagnostica acest tip de mastită, medicul trebuie să efectueze o examinare atentă a pacientului. Acesta constă dintr-un număr de studii:

 • inspecția manuală a glandelor mamare. Prin intermediul palparea mammolog pot fi găsite în piept de diferite dimensiuni de etanșare. Acest control trebuie efectuat 7-10 zile de la inceputul menstruatiei.
 • Mamografie. Așa a numit-o radiografie a glandelor mamare. Această procedură face posibilă determinarea cu exactitate forma a bolii, a găsi un sigiliu chiar tumori foarte mici sau, în cazul în care acestea există. Cel mai bun moment pentru această procedură - 6-12 zile ciclu.
 • ecografie mamară. O astfel de cercetare este foarte informativ. Acesta poate detecta chisturi, precum și pentru a detecta schimbari in tesutul mamar.
 • Ungeți din mamelonul. Este necesar să se clarifice natura exactă a bolii.
 • Un test de sange pentru hormoni si markeri tumorali.
 • Intepati sigilării urmată de examinarea histologică a materialului rezultat. Material gard se realizează cu ajutorul unui ac subțire. Ca urmare, procedura de perete chist de obicei lipite, și ea rezolvă.
 • O vizita la ginecolog, endocrinolog, si terapeut.


Boala chistica Difuz a cauzelor de san si de un tratament

tratament conservator

Tratamentul mastitei chistice difuze pentru fiecare pacient este ales în mod individual. Medicul, alegerea medicamentele potrivite, se concentrează pe vârsta pacientului, boli concomitente, cauzele bolii și a altor factori. Următoarele instrumente sunt de obicei folosite pentru a lupta impotriva bolii:

 • Vitamine. Tratamentul mastitei chistice includ în mod necesar vitaminele A, E, C și grupa B. Acestea cresc imunitatea si normaliza nivelurile de hormoni din organism.
 • Diuretice. De obicei, însoțite de o umflare a sanului san, care este motivul pentru care tratamentul acesteia implică diuretic receptor de lumină (acesta poate fi un ceai diuretic, ceaiuri de plante).
 • Medicamente anti-inflamatorii. Atunci când de multe ori pacientii mastită chistica se plâng de dureri în piept. medicamente antiinflamatoare nesteroidiene ( „Naiz“, „diclofenac“ și altele similare) sunt atribuite ameliorarea acestui simptom. Trebuie remarcat faptul că nu le poate lua pentru o lungă perioadă de timp.
 • Sedativelor. Una dintre cauzele bolii, așa cum sa menționat deja, este stresul. Ajutor pentru a face față cu ea poate tratament cu medicamente valeriană, gastei, ceaiuri relaxante de primire sau tincturi.
 • remedii homeopate. Tratamentul cu remedii homeopate în mod eficient. Aceste medicamente fac posibilă pentru a reduce semnificativ nivelul de progesteron si prolactina, de obicei, nu are efecte secundare. Cel mai adesea folosite în acest scop „Cyclodynon“, „Remens“, „Mastodinon“ și altele.
 • Preparatele care conțin iod în compoziția sa. Tratamentul mastitei chistice, însoțite de hipotiroidism, efectuate de „Mamokalma“, „Jodomarin“ și alte medicamente.
 • agenți hormonali. După cum sa menționat deja, cauza principala a bolii este un dezechilibru hormonal. Pentru a elimina medicul prescrie un tratament hormonal. În acest scop, pot fi folosite „Utrozhestan“ preparate de progesteron, „Djufaston“. Ele inhibă creșterea chisturilor și a facilita regresia lor ulterioară. De asemenea, unii pacienți sunt emise antiprolaktiny ( "Parlodel") antagoniști, gonadotrofină ( „Buserelin '' Zoladex„), androgenii ( "Metiltestosteronă"). aplica „Tamoxifen“ și „Toremifen“ pentru a reduce activitatea de estrogen, și a contraceptivelor orale ( „Marvelon“, „Janine“ și altele).
 • medicamente tradiționale. În terapia combinată a bolii sunt folosite adesea medicamente traditionale. Acest lucru poate fi comprese și aplicații pentru utilizarea în aer liber, precum și diverse infuzii și decocturi de plante medicinale pentru administrare orală.

Un rol important în tratamentul chistice joacă mastopatie dieta difuze. Din dieta pacientului este necesară excluderea produselor, utilizarea care contribuie la formarea de țesut fibros și lichid în chist. Acestea includ ciocolata, cacao, cafea, ceai. În schimb, ar trebui să crească cantitatea de alimente bogate in fibre. Acest lucru se datorează faptului că, în conformitate cu mulți doctori, apariția mastitei se poate datora proasta funcționare a intestinelor, iar consumul de fructe și legume asigură buna funcționare a acesteia.

De asemenea, pacienții ar trebui să mențină un stil de viață sănătos și să încerce să renunțe la obiceiurile proaste. O atenție deosebită trebuie acordată o selecție de haine potrivite, mai ales daca sanii tai sunt mari.

Este dovedit a fi eficace și fizioterapie. Pentru a combate mastopatie difuză cu o predominanță de electroforeză chistice component utilizat, terapia magnetică, terapia cu laser și o serie de alte proceduri.

Boala chistica Difuz a cauzelor de san si de un tratament

tratamentul chirurgical

În cazul în care tratamentul medicamentos nu este eficient, medicul poate recomanda un tratament chirurgical al bolii. De asemenea, această metodă este folosită în oncologie suspectat. Materialul luat în timpul intervenției chirurgicale, supuse în mod necesar la examenul histologic. La detectarea celulelor maligne chirurgie devine mai extinse.

Având în vedere că operațiunea surprinde doar o parte a modificărilor de sân, după ce pacientul este obligatorie primește tratament conservator,

profilaxie

În aproximativ 15% din locația doamnelor fine de nervi în piept și un prag de mare durere face posibilă nu simt disconfort atunci când boala. De asemenea, chisturile dimensiuni foarte mici nu pot fi detectate prin palpare. De aceea, este important ca fiecare femeie să viziteze periodic mamolog. detectarea din timp a bolii - cheia pentru o recuperare rapidă.

Cel mai important element de profilaxie prolix mastita chistica este de auto-examinare. Ar trebui să fie efectuată în fiecare lună, imediat după o lună.

Desigur, femeile ar trebui să încerce să mențină un stil de viață sănătos și să renunțe la obiceiurile proaste, precum și la tratamentul la timp a bolilor oportuniste.

Când difuze prognoza chistică este favorabilă. Dar trebuie să ne amintim că boala poate progresa rapid. Această formă a bolii este riscul de cancer de san. Acesta este motivul pentru apariția oricăror simptome de femeie mastitei ar trebui să vadă un medic și nu auto-medicate. Tratamentul ales de specialitate corespunzătoare va oferi ajutor de la această boală.